Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

177 expert vragen

 1. Garantie katalysator

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  In april 2014 hebben wij een Volkswagen Passat uit het bouwjaar 2008 gekocht. Tijdens de grote beurt op 11 januari 2017 bleek dat de katalysator compleet vernieuwd moest worden. Nadat er een paar weken geleden een lampje ging branden op het dashboard bleek dat de katalysator weer kapot was en dus weer compleet vervangen moest worden.

 2. Mankement auto niet te repareren maar nog wel binnen garantie termijn

  Gevraagd op 10 augustus 2019

  We hebben een mankement aan het radar systeem (adaptive cruise control) van onze auto. Het systeem springt herhaaldelijk op tilt en werkt dan helemaal niet meer. Zelfs het uit en aan zetten van de motor verhelpt het probleem niet. Meestal is het na een volle nacht stil staan weer verholpen.

 3. Actieradius/laadvermogen Jaguar I-pace

  Gevraagd op 06 augustus 2019

  De geleverde auto schiet tekort qua actieradius en laadtijd tov de in brochure en verkoper genoemde waarden. De afwijkingen zijn zeer groot namelijk 250/300 versus 420/470 en tweemaal zomlange laadtijd. Via mijn advocaat bot gevangen bij Jaguar Nederland ls bij dealer Jager in Heemskerk. Procederen wordt een dure en langdurige zaak. Wat kunt u voor mij betekenen. Overigens de klachten komen van veel Jaguar rijders. Niemand heeft zin in een rechtszaak.

 4. Waterpomp lekt binnen 6 maanden, geen garantie wel aankoopkeuring

  Gevraagd op 05 augustus 2019

  De waterpomp van onze Peugeot 206 cc 2.0 uit 2003 is lek, dit is geconstateerd binnen 6 maanden na aanschaf van de auto. Tijdens de aankoop is er een aankoopkeuring geweest in opdracht van de koper, hierbij zijn geen bijzonderheden geconstateerd aan de waterpomp of het koelcircuit. Bij de garage is door ons aangegeven dat dit binnen 6 maanden is ontstaan, en dat in alle redelijkheid verwacht mag worden dat een auto, in dit geval waterpomp, niet lek raakt binnen deze 6 maanden. Daarbij aangegeven dat het raar is dat het risico bij de aankopende partij ligt. De garage geeft hierop aan dat ten tijde van de aankoop dit defect niet aanwezig was en ze niks kunnen doen aan deze lekkage, met andere woorden: pech! Mag ik, ondanks de aankoopkeuring, er vanuit gaan dat dit product non-conform is en niet de eigenschappen bezit die ik logischerwijs zou mogen verwachten? En dat de garage verplicht is deze te herstellen op eigen kosten( of forse coulance)? Bedankt voor de hulp!

 5. Heb ik recht op wettelijke garantie?

  Gevraagd op 22 juli 2019

  Ik ben in het bezit van een Ford Focus, wagon, uitvoering Titanium. Ik heb deze auto nieuw gekocht bij mijn garage voor € 26190,- De auto is van 26-03-2016. Dus 3 jaar en 4 maanden oud. Er staat 37 000 kilometer op  de teller. Er is nooit schade mee gereden en elk jaar is het reguliere onderhoud aan de auto verricht.

 6. BOVAG garantie versus Toyota garantie en dwaling bij verkoop

  Gevraagd op 17 juli 2019

  Bij de Toyota Dealer in Enschede heb ik een tweedehands auto (een Prius) gekocht ( prijs tussen 8.000 en 10.000 euro.) Het koopcontract werd dezelfde dag opgemaakt, onder de BOVAG Algemene Voorwaarden voor Koop/Reparatie en Onderhoud. Daarnaast zou de BOVAG Garantie van toepassing zijn en ik kreeg er een extra Toyota Occasion Plus garantie bij, voor 6 maanden tegen een meerprijs.

 7. Garantie op nieuwe caravan

  Gevraagd op 21 juni 2019

  Is de garantie op een nieuwe caravan van toepassing op alle Nederlandse dealers van het betreffende merk of is de garantie dealergebonden?

 8. Occasion zonder garantie gekocht - rechten?

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Een paar dagen geleden hebben wij een Opel Corsa 2008 gekocht bij een autogarage zonder BOVAG garantie. Alle gegevens bleken netjes online op hun website compleet te zijn inclusief onderhoudsboekjes. Bij het bekijken van de auto waren er lakschade en een scheur in de bumpers. Het was te zien op een regenachtige dag. Proefrit was ook soepel gelopen. De tenaamstelling was gelijk gedaan met een mooiere afgesproken prijs en de auto was dezelfde dag nog onderweg naar huis. Er was geen koopovereenkomst getekend, alleen een overboeking was gedaan en RDW. Maar om de auto zonder regendruppels te zien was toen niet mogelijk. En ja hoor, meer punten waar we niet op konden letten. Er waren ongeveer 12 steendeukjes, vooral op de motorkap. Ook aan de zijkant heeft er iemand ooit een sleutel langs gehaald van ongeveer een half meter. Was dus ook lastig te zien toen. De verkoper meende wel wat lakschade te hebben, maar kon ze niet aanwijzen. Eenmaal thuis, dachten wij aan om het onderhoudsboekje te checken, maar dat bleek onvindbaar te zijn! Ook was er maar 1 autosleutel, geen tweede sleutel. De garage de volgende dag gebeld en ze moeten de oude eigenaresse bellen voor de sleutel en menen dat de onderhoudsboekjes uit de auto zijn gehaald tijdens het schoonmaken. We kregen maar steeds meer het vermoeden dat ze meer achterhouden, behalve de lakschade, deukjes en onderhoudsinformatie. Vier dagen later en wij hebben nog steeds niets gehoord. Goed mogelijk dat er nog meer verborgen verbreken zijn! Hoe sterk staan we tegenover het retourneren van de auto als er geen onderhoudsboekjes aanwezig zijn?

 9. Aangekochte garantie verlopen. Heb ik nog recht op wettelijke garantie?

  Gevraagd op 28 mei 2019

  Bij aankoop van mijn 2e hands BMW 320i touring uit 2009 op 24 december 2018 bij een garagebedrijf heb ik gekozen voor 3 maanden garantie. Deze zijn inmiddels verlopen, maar nu krijg ik een motorstoringsmelding dat mijn nokkenassensor kapot is. Heb ik nu nog recht op de wettelijke garantie van 6 maanden?

 10. Bovag garantie/ terugkopen van auto

  Gevraagd op 21 mei 2019

  Ik heb eind september een Toyota Rav 4 van 2006  gekocht voor €6245,-, inclusief €495,- rijklaar maak kosten. Meteen vanaf het begin heeft de auto problemen gehad en heeft het bedrijf geprobeerd het op te lossen. Ik heb de auto nu 8 maanden en heb er ongeveer 5 maanden mee kunnen rijden (met gebreken). De auto heeft bij elkaar zo'n 3 maanden in de garage gestaan. Verstuivers, accu, turbo, startmotor zijn o.a. vervangen. Nu opnieuw turbo stuk en opnieuw in garage. Ik heb gevraagd om de auto terug te kopen en het bedrijf is hiermee akkoord. Zij boden €4000,- en uiteindelijk €4200,- Mijn vraag; Wat is gebruikelijk in zo'n situatie?