Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

963 expert vragen

 1. Teveel betaalde verkeersboete in Frankrijk middels bankoverschrijving

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Ik heb een verkeersboete gekregen in Frankrijk. Per ongeluk heb ik een te hoog bedrag overgeschreven. Krijg ik het teveel betaalde automatisch terug? Ik heb het zelf al geprobeerd via de website van Antai te achterhalen. Geen antwoord gevonden.

 2. Boetebedragen in Duitsland

  Gevraagd op 14 augustus 2019

  Samen met een bevriend stel met 2 auto's op vakantie geweest naar Kroatie. Achter elkaar rijdend reden wij helaas ergens te hard en zijn daarvoor geflitst op de Duitse snelweg. Mijn vriend reed voor mij en is gemeten na correctie met 24 km/u te hard. Ik reed erachter en ben gemeten na correctie met 25 km/u te hard. Zijn boetebedrag is 70,- euro en ik heb een boetebedrag binnengekregen van 140,- euro.

 3. E07 bord met onderbord (pijl naar links)/rechts

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Als onder een E07 een pijl naar links staat en 50 meter naar links een E07 met een pijl naar rechts staat .. geldt dan laad/los verbod voor alle plaatsen er tussen? Is E07 een zonaal bord?

 4. Hoe betaal ik een Franse parkeerboete als er geen "telepaiement" code op de bon staat?

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Hoe betaal ik een Franse parkeerboete als er geen "telepaiement" code op de bon staat?, ook jullie modelbrief heb ik 2 weken geleden reeds verstuurd. En tot heden nog niets uit frankrijk vernomen. Duurt dit altijd zo lang? En hoe is het afgelopen met andere die dit is overkomen?

 5. Rijverbod

  Gevraagd op 09 augustus 2019

  Op 11 juli ben ik staande gehouden en ben ik gepakt met rijden onder invloed van drugs. De straf moet ik nog horen maar mocht dit een rijontzegging worden geld dit dan alleen in Duitsland of ook in Nederland?

 6. Volgens mij onterechte parkeerboete Denemarken

  Gevraagd op 08 augustus 2019

  Ik ben onderweg met familie vanuit Zweden terug naar Nederland. Gisteren maakten we een tussenstop in Kopenhagen en parkeerden we de auto in een parkeergarage van Europark. Bij het inrijden viel mij op dat ik niet door een slagboom hoefde of op een knop te drukken voor een parkeerkaartje. Mijn eerste gedachte was dat het kenteken gescand zou worden en aan de hand daarvan berekend hoe lang we parkeerden.

 7. Boete (anonymverfugung) Oostenrijk betalen?

  Gevraagd op 05 augustus 2019

 8. zeugefragebogen

  Gevraagd op 05 augustus 2019

  Ik heb een zeugefragebogen ontvangen, het betreft w.s. een snelheidsovertreding begaan door familielid. Als ik gebruik maak van mijn Zeugnisverweigerungsrecht , wat moet ik dan nog invullen?

 9. Documentnummer parkeerboete

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Ik wil een parkeerboete betalen maar het spaanse systeem zegt steeds dat ik een verkeerd documentnummer invoer. Kunt u mij helpen met het bepalen van het juiste documentnummer?

 10. Snelheidsboete Luxemburg brief

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Ik heb een brief ontvangen van de politie in Luxembourg, dat ik (veels) te hard heb gereden met mijn motor. Het gaat om een vastgestelde snelheid van 137 km/h waar je 90km/h mag, dus 47 te veel. Ik heb dit inderdaad zelf gedaan wat dom was. De brief bevat een stellingname formulier en een betwistingsformulier. De laatste is dus niet nodig want ik was de persoon die de motor bestuurde.