Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

29 expert vragen

 1. Boete snel rijden

  Gevraagd op 26 maart 2020

  Heb een boete voor te hard rijden 100 ik reed 141 km/h en een rijverbod van een maand. Nu krijg ik een brief dat ik mijn rijbewijs op moet sturen. Is dat niet raar.

 2. Rij ontzegging en bekeuring Duitsland

  Gevraagd op 17 februari 2020

  Ik heb een bekeuring die er nogal onprofessioneel uitziet. Ik moet een bedrag betalen en mijn rijbewijs opsturen. De politie Nederland zegt mij dit niet te doen. Wat nu.

 3. Inleveren rijbewijs in het buitenland

  Gevraagd op 10 februari 2020

  Het is mogelijk dat ik binnenkort een rijverbod opgelegd krijg in Groot Brittania. Ben ik verplicht mijn Nederlands rijbewijs daar in te leveren.

 4. Rijbewijs inleveren Duitsland

  Gevraagd op 7 februari 2020

  Ik heb in Rheinlandpfalz een rijontzegging van een maand en moet mijn rijbewijs opsturen. Is het ook mogelijk om met mijn rijbewijs naar een grenskantoor te gaan en daar er een stempel in laten zetten.

 5. Consequenties indien het rijbewijs is verlopen en er moet een rijproef volgen (CBR)

  Gevraagd op 7 februari 2019

  Ik ben 77 jaar, mijn rijbewijs is verlopen op 8 januari jl. In verband met de problemen bij het CBR ben ik vroegtijdig begonnen met de procedure voor een geldig rijbewijs nl eind juli 2018. Inmiddels ben ik gekeurd door een keuringsarts en een neuroloog. Gisteren ontving ik een bericht van het CBR dat er nog een rijtest moet volgen in de eigen auto. door het CBR wordt aangegeven dat ik de juridische bestuurder ben en de deskundige van het CBR als passagier wordt beschouwd. Vraag: wat als ik tijdens de rij test een ongeluk veroorzaak nu ik niet meer over een geldig rijbewijs beschik?

 6. Rijbewijs met kenmerk 100

  Gevraagd op 5 februari 2019

  Kampioen feb blz. 31. Artikel 5 van de wegenverkeerswet is het verboden een gevaar op de weg te zijn. Je moet de auto veilig verantwoord kunnen besturen. OF JE DAT KAN IS AAN JOU OM TE BEOORDELEN. Met deze uitspraak gaat u volgens mij de boot in ofschoon ik hoop van niet. ICD vorige week na 9 jaar vervangen. Volgens de cardioloog mag ik autorijden. Ondanks de kleine ingreep, plaatselijke verdoving en binnen 4 uur weer naar huis, moet ik volgens mij een nieuw rijbewijs aanvragen met de omvangrijke papieren bij het CBR in te leveren. ICD dragers mogen ook na een shock 2 maanden geen autorijden. Ik vind dat ik na deze ingreep kan beoordelen dat ik in staat ben te oordelen, dat ik de auto weer veilig kan besturen. Informatie ingewonnen bij het CBR, maar antwoord hopelijk binnen 5 dagen. Kunt u als ANWB bij het CBR informeren hoe de vork in de steel zit, daar ik vind dat net zoals bij een auto de accu is vervangen met dezelfde verbindingen. Misschien is het een idee, dat u in de volgende editie van de Kampioen hieraan (ICD) een artikel schrijft. Uw antwoord wel/niet rijden zie ik met belangstelling tegemoet. Ik zou het fijn vinden als u aan mijn vraag voorrang kunt verlenen. Bij voorbaat dank en vriendelijke groeten

 7. Rijbewijs ingevorderd Duitsland

  Gevraagd op 14 januari 2019

  Afgelopen weekend is mijn rijbewijs ingevorderd in Duitsland. Dit omdat ik te veel gedronken had. Ik blies 0,82 promille. Nu weet ik niet wanneer ik mijn rijbewijs terug kan verwachten, ik benodig deze voor mijn werk dus dat maakt het vrij lastig.

 8. Rijverbod duitsland

  Gevraagd op 6 november 2018

  Ik heb een brief gekregen van landkreis kleve waarin staat dat ik mijn rijvewijs moet afgeven, mij vraag is wat doen ze met mijn rijbewijs houden ze die een maand daar of mag ik die m...

 9. Duitsland vraagt om MPU te doen, wat zijn de gevolgen bij weigering?

  Gevraagd op 3 oktober 2018

  Op doortocht door Duitsland aangehouden en urine moeten inleveren. Deze was positief op cannabis, was op dat moment NIET onder invloed, het is nl. 4 weken lang aantoonbaar in urine. V...

 10. Teruggave Ned.Rijbewijs in Frankrijk

  Gevraagd op 15 augustus 2018

  Ik ben bij mijn vriend die een zomerhuis in Frankrijk heeft. Hij heeft daar 2 maanden rijontzegging gekregen en zijn Ned. Rijbewijs is ingenomen. De 2 maanden zijn inmiddels (juli/jun...