Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

6 expert vragen

 1. Piaggio MP3 buiten Europa

  Gevraagd op 28 april 2020

  Ik heb een Piaggio MP3 en die mag ik in Europa met mijn B-rijbewijs besturen. Stel dat ik dat in bv Australië of Canada zou willen. Mag dat.

 2. Concerta in Canada en Amerika

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Welke documenten heb je nodig in beide landen voor gebruik van het medicijn concerta (dit medicijn valt onder de opium wet).

 3. Oplichting met ETA-aanvraag

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Mijn dochter en haar vriend hebben met opa en oma een reis geboekt naar Canada. Ze wilden via de officiële eTa site een eTa aanvragen. Helaas belandden zij op een nagenoeg dezelfde site van een oplichter. Toen ze dachten dat er 14 euro van de visacard afgehaald werd, bleek er ineens 150 euro afgehaald te zijn. Toen ze nog eens naar de site gingen, bleek in heel kleine lettertjes onderaan te staan dat er servicekosten bijkwamen. Het is niet gelukt om het via de Rabobank terug te boeken. Interhelp kan niets doen. Ook het bedrijf zegt zelf: Zoals u kon lezen was dat bedrag voor onze servicekosten. Wat kunnen we doen?

 4. ETA-aanvraag Canada afgewezen ogv art.6 Wegenverkeerswet

  Gevraagd op 6 maart 2019

  Wat te doen als een aanvraag voor een electronic Travel Authorization (eTA) voor Canada is afgewezen o.g.v. een veroordeling o.b.v. Artikel 6 Wegenverkeerswet 1994. De eTA is aangevraagd voor een komende vakantie (juli 2019). De veroordeling o.b.v. Artikel 6 Wegenverkeerswet had betrekking op een verkeersongeluk in sept. 2010, waarbij volgens het desbetreffende Technische Onderzoek (door Politie) GEEN sprake is geweest van drugs-, alcohol- of (ongeoorloofd) medicijngebruik door de veroordeelde autobestuurder. Ook was er volgens voornoemd Technisch Onderzoek GEEN sprake van enig (verwijtbaar) technisch mankement/gebrek aan de auto, waarmee het verkeersongeval heeft plaatsgevonden.

 5. hebben we een eta canada nodig

  Gevraagd op 24 april 2016

  We reizen 8 September naar Canada voor en camperrondreis in Canada en Noord America hebben we dan een ete nodig

 6. huurauto USA met aanpassingen

  Gevraagd op 23 februari 2015

  LS,Wij gaan in mei op vakantie in Amerika/ New York. Vliegen via Toronto en huren aldaar een personenauto die is aangepast voor mij al invalide met handrem en gas. In Nederland heb ik...