Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

7 expert vragen

 1. Foto ban paspoort

  Gevraagd op 10 juli 2019

  In Tsjechië is door de verkeerspolitie een foto gemaakt van mijn paspoort. Mag dit?

 2. Bekeuring

  Gevraagd op 19 juni 2019

  Wij hebben een bekeuring ontvangen uit Tsjechie, afgelopen week, nadat wij in de zomer 2018 daar op vakantie zijn geweest. Wij kunnen niets lezen van de bekeuring en ook niet hoe wij dit kunnen betalen. Krijgen wij geen problemen nu wij dit jaar weer naar Tjechie gaan en bv pech oid krijgen? Hoe dit op te lossen?

 3. Verkeersboete Tsjechië

  Gevraagd op 8 juni 2019

  Ik heb vandaag een aangetekende brief met naar het lijkt een verkeersboete van een snelheidsovertreding ontvangen uit Tsjechië. Het gehele document bestaat uit 2 dubbelzijdige pagina's in het Tsjechisch en een pagina met een foto van onze auto met snelheden en andere getallen en tekst. Wat moet ik hier nu mee. Ik kan er geen woord van lezen behalve mijn naam kenteken en snelheden.

 4. Boete thuis uit Tsjechië

  Gevraagd op 8 april 2019

  Welke gegevens voor betaling zijn verplicht bij betaling van een verkeersboete uit Tsjechie van 1000 Kc. Ik heb een aangetekende brief in het Tsjechisch waarin het IBAN nr van de Bank, het BIC nr. en een z.g.n. "Variabilini Symbol" (in het tsjechisch) staat Volstaat dat voor de online-betaling of dienen er meer gegevens verstrekt te worden?

 5. Wat is er nodig om met iemand anders (zonder rijbewijs) zijn auto (uit Noorwegen met Noors kenteken) door Europa te mogen rijden?

  Gevraagd op 12 maart 2018

  Ik ga samen met mijn vriendin vanaf deze week voor een half jaar op reis door Oost Europa met haar auto met Noors kenteken. Ze heeft zelf geen rijbewijs en staat in Noorwegen ingeschr...

 6. Milieu sticker nodig in Polen, Tsechie, Slowenie

  Gevraagd op 4 augustus 2017

  Motor is van 1997

 7. Hoe maak ik bezwaar tegen een Tsjechische dagvaarding voor een boete verstuurd naar verkeerd adres?

  Gevraagd op 22 februari 2016

  De dagvaarding is verstuurd naar mijn geboortedatum i.p.v. mijn postcode en suggereerd dat ik al eerder iets heb ontvangen hetgeen niet het geval is. Er wordt geen melding gemaakt van...