Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

310 expert vragen

 1. Verkochte boot niet opgehaald

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Ik heb in mei 2019 mijn boot verkocht. Ik heb het geld ontvangen. De boot mocht nog even op mijn oude ligplaats blijven liggen. De koper heeft hem nog niet opgehaald en blijkt niet per email of telefoon bereikbaar. Wat kan ik doen en wat mag ik doen?

 2. Gevolgschade gedekt door Bovag?

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Op vakantie hebben wij onze net bij abd Nissan voor 25000 eur gebruikt gekochte Nissan x Trail die door bovag is verzekerd op de oprit van het door ons gehuurde huis gezet. Even later kijken we uit het raam en blijkt dat de auto van de helling is gerold waarbij hij gestopt werd door een muurtje. De achterbumper is kapot en de parkeersensoren en er is een scheur in de plasticschaal aan de binnenkant van de achterklep. Het blijkt dat het mechanisme waardoor de handrem wordt geactiveerd zodra de auto wordt uitgezet door de start/stop knop ineens niet meer functioneert.

 3. Mag autodealer btw terugvragen?

  Gevraagd op 02 augustus 2019

  Ik had auto gekocht bij dealer maar wil nu teruggeven aan garage maar garage vraagt of ik effe btw van auto kan terugbetalen.

 4. Tennaamstelling van gekochte auto

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Wij hebben een auto gekocht en betaald, maar helaas door de handelaar op een slinkse wijze niet op naam gesteld. Deze handelaar is failliet en nu blijkt dat een andere handelaar deze auto op zijn voorraad heeft staan. Deze laatste eist nu de auto terug. De auto is niet gestolen maar door de heren onderling gewisseld voor de verkoop. Ik heb de auto gekocht en heb een geldig betaalde en ondertekende factuur en de sleutels en de auto mee gekregen en ben dus rechtmatige eigenaar. Hoe krijg ik het kenteken op naam, nu deze derde partij hierin niet wil meewerken?

 5. Annuleringskosten camping

  Gevraagd op 22 juli 2019

  Ik had eind juni een standplaats gehuurd op de Panorama camping Gulperberg. Ivm ziekte moest is dit begin juni annuleren. De aanbetaling ad 30% heb ik niet terugontvangen. Dit zou volgens de Recrin voorwaarden zo zijn. Ik kom daar  vaker en vond het vreemd dat ze mij de aanbetaling niet retourneerden. Klopt dat?

 6. Schadevergoeding reisverzekering

  Gevraagd op 16 juli 2019

  Mijn vrouw heeft een ongeval gehad bij het skiën en heeft hiervoor medische zorgkosten gehad. Alle medische kosten moesten via onze zorgverzekering worden geclaimd en wat niet werd vergoed zou de reisverzekering vergoeden. Klopt het dat de kosten van eigen risico daardoor niet door hen wordt vergoed. De ambulancekosten worden daardoor niet vergoed door onze reisverzekering. Ik hoor graag uw antwoord in dezen.

 7. Vaste standplaats met stacaravan op camping

  Gevraagd op 04 juli 2019

  Wij hebben bericht gehad can de camping dat men herstructureringsplannen heeft en dat wij na dit seizoen nog 1 jaar op mogen en dan geen jaarcontract meer krijgen en de stacaravan moeten verwijderen.Moet de camping ons ook aangeven wat de herstructureringsplannen zijn of mogen zij dit op deze manier doen.Wij staan er bijna 20 jaar en andere ruim 30 jaar.

 8. Graag advies afwijzing autoverzekering

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Goedenmorgen, Ik heb een auto gekocht en deze wou ik verzekeren bij all secur. Dit is mijn eerste auto op mijn naam en dus geen schadevrije jaren opgebouwd. Voordat ik deze auto kocht heb ik via hun site een premieberekening gemaakt, mijn premie zou zijn 33.07 en vond dit erg mee vallen, hierdoor heb ik ook op mijn man zn geb dat een berekening gemaakt om te vergelijken. Hij zou goedkoper zijn ivm 11 schadevrije jaren, uit nieuwsgierigheid heb ik ook gekeken wat een jong iemand uit 1999 aan premie zou moeten betalen. Toen ik mijn verzekering af wilden sluiten werd ik afgewezen, dit omdat all secur dit ziet als fraude. Ik vind dit  heel erg en kon bij geen enkele verzekering terecht omdat ik de slot vraag moest beantwoorden dat ik eerder ergens geweigerd bent  geweest. Ik vind dit zo oneerlijk en onterecht omdat we al jaren verzekerd bij hun zijn en nooit problemen hebben gehad (auto op naam van mijn man).  Ik heb al 20 jaar mijn rijbewijs en nooit schade gehad of betrokken geweest bij een ongeluk. Mijn vraag aan jullie is wat moet en kan ik hiermee? Ik hoop zo graag dat jullie mij kunnen helpen.

 9. Inzittendenverzekering

  Gevraagd op 04 juni 2019

  Is de inzittendenverzekering auto gebonden of persoonsgebonden? Dit ivm besturen auto van een ander. Is letsel aan de bestuurde verzekerd als deze zelf verzekerd is, en/ of moet de auto een inzittendenverzekering hebben.

 10. Borg huurwoning

  Gevraagd op 04 juni 2019

  Mijn verhuurder wil.mijn betaalde borg (2000€) pas 2 maanden na beiindiging van het huurcintractvterug betalen, dit hebben zij opgenomen in het huurcontract,  zij stellen als reden hiervoor : " aangezien je per automatische incasso de huur betaald, kun je deze 2 maanden terugvorderen, daarom betalen we pas de borg terug als deze periode verstrekken is.