Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

161 expert vragen

 1. Roken bij wegrijden

  Gevraagd op 17 april 2019

  Ik heb op 01-03-2019 een opel zafira gekocht uit 11-2001 na een proefrit gemaakt te hebben en goed gekeken te hebben van de auto hebben we deze aan gekocht en zijn over een gekomen geen gerantie dan was hij 400 euro goedkoper. Ik snap namelijk dat normaal onderhoud er bij hoort zoals banden en remblokken enz. Nu blijkt achter af dat de auto veel olie gebruikt dat komt omdat de afdichting van de kleppen lek zijn. Is dat dan achteraf een verborgen gebrek en moet de garage dat dan herstellen ook al is er geen garantie afgesproken? 

 2. Garantie op los geraken van motorblok

  Gevraagd op 17 april 2019

  Ik wil beroep doen op garantie bij importeur buiten de garantie termijn voor zeer ongebruikelijke schade aan auto. 

 3. Vergoeding van reparatie auto door importeur

  Gevraagd op 10 april 2019

  De motor van mijn auto is kapot gegaan. De rekening hiervoor is €3.000. Ik doe een beroep op non-conformiteit van het product en wil dat de importeur van mijn auto coulance toepast en de reparatie vergoed. De importeur wil dat niet doen.

 4. Garantie na vervanging EGR klep

  Gevraagd op 03 april 2019

  Anderhalf jaar geleden is de EGR klep van mijn Ford S Max vervangen. Inmiddels 35000 km verder moet deze weer vervangen worden. Wat is de normale garantie termijn voor dit soort reparaties / vervanging?

 5. Garantie op de motor van de auto

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Mijn vragen: 1) de garantie periode is voorbij, kan ik een beroep doen op Conformiteit/non-conformiteit zoals ik bij veel vragen zie. 2) is betaling van de reparatie gelijktijdig een akkoord op de reparatie en afzien van garantie (Conformiteit etc!) 3) als ik in afwachting van oplossing geschil niet wil betalen, kan garage de auto dan vasthouden? 4) kan ANWB /wegenwacht verder iets betekenen hierin?

 6. Garantie tweedehands auto

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Onlangs heb ik een vraag gesteld over de garantie van mijn 2e hands auto. Zie deze link: https://www.anwb.nl/experts/juridisch/42/garantie-reparatie-tweedehands-auto Nu doet de garage ontzettend moeilijk en blijven zij bij hun standpunt. Zie onderstaand de reactie:

 7. Garantie

  Gevraagd op 11 maart 2019

  14 dagen terug tweedehands auto gekocht bij handelaar. Blijkt garantie op aankoopcontract te hebben buitengesloten. Werd aangeboden als volledig onderhouden en in  uitstekende toestand. Gebreken zijn niet genoemd. Auto voldoet niet aan geschetste verwachtingen. Problemen met transmissie (hulp Wegenwacht) en verwarming. Waartoe is verkoper verplicht?

 8. Moet ik de (volledige) rekening betalen?

  Gevraagd op 04 maart 2019

  Casus: Kia Sportage •   Aanschaf met werkende navigatie •   Inbouw van parkeersensoren voor door extern bedrijf •   Navigatie voldoet nog steeds goed •   Update van navigatie; vanaf dat moment functioneert de navigatie niet meer •   Begin van 7 keer onderzoek in garage in een poging om het te herstellen

 9. Geld terug voor aankoop tweedehands auto bij garage wegens dwaling

  Gevraagd op 27 februari 2019

  Op 17-11-2018 sloot ik een koop overeenkomst met het bedrijf "jou eerste auto"l over een gele Seat Ibiza (LPG G3) met kenteken xx-xx-xx voor 1.150 euro Bij het sluiten van deze overeenkomst ben ik van de volgende situatie uitgegaan:  Ik zou de auto na ongeveer 1 week met een nieuwe apk ophalen.De werkelijke situatie is echter als volgt: Op 21-11-2018 is de auto door de verkoper gekeurd en er waren wat gebreken die verholpen zouden worden. Zie foto op laatste pagina en punten bij dd 21-11-2018. 

 10. Garantie reparatie tweedehands auto

  Gevraagd op 27 februari 2019

  In februari 2018 heb ik een 2e hands auto met 6 maanden garantie gekocht bij Blauwendaal Peugeot te Ridderkerk. In mei 2018 merkte ik dat de auto niet goed stuurde, het stuur bleef hangen in de bochten en draaide niet goed meer terug. Ik ben er mee teruggegaan en de auto is toen uitgelijnd echter heeft dit het probleem niet opgelost. In juni ben ik daarom nogmaals terug geweest en de auto is toen opnieuw uitgelijnd. Helaas loste ook dit het probleem niet op. Er werd mij verteld dat er geen oorzaak te vinden was en dat dit bij deze auto hoort. Wat ik overigens vreemd vond gezien het probleem plotseling is ontstaan.