Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

906 expert vragen

 1. Zeugenfragegebogen / boete afstand / rijontzegging

  Gevraagd op 13 april 2019

  We hebben een zeugenfragegebogen ontvangen. Ik heb gelezen dat als je verloofd bent je kan afzien van het invullen van de verklaring. Ik kan niet overzien wat de consequenties zijn als je afziet van het invullen van de verklaring. Daarnaast wordt de boete opgelegd i.v.m. het houden van te weinig afstand. Snelheid 125 km met een afstand van 13 m. De boete zelf is nog niet genoemd. Vermoedelijk is dit ontstaan doordat een andere auto net voor is was ingevoegd. Vervolgvragen hoe zit het met het registreren van de rijontzegging. Hoe verloopt deze procedure? Is er een mogelijkheid om dit af te kopen? En wat zijn dan de kosten?

 2. Rij ontzegging

  Gevraagd op 11 april 2019

  Ik heb op 23 maart een boete gereden in duitsland, waarbij ik 2 maanden rij ontzegging heb. Gaat die rij ontzegging meteen in of moet ik eerst nog een sticker op mijn rijbewijs laten plakken, dat had ik namelijk ook gelezen. En geldt deze rij ontzegging ook voor in Nederland?

 3. Boete betaald maar toch aanmaning gekregen

  Gevraagd op 04 april 2019

  Ik ben boodschappen gaan doen in Duitsland en heb bij Kleve een boete gekregen van 25 euro. Netjes betaald inclusief vermelden van boetenummer, maar nu een herinnering gekregen (gedateerd na betaling) dat ik hem wel nog moet betalen binnen een week anders wordt-ie hoger. Er staan echter nergens contactgegevens op geen van beide brieven, dus hoe kan ik ze laten weten dat-ie wel betaald is? Lekker handig van ze...

 4. Onterechte boete

  Gevraagd op 04 april 2019

  Ik heb een boete gekregen voor fout parkeren(feitcode R 584)in Rotterdam op 17-03-2019.Ik ben nog nooit in R.dam geweest,maar kan dat niet bewijzen. Ik heb meteen  bezwaar in gediend. Mijn vraag is welke gegevens worden er genoteerd? Als dat alleen de overtreding,tijdstip en kenteken is kan ik niets bewijzen.Als daarentegen ook het automerk(C3) en misschien ook de kleur(wit)worden genoteerd heb ik een grote kans op toekenning van mijn bezwaar. Ik heb deze vraag aan de politie in Amsterdam en in Rotterdam gestelt maar zij konden deze vraag niet beantwoorden, wat ik nogal vreemd vind. Hopelijk kunt u deze vraag beantwoorden.

 5. Parkeervordering Kroatië

  Gevraagd op 01 april 2019

  Wij hebben in augustus 2017 een parkeerbon gehad in Kroatië van rond de 30 euro. Vandaag ontvingen wij een vordering van 295,01 euro i.v.m. allerlei bijkomende kosten. Moeten wij deze binnen 8 dagen voldoen?

 6. Boete Florence 2014

  Gevraagd op 01 april 2019

  Na bijna 4 jaar kreeg ik een boete binnen via incassobureau NIB die graag een bedrag ontvangen van bijna 350 euro voor een boete uit 2014. Wij hebben hiervan nooit een herinnering gekregen en ik ben best bereid het oorspronkelijke bedrag te betalen maar niet de bijbehorende verhoging. Het incassobureau heb ik gebeld, maar die laten je niet eens uitspreken en noemen meteen de anwb die volgens hun ook geen recht van spreken heeft. Het CJIB mag mijns inziens de boete innen maar ik voel er niets voor om dit grote bedrag over te maken aan NIB. Mijn vraag wat te doen. Helaas behandelt mijn rechtsbijstand verzekering geen boetes, maar ben ik al jaren lid bij jullie en lees ook over dit onderwerp op jullie website. Zou graag jullie advies hierin ontvangen.

 7. Bekeuring in Italië 2017

  Gevraagd op 26 maart 2019

  Deze maand ontving ik een bekeuring uit Italie. Deze ging over 28-07-2017. Mijn vraag luidt: is deze echt of niet. Hij was ook verstuurd met een Zwitsers poststempel. ​​​​​​​De politie adviseerde mij contact op te nemen met jullie, daar zij niet wisten of het echt was of niet. Vreemd om na ruim anderhalf jaar deze bekeuring te ontvangen. Ik ben daar wel geweest op die dag met kenteken zoals vermeld staat. De brief ziet er wat knullig uit. Er staat ook geen betalingstermijn in. Graag advies over deze brief en de echtheid hiervan.

 8. Boete uit Italië waar ik nooit ben geweest

  Gevraagd op 24 maart 2019

  Ik heb een boete (notafication of contravention of te highway code) uit Italië ontvangen. Ik zou op 31/7/2018 in Venetië 6 kilometer te hard hebben gereden. Ik was op dat moment gewoon thuis in Nederland, net als de auto. Ik heb het vermoeden dat men een verkeerd kenteken heeft geregistreerd. Wat kan ik hier aan doen? Wat zijn bewijsstukken waarmee ik aan kan tonen dat ik hier niet geweest ben?

 9. Verkeersboete in Frankrijk 2x betaald

  Gevraagd op 24 maart 2019

  In het weekend van 19 t/m 21 oktober 2018 hebben mijn vrouw en ik een bezoek gebracht aan Parijs. Zowel op de heen- als terugreis heb ik te hard gereden (1x 7km en 1x 9 km overschrijding). Eén boete heb ik op 1 november en de ander op 8 november betaald. Dit was 2x €45,00. Op 15 maart 2019 krijg ik een aangetekende brief (bestaande uit 3 pagina’s in het Frans) dat ik nog een openstaande boete heb staan. In eerste instantie dacht ik dat ik één van deze boetes niet had betaald en dat deze daarom verhoogd was naar €144,00. Ik heb deze dan ook meteen betaald met de ANWB Visa op 18 maart 2019. Na deze betaald te hebben kom ik erachter dat ik de boete wel al betaald had. Ik heb op 19 maart 2019 telefonisch contact gehad met Tres. Controle Automatise en heb in het Engels uitgelegd dat ik de boete 2x heb betaald, 1x €45,00 en 1x €144,00. Ik kreeg als antwoord: “when you payed the case is closed” en dat ze niks meer voor mij konden doen, dus het geld niet terugkrijg.

 10. Oude boetes Italië

  Gevraagd op 24 maart 2019

  Ik lees enorm veel gelijke verhalen en ervaringen mbt oude vermeende boetes uit Italie. In februari 2019 kreeg ik 4 x vorderingsbrieven à € 362,00 van het NIB Incassobureau mbt 4 vermeende boetes van verkeersovertredingen die ik in Florence in augustus 2014 zou hebben begaan. Van deze bekeuringen/boetes  heb ik nooit aangetekende post ontvangen of aanmaningen.