Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

294 expert vragen

 1. Parkeren mindervaliden

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Parkeren mindervaliden Amsterdam. Vergunning geweigerd ivm de tenaamstelling van het motorrijtuig op naam van de echtgenoot! Kan ik hier mijn recht in halen?

 2. Wettelijke rente total loss verklaring

  Gevraagd op 25 maart 2019

  De auto is op het moment dat hij geparkeerd stond total loss gereden door iemand anders. Het bedrag dat uitbetaald is heeft 6 weken geduurd. Op de website van ANWB wordt gesproken van een rente per dag vanaf het moment van schade tot het moment van uitbetalen. Het percentage rente is 2% volgens de Rijksoverheid. Hoe hoog is het rente bedrag over een schade uitkering van 4.000 over een wachttijd van 6 weken?

 3. Beëindigen van jaar en seizoenplaatsen

  Gevraagd op 19 maart 2019

  Wij staan op een vakantiepark met onze stacaravan en hebben daar al bijna 20 jaar een jaarplaats.Nu is dit park onlangs op een gerechtelijke veiling gekocht door een nieuwe eigenaar.En nu zegt die ons onze jaarplaats op.Er zijn vanaf nu geen jaarplaatsen en seizoenplaatsen meer. Park is per 01-11-2018 gekocht. Krijg nu een mail op 21-02-2019 dat per 31-12-2019 de overeenkomsten met jaarplaatshouders zijn opgezegd. Maar ook wordt er vermeld dat we voor 1 mei 2019 onze plaats leeg moeten opleveren.Want ze hebben een nieuw bestemmingsplan voor het park en daar passen wij niet meer in. Dus iedereen met een jaarplaats moet vertrekken. Ze zijn ook geen lid meer van de Recron. Kan dit allemaal zomaar en hebben wij nu allen helemaal geen rechten meer ? Want er zijn nog genoeg mensen die niet weg willen. Kunt U ons helpen ? Het gaat over het Vakantiepark De Brabantse Kempen in Lage Mierde.De nieuwe eigenaar is Dhr. B. Lenferink. Maar van hem krijg ik geen antwoord op mijn mail en brief. Hopelijk kunt U ons vertellen wat verder te doen.

 4. Jachthaven afgesloten

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik heb sinds jaren een ligplaats in jachthaven Uitdam (Resort Poort van Amsterdam). In verband met grondverzet voor een vastgoed project aan die haven is de havenmond afgesloten, ik kan niet met mijn boot de haven uitvaren. Door de verhuurder ia aangekondigd dat de haven op 13 april weer opengaat, maar dat het ook later kan worden. Ik heb een factuur voor de huur ontvangen van € 780 waarop vermeld staat dat deze geldt voor de periode 1 april 2019 tot en met 30 september 2019. Ik wil nu de verhuurder een mail sturen waarin ik verklaar niet akkoord te gaan met het huurbedrag en dit wil verrekenen met het aantal dagen dat de haven daadwerkelijk open is. Mijn vraag is of ik nu een aanbetaling moet doen (bv € 500) en de rest verrekenen op het moment dat de haven is opengesteld, of dat ik beter nu niets betaal en wacht op de openstelling van de haven om dan het verrekende bedrag geheel te betalen.

 5. Specificatie rekening aanschaf tweedehands auto

  Gevraagd op 12 maart 2019

  ​​​​​​​Vragen: 1.   Is het correct dat ik de waarde van 26995,= niet terugvind op de rekening. Als ik de auto over een week total-loss rijd, hoe bewijs ik dan de waarde? 2.   Is het bedrag bpm terecht. Via internet heb ik wel gezien dat het een leaseauto op naam betreft.

 6. Verzekering bij waterschade door hoosbui n.a.v.artikel februari

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Voor mij is nog niet helder of de inboedelverzekering schade dekt die te maken heeft met het opruimen en schoonmaken van de (kelder/souterrain)ruimte na een hoosbui waarbij het rioleringswater omhoog is gekomen en een enorme drab achterlaat; het overkomt ons soms in Rotterdam en als we dan weg zijn geweest en terugkomen is het een enorme bende geworden...Dus niet de spullen die daar stonden maar het weer schoon zien te krijgen van de ruimte- valt dat onder de verzekering? Wij kunnen aan de gegevensomstandigheden zelf niets veranderen omdat de locatie van het huis in het centrum nu eenmaal laag ligt. sinds 1896. In voorgaande gevallen was de verzekering hier tamelijk afhoudend over alsof dat een "grijs gebied" zou zijn.

 7. Fout op vliegticket

  Gevraagd op 27 februari 2019

  In paspoort staat :de Vree en op ticket DEVREE  geeft dit problemen op schiphol? Gaan naar Cuba. 

 8. Annuleren geboekte reis naar Zwitserland

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Op 7 januari 2019 heb ik per abuis online een reis geboekt bij Belita GmbH uit zwitserland. Ondanks dat ik deze direct annuleerde vragen zij, conform hun voorwaarden, nu een boete van 50% van de reissom van 2500 euro. Natuurlijk vind ik dit niet redelijk. Dat heb ik hen al enkele keren laten weten via e-mail. Echter, zij blijven hun claim volharden en hebben me nu een factuur van 1200 euro gestuurd. Wat kan ik doen?

 9. Rijden na een herseninfarct

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Herseninfarct 23 mei 2018. Gelukkig weer veel beter. Goedgekeurd neuroloog en huisdokter. Eigen Verklaring bij CBR. Rijbewijs is gewoon GELDIG.  Ben ik VERZEKERD en MAG ik rijden?

 10. Recreëren van derde op vaste seizoensplaats

  Gevraagd op 04 februari 2019

  Wij hebben een vaste stacaravan met een jaarplaats. Nu gaan wij voor wat langere tijd naar het buitenland en hebben wij iemand gevonden die de caravan en de tuin gaat onderhouden. Nu mogen deze mensen wel een dag blijven maar niet blijven slapen. Is dit een regel volgens de Recron voorwaarden of heeft de ondernemer dit zelf verzonnen?  Er staat ook niks over in de voorwaarden van de overeenkomst.