Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

287 expert vragen

 1. Annuleren geboekte reis naar Zwitserland

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Op 7 januari 2019 heb ik per abuis online een reis geboekt bij Belita GmbH uit zwitserland. Ondanks dat ik deze direct annuleerde vragen zij, conform hun voorwaarden, nu een boete van 50% van de reissom van 2500 euro. Natuurlijk vind ik dit niet redelijk. Dat heb ik hen al enkele keren laten weten via e-mail. Echter, zij blijven hun claim volharden en hebben me nu een factuur van 1200 euro gestuurd. Wat kan ik doen?

 2. Rijden na een herseninfarct

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Herseninfarct 23 mei 2018. Gelukkig weer veel beter. Goedgekeurd neuroloog en huisdokter. Eigen Verklaring bij CBR. Rijbewijs is gewoon GELDIG.  Ben ik VERZEKERD en MAG ik rijden?

 3. Recreëren van derde op vaste seizoensplaats

  Gevraagd op 04 februari 2019

  Wij hebben een vaste stacaravan met een jaarplaats. Nu gaan wij voor wat langere tijd naar het buitenland en hebben wij iemand gevonden die de caravan en de tuin gaat onderhouden. Nu mogen deze mensen wel een dag blijven maar niet blijven slapen. Is dit een regel volgens de Recron voorwaarden of heeft de ondernemer dit zelf verzonnen?  Er staat ook niks over in de voorwaarden van de overeenkomst.

 4. Lidmaatschap overzetten

  Gevraagd op 24 januari 2019

  Ik zou mijn lidmaatschap willen overzetten naar het account van mijn moeder. Mijn vraag is hoe ik dit zou kunnen doen en of het eigenlijk wel mogelijk is om te doen.

 5. Gratis juridisch advies

  Gevraagd op 18 januari 2019

  Is het noodzakelijk om een aanvullende verkeersrechtsbijstand verzekering aan te houden (in dit geval FBTO) als je ANWB lid bent?

 6. sta op een Recron camping in Drimmelen

  Gevraagd op 09 januari 2019

  Kan de beheerder van een Recron verblijf elk jaar de staangeldprijs met 8 % verhogen, zonder vooraf aankondiging, zonder aanpassingen aan de algemene camping ?

 7. ANWB lid en twee auto's in bezit

  Gevraagd op 29 december 2018

  De bij u geregistreerde gezinsauto (Mazda CX-5) wordt door mijzelf en mijn vrouw wisselend bestuurd. Dit gaat ook zo met onze tweede kleine (stads) auto. Ter info: ik betaal inmiddels...

 8. Gasprijs chaletpark

  Gevraagd op 24 december 2018

  Wij krijgen een gasprijs verhoging van 33% en een verzoek om te gaan kijken naar een ander alternatief voor verwarming i. onze chalet.De gasprijs van 2018 gaat men met terugwer...

 9. Bijdrage Wifi

  Gevraagd op 24 december 2018

  Goedendag, Sinds 2012 ben ik eigenaar van een chalet op een vakantiepark. De grond pacht ik. Hiervoor is een overeenkomst afgesloten conform de RECRONvoorwaarden. In dit contract sta...

 10. Camping komt zijn prijsafspraak niet na

  Gevraagd op 22 december 2018

  Goedendag, Wij staan al geruime tijd op een camping (Recron). De camping heeft ons een mondelinge afspraak gedaan, dat wij op de campingplek (wisselveld), volgend jaar het seizoenstar...