Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

188 expert vragen

 1. BOVAG garantie?

  Gevraagd op 11 februari 2020

  In okt Subaru Forester gekocht met BOVAG garantie t/m 6-4-20. Nu Koppeling/drukgroep defect en gerepareerd. Vallen de kosten onder de garantie.

 2. Fabrieksgarantie Hyundai en onderzoekskosten

  Gevraagd op 6 februari 2020

  Mijn Hyundai heeft ergens een probleem in de elektronica van de auto en ik heb de auto gebracht naar de dealer voor dit probleem. De auto is slechts 2,5 jaar oud en zou dus moeten vallen onder de fabrieksgarantie van 5 jaar.

 3. Gat in zuiger waardoor motor moet worden vervangen: is beroep op non-conformiteit reëel?

  Gevraagd op 19 januari 2020

  Ons inziens zou de motor (zuiger) van de auto langer mee moeten gaan dan 9 jaar. Zou volgens u een beroep op de wettelijke regeling van non conformiteit reëel zijn?

 4. Reparatieduur meer dan twee maanden binnen garantie redelijk?

  Gevraagd op 19 januari 2020

  Mijn Volkwagen Golf DSG (2018) versnellingsbak heeft een storing. Ik heb mijn auto 25 november naar de garage gebracht en nu 19 januari is deze nog steeds niet gerepareerd. De garage zegt dat het onderdeel niet leverbaar is.

 5. Garantieaanvraag nieuwe caravan duurt nu al 2,5 maand

  Gevraagd op 10 januari 2020

  In de garantieperiode geconstateerd en gemeld dat de voorruit schuurplekken zichtbaar zijn (tussen de buiten en de binnenruit). Dit gemeld bij de dealer. Hij vertelde mij dat hij een aanvraag bij de fabrikant zou indienen (Hymer). Diverse keren gebeld, dan wordt er verteld dat ze nog niets van Hymer gehoord hebben. Dit is nu 2.5 maand geleden. is dit normaal?

 6. Klachten auto tijdens garantieperiode niet erkend

  Gevraagd op 23 oktober 2019

  In juni kocht ik bij een autobedrijf met een 1/2 jaar garantie een tweedehands 2009 Volvo s60 benzine met 180.000 km voor een bedrag van 8500,-. De vraagprijs betaald, daarbij gezegd hebbende dat de auto in orde moet zijn. De auto was toe aan een grote beurt, de distributie was aan de beurt en er moest wat schade worden gerepareerd. De remschijven waren volgens mij ook aan de dunne kant. Bij aflevering werd mij gezegd dat de grote beurt was uitgevoerd, de distributie was vervangen, inclusief waterpomp (nadat ik hier specifiek om vroeg) en was schade gerepareerd. De remschijven zouden nog binnen de marge vallen.

 7. Garantie na opzeggen creditcard

  Gevraagd op 16 september 2019

  Ik had per 6 juli 2018 een ANWB creditcard aan gevraagd.In november 2018 heb ik een samsung S8 gekocht met mijn creditcard. Per 5 juli 2019 heb ik mijn anwb creditcard opgezegd.Nu is het september 2019, nu kan ik regelmatig met mijn oplader Niet snel opladen! Nu zal die aansluiting vervangen? moeten worden. Nu zegt ICS , je hebt de creditcard op gezegd en dan vervalt je garantie ook.  Mijn vraag is , kan dat zo maar?

 8. Hoeveel geduld moet ik hebben?

  Gevraagd op 15 september 2019

  Auto tweedehands gekocht bij dealer 14.000 euro. Na 1 week waterlekkage en lege accu door lekstroom. Garage nu 4 weken bezig en nog niet opgelost.

 9. Garantiepunten gekochte caravan niet erkend

  Gevraagd op 5 september 2019

  Wij hebben een 2e hands caravan gekocht. Met 1 jaar garantie. Er blijken best een aantal zaken niet in orde. Maar de verkoper (Caravancentrale Noord Holland) wil er niets van weten. Hoe pakken we dit aan?

 10. Auto gekocht met defect

  Gevraagd op 28 augustus 2019

  Net een auto gekocht waarbij de versnellingsbak af en toe harder koppelt bij het optrekken dan gebruikelijk. Na de proefrit heb ik de verkoper gezegd de auto te willen kopen, maar graag nog wel even gekeken moet worden naar de versnellingsbak. Ik wist niet zeker of dit normaal was of dat het gewenning is aan mijn kant.