Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

442 expert vragen

 1. Veroorzaker aanrijding met Chileense huurauto reageert niet

  Gevraagd op 06 juni 2019

  Enige weken geleden heb ik met een huurauto op de laatste dag van de vakantie blikschade gereden. In de voorwaarden van de verhuurmaatschappij (Chilean) staat dat zij de schade altijd op de huurder verhalen. De schade van ongeveer 400 Euro is reeds afgeschreven van mijn Credit Card. De tegenpartij die de schade heeft veroorzaakt reageert niet op mijn emails. Het is een grote transportonderneming met honderden vrachtwagens. Wat kan ik doen om mijn schade vergoed te krijgen?

 2. Afhandelen letselschade na auto ongeluk met huurauto in Frankrijk

  Gevraagd op 13 mei 2019

  Ca. 3,5 week geleden hebben wij een auto ongeluk gehad in Frankrijk. Kop staart botsing; wij zaten in het midden. Dhr Ursem kamp met lichamelijke klachten (nek, pols, knie, slaapproblemen), is wel aan het werk gegaan maar gaat minder goed dan gedacht. Mw. Veraart  is arbeidsongeschikt verklaart door bedrijfsart en kamp met whiplash klachten. We proberen al 3 weken een kantoor/iemand te vinden die ons kan helpen met de afhandeling van de letselschade. Dat lukt niet omdat het om Frankrijk gaat, we geen rechtsbijstandverzekering hebben etc. etc. We willen graag weten of we via Sunny Cars NL (via wie we de auto hebben gehuurd) de letselschade kunnen verhalen? Zo niet dan moet dat op de aanrijder worden verhaald en is het franse recht van toepassing. Dat schijnt een probleem te zijn bij het terug krijgen van juridische kosten. En wanneer is het de moeite waard om iemand in te schakelen?

 3. Verhaal schade bij aanrijding

  Gevraagd op 07 mei 2019

  Aanrijding achterop bij optrekken groenlicht op 27/4. Schadeformulier ingevuld en ondertekend. Tegenpartij weet niets van zijn verzekering. Er zijn foto's. Grijze Peugeot. Er zijn getuigen en foto's gemaakt.

 4. Aansprakelijkheid bij niet functionerende verkeer lichten

  Gevraagd op 28 april 2019

  Mijn dochter rijdende op de Megense baan in Oss moet links afslaan. Verkeers lichten staan in storing. Druk verkeerspunt waar iedereen probeert weg te komen. Zij komt deels op de andere rijbaan en de auto blokkeert omdat hij een object waarneemt Vrachtwagen nadert met hoge snelheid en ramt de auto van mijn dochter. Verklaart later: ik had hem op de cruise control staan en ging er van uit dat ik wel zou worden gezien. Ik heb de remmen niet eens aangeraakt. Ik heb de politie gevraagd ik zou het op prijs stellen als u de tacho van de vrachtwagen uit zou lezen. Antwoord met de handen diep in de zakken: ik maak zelf wel uit hoe ik mijn werk doe.

 5. Aanrijding in het buitenland

  Gevraagd op 19 april 2019

  Ik ben van achteren aangereden in het buitenland (Frankrijk). Ben beperkt Casco verzekerd en de verzek.mij (NKC Verzekeringen - Europeesche - ASR Verzekeringen) wil mijn schade niet in behandeling nemen. Was altijd in de overtuiging dat schade buiten mijn schuld ook in deze situaties gedekt zou worden. Hoe kan de ANWB (ben lid sinds 1969) mij helpen in deze vervelende situatie? Schadeformulier, foto's en alle gegevens van de tegenpartij heb ik in mijn bezit. Er is geen persoonlijk letsel.

 6. Aanrijding

  Gevraagd op 16 april 2019

  Een man heeft mij in januari aangereden op de snelweg. Hij reed tegen mijn auto aan. Hij had haast en geen tijd om het schadeform in te vullen. Ik heb toen een foto van zijn kenteken bewijs gemaakt en verder had hij geen gegevens bij zich. Nu 3 maanden later heeft hij nog steeds het schadeformulier niet ingevuld en als ik er naar vraag reageert hij dat hij het stuurt. Maar tot op heden zijn het loze beloftes. Zijn verzekering zegt geen reactie te kunnen krijgen van hun verzekerde dus zeggen ze dat ze de kosten niet vergoeden omdat ik geen bewijs heb dat hij mij heeft aangereden. Wat kan ik hier mee doen?

 7. Kunnen jullie het eerste contact leggen met een Franse verzekeringsmaatschappij?

  Gevraagd op 02 april 2019

  Mijn vriendin en ik zijn aangereden in Frankrijk. We hebben alle gegevens van tegenpartij en foto’s opgestuurd naar haar verzekeringsmaatschappij maar deze zegt niets te kunnen doen voor privé personen maar dat zij enkel praten met andere verzekeringsmaatschappijen, dan wel auto of juridisch. Onze vraag is of jullie het eerste contact zouden kunnen leggen en hen willen vragen dit verder af te handelen met ons. Het gaat om een flinke botsing, in onze achterkant, auto lijkt Total loss. Wij kunnen de brief in het Frans voor u opstellen indien nodig. Ik hoop dat u ons ergens mee kunt helpen.

 8. Aansprakelijkheid

  Gevraagd op 15 maart 2019

  Hadden een aanrijding 21-12-2017 op de kruising N238/N237. Waarbij een haastige meneer door een handbediend stoplicht is gereden en ons heeft aangereden met nogal wat gevolgen. Naar onze mening is er een onrechtmatig daad gedaan door de stoplichten niet goed te bedienen, want ons licht stond op groen en zijn de kruising opgereden en meneer reed nog even met extra snelheid door en raakte ons in de flank.

 9. Brief officier van justitie Duitsland

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik heb van staatsanwalt Bochum een brief ontvangen wegens strafrechtelijk onderzoek tegen onbekende dader wegens doorrijden na ongeval. Mij wordt ten laste gelegd een auto te hebben aangeraakt waardoor die aanzienlijke schade heeft. Men wil mij als getuige oproepen en men wil weten wie de bestuurder is.

 10. Niet ingevuld Schadeformulier en ontwijking/ontkenning schadeveroorzaker

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Inmiddels bijna 2,5 jaar geleden reed ik over de Amsterdamse grachten, waar een vrachtwagen tegen mijn auto aanreed, hierbij is er schade aan mijn motorkap en bumper toegebracht. De bestuurder van de vrachtwagen stapte uit en had  haast, dus vroeg of we het schadeformulier op een ander moment konden invullen. Omdat de beste man er betrouwbaar uitzag en ik een belangrijke afspraak had waar ik niet te laat kon komen, stemde ik hiermee in. Ik noteerde zijn kenteken (en de naam van het transportbedrijf) en hij gaf zijn telefoonnummer en naam. Ik had een bijrijder (getuige).