Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

25 expert vragen

 1. Auto gekocht en steeds kapot

  Gevraagd op 18 september 2019

  Ik heb in april 2019 een fiat punto bj 2008 gekocht voor 2500 euro. Met inruil van mijn oude auto bleef er een bedrag van 1800 euro over. Ik heb twee keer proef gereden en expliciet gevraagd of de auto goed was. Waarop de handelaar mij heeft verteld dat het voor deze prijs een goede auto betrof waar ik nog wel een tijd in zou kunnen rijden.

 2. Aanpassing private lease contract

  Gevraagd op 6 juli 2019

  Ik heb in febr een lease contract getekend voor een fiat 500 C. De auto zou medio juni worden geleverd! Ik krijg eind mei te horen dat de auto tijdelijk niet besteld kan worden. Nu deze wel weer besteld kan worden, krijg ik ineens een compleet nieuw contract! Een heel ander pakket met negatieve voorwaarden t.o.v. het vorige contract! Hogere maandlasten en een veranderde samenstelling van de auto! Dit wil ik niet, dus ga ik dit contract niet tekenen! Ik heb wel in Augustus een auto vakantie gepland. Ik zit dus nu zonder auto! Mag een dealer dit eerder getekende contract zomaar drastisch wijzigen? Is het reëel om een schadevergoeding te vragen?

 3. Auto van 3,5 jaar oud vliegwiel defect

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Wij hebben in januari 2016 een nieuwe Fiat Punto twin air gekocht met 3 jaar garantie. Afgelopen weekend maakte hij ineens een raar geluid. Vandaag naar de garage geweest en het vliegwiel blijkt kapot te zijn, kosten 1200-1500 euro. Er staat 34000 km op de teller. En de auto wordt onderhouden door de dealer. Op het moment dat wij de auto kochten was de garage een fiat dealer inmiddels is hij dit niet meer (nu een Kia dealer). We hebben gelijk aangegeven dat je van een (nieuwe) auto mag verwachten dat je niet na drie jaar al zulke kosten krijgt voor een dergelijk onderdeel. Als wij googelen op vliegwiel zien we het probleem vaker voorkomen. De verkopende dealer geeft Aan dat het niet normaal is na drie jaar en dat ze de fiat om een coulance regeling zullen vragen. Als de fiat dit niet doet dan draaien wij voor de kosten op. Ik woon vlakbij Rotterdam en werk in Brabant ben dus nogal afhankelijk van mijn auto. Ik moet nu maar hopen dat er snel een oplossing komt maar vooralsnog heeft de dealer geen haast (hij gaf aan ik heb het druk en zal kijken of ik de fiat morgen nog eens om antwoord kan vragen) Onze vraag is wat is nu redelijk en wat niet ?

 4. Klok van auto stuk, oorzaak onbekend

  Gevraagd op 29 april 2019

  Sinds een paar weken geeft mijn klok van mijn auto tijdens het rijden vreemde tekens aan. Binnen een paar weken tijd doet de klok het helemaal niet meer als ik de auto in de ochtend start. Alleen in de middag als ik naar huis toe rijdt doet ie het vaak nog wel maar geeft dan vrij vaak vreemde tekens waardoor de gegevens niet betrouwbaar zijn.

 5. Tweede keer Vliegwiel Punto Twin Air kapot

  Gevraagd op 25 februari 2019

  In december 2012 kocht ik een Fiat punto Evo twin air van een half jaar oud. Na drie weken rondrijden, merkte ik dat ik niet goed meer kon schakelen. Ik ben terug gegaan naar de dealer zij hebben de auto onderzocht en kwamen tot de conclusie dat het vliegwiel van deze punto kapot was.

 6. Auto kopen van iemand uit Engeland

  Gevraagd op 12 februari 2019

  Op Marktplaats staat een auto te koop waarbij opvalt dat de prijs opvallend laag is. Het gaat om een Fiat 500 uit 2016 met 25d kilometer op de teller. Ziet er goed uit, vraagprijs 4000 euro. Navraag leert dat de auto in Engeland is omdat de eigenaresse weer daar moet werken. Daarom ze t ze de auto weer te koop. Als ik geïnteresseerd ben sturen ze de auto naar mijn adres met hun aangestelde bemiddelaar BT Couriers LTD. Die geven dan aan waar ik aan moet voldoen en kan ik de auto 5 dagen of 200 km proberen en checken. Het klinkt allemaal waterdicht maar ik ben bang voor een addertje onder het gras. Heeft u ervaring?

 7. Auto gekocht nu blijkt dat er gelast is aan de bodem

  Gevraagd op 30 januari 2019

  We hebben een tweedehands Fiat Punto aangeschaft uit 2004 met 152000 km op de teller. Er zit nieuwe APK  op de auto. We hebben een proefrit gemaakt en alles deed het goed (de handelaar heeft zelfs een raammotor vervangen en de wielen uitgelijnd). Wel vreemd was dat de verkoper zei dat het niet functioneren van het raam een APK afkeur zou zijn en dat terwijl hij een paar dagen daarvoor goedgekeurd was! Na de aanschaf hebben we de auto naar onze eigen garage gebracht voor een beurt en algehele controle. Nu blijkt dat er flink gelast is onderaan de auto vanwege rot. Wij voelen ons hier niet fijn bij en hebben dit ook gemeld aan de verkoper dat we de auto terug willen brengen. Deze geeft aan dat het normaal is dat er gelast wordt aan auto's van deze leeftijd en dat hij verder niets aan kan doen. Als dat zo belangrijk voor mij zou zijn geweest had ik maar iemand met verstand van auto's mee moeten nemen...

 8. Garantie versnellingsbak

  Gevraagd op 3 december 2018

  Afgelopen weekend is in Frankrijk de versnellingsbak kapot gegaan van mijn Fiat 500. De auto wordt in december 3 jaar en heeft ongeveer 50.000 km gereden. Heb ik nog (product)garantie...

 9. Nieuwe distributie in mei nu in aug al kapot

  Gevraagd op 5 september 2018

  Onze complete distributie is vervangen van onze camper fiat ducato in mei, nu zijn wij in augustus op vakantie gegaan en de spanrol is kapot gegaan. Wat blijkt deze is niet vervangen ...

 10. lekkende pakking kleppendeksel fiat 500

  Gevraagd op 13 augustus 2018

  Beste ........, Op donderdag 25 februari 2016 heb ik mijn Fiat 500 gekocht bij Motorhuis. De auto was toen 1,5 jaar oud. Een tijd geleden is het Fiat gedeelte door AutoWinkel overgeno...