Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

225 expert vragen

 1. Herindeling kavel op camping met vaste staplaatsen

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Ik wil mijn stacaravan verkopen.Hij staat op een vaste plek en ik huur het perceel van de campingbaas.Nu ik wil verkopen geeft de campingbaas aan dat hij het perceel waar mijn caravan op staat gaat veranderen.Dat houd in dat het schuurtje wat er staat verplaatst zou moeten worden en het totale perceel kleiner word.Dit zou ik dan aan moeten geven bij de potentiele koper/nieuwe eigenaar.

 2. Rechtsbescherming eigenaar chalet bij overname van camping

  Gevraagd op 02 augustus 2019

  Recent wilde ik een chalet kopen op camping De Heidelust in Molenschot. Het bleek dat de (sinds december 2018) nieuwe eigenaar begin juli van dit jaar heeft besloten dat nieuwe eigenaren verplicht zijn de kavel te kopen. Aan mij wordt 250 m2 voor 35.000,- aangeboden. Geen ruimte voor onderhandeling. Dus daar ben ik niet in mee gegaan. De camping is niet (meer) bij Recron aangesloten.

 3. Rechten bij herstructureren camping

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Voormalig Camping Maaszicht (Kerkdriel) is overgnomen door Resort aan de Maas per 1 juli 2019. Nu willen deze de camping gaan herstructureren. - Als beeindiging van het contract heb ik een Nieuwsbrief ontvangen/geen ondertekening! Mag/kan dit? Dient men geen officiele brief/beeindiging contract te versturen?

 4. Vaste standplaats met stacaravan op camping

  Gevraagd op 04 juli 2019

  Wij hebben bericht gehad can de camping dat men herstructureringsplannen heeft en dat wij na dit seizoen nog 1 jaar op mogen en dan geen jaarcontract meer krijgen en de stacaravan moeten verwijderen.Moet de camping ons ook aangeven wat de herstructureringsplannen zijn of mogen zij dit op deze manier doen.Wij staan er bijna 20 jaar en andere ruim 30 jaar.

 5. Afgesloten van stroom stacaravan

  Gevraagd op 12 juni 2019

  Ik heb een achterstand in de betaling van mijn staangeld op camping t oekeltje. Nu wil ik er met de eigenaresse uitkomen om dit op te lossen. Daarbij krijg ik eigenlijk alleen maar onredelijke voorstellen. Mijn voorstel bevat oa dat ik de caravan wil verkopen zodat ik de factuur kan betalen. Ik ben echter sinds vorig jaar afgesloten van de elektra. Mijn voorstel was om deze aan te sluiten zodat ik de caravan en de tuin kan opknappen. Hier wordt echter negatief op gereageerd. Ook wilde ik per maand alvast een gedeelte iedere keer betalen maar mijn voorstellen worden iedere keer afgewezen. Nu heb ik alweer contact met deurwaarder nummer 3 maar kom niet tot een oplossing. Nu is het wel zo dat ik voor dit seizoen de rekening alweer ontving in januari 2019,een bedrag van 3300 euro. Mijn vraag is hoe ik dit op moet lossen en staat zij wel in haar recht om mij de nieuwe rekening te laten betalen ook al kan ik geen gebruik maken van mijn caravan door de afsluiting

 6. Watervoorziening camping gebrekkig

  Gevraagd op 04 juni 2019

  Sinds dit seizoen hebben wij een vaste jaarplaats op een camping voor onze stacaravan. Op onze plek moesten nog water/stroom-voorzieningen worden aangelegd. De beheerder heeft dit uitgevoerd en wij hebben daar 605 Euro voor betaald. Sinds ingebruikneming blijkt echter dat de waterdruk zo gering is dat de geiser in de caravan niet aanslaat, met als gevolg geen warm water. Een installateur van een extern bedrijf heeft vastgesteld dat het niet aan onze caravanleidingen ligt, maar dat er elders een obstructie moet zijn. De beheerder heeft toegezegd dit te verhelpen, maar sinds 1 april is dit nog altijd niet gelukt. Al die tijd hebben wij dus een gebrekkige watervoorziening (slechts een pisstraaltje). En al die tijd genieten wij niet volledig van de faciliteiten waar we voor betald hebben. Wat zijn onze rechten? Wat zijn de plichten van de beheerder?

 7. Wateraansluiting op stacaravan gebrekkig

  Gevraagd op 30 mei 2019

  Wij staan op een nieuwe campingjaarplaats met onze stacaravan. Voor het aansluiten van voorzieningen (water/stroom) betaalden wij ruim 600 Euro aan de campingeigenaar, plus natuurlijk het staanplaatsgeld. Nu blijkt dat de waterdruk veel te laag is, waardoor onze geiser niet aanslaat (slechts een pisstraaltje), dus: geen warm water. Een installatateur heeft ernaar gekeken en zegt dat het probleem niet aan onze caravan ligt. De campingeigenaar heeft het probleem nog steeds niet opgelost. Tenslotte hebben wij betaald voor een goed functionerende watervoorziening en sinds 1 april hebben wij geen warmwater. Wat zijn onze rechten en de plichten van de campingeigenaar? (De camping is niet aangesloten bij Recron o.i.d.)

 8. Caravan onverkoopbaar door besluit camping

  Gevraagd op 23 april 2019

  We hebben sinds een aantal jaar een stacaravan op camping vogelenzang. Stacaravan is overgekocht van vorige eigenaar. De staplaats huren we per jaar. Op 7 april ontvingen we via de nieuwsbrief dit besluit. Onze caravan is van voor 1990 en door dit besluit is onze caravan waardeloos, en krijgen we ook tzt de kosten van het weg laten halen van de caravan. Dit geldt voor veel meer mensen op de camping...  Mag dit zomaar?

 9. Opzeggen vaste plek stacaravan

  Gevraagd op 11 april 2019

  De camping waar wij een stacaravan hebben staan is eind 2018 verkocht aan een nieuwe uitbater. Na een vage mail over oudere caravans heb ik maanden lang geprobeerd boven tafel te krijgen wat daar mee werd bedoeld. Telkens kreeg ik geen of een vaag antwoord. Ik vertouwde het niet. Dit bleek terecht. Pas nadat het contract verlengt was en de eerste periode betaald kwam de aap uit de mouw.

 10. Recronvoorwaarden -kosten (vaste) jaarplaats

  Gevraagd op 24 maart 2019

  Wij hebben een week geleden een stacaravan gekocht op een camping. Samen met de aankoopnota van de caravan, ontvingen wij ook de factuur voor jaarlijkse kosten voor de jaarplaats. We krijgen de sleutel van de caravan op 1 april, maar moeten wel voor heel 2019 betalen (naast jaarplaats ook voor "toeristenbelasting seizoenplaats en jaarplaats" en "milieuheffing seizoenplaats en jaarplaats". De camping past de Recronvoorwaarden toe en haar huisregels. In de huisregels staat niets vermeld over de jaarlijkse kosten. In de Recronvoorwaarden worden in artikel 1 de definities geformuleerd voor o.a. "overeenkomstjaar" en "jaargeld". In artikel 3 lid 1 staat dat de overeenkomst wordt gesloten voor de resterende duur van een overeenkomstjaar en het daarop volgende overeenkomstjaar. Op basis daarvan gaan wij ervan uit dat we voor 2019 maar 9/12e van de jaarbedragen zouden moeten betalen.