Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

454 expert vragen

 1. Aanrijding bij stilstaan op parkeer plaats

  Gevraagd op 3 december 2019

  Ik heb een aanrijding gehad. Ik was achteruit een parkeerplaats gereden en stond stil. Ik stond stil om te controleren de plek van de naast parkerende auto's. Op dat moment werd ik door iemand anders aangereden die achteruit een parkeerplaats tegen mij uitreed

 2. Aanrijding tegen laadklep

  Gevraagd op 29 oktober 2019

  Ik reed onlangs vanuit stilstand tegen de laadklep van een vrachtwagen,mijn auto een Renault Kangoo van 2002 km stand 238.000 is gezien de schade total loss. ik reed in de bebouwde kom en mijn weghelft was geblokkeerd door een vrachtwagen die stond te lossen. Ik wachtte achter de vrachtwagen tot de linker weghelft vrij zou zijn zodat ik kon passeren. De linker weghelft was vrij. ik trok op en zag de geopende laadklep over het hoofd. Gevolg was voor- en re. zijruit kapot en ook de re A stijl ingedeukt en deels gescheurd. De laadklep was geopend op ooghoogte en daardoor minder goed zichtbaar, ook waren er geen vlaggetjes pionnen of dergelijke signalen aanwezig. maak ik kans op vergoeding van de schade?

 3. Bezig met schade bij de tegenpartij verhalen maar ondertussen een aanrijding auto total loss

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Bijna 2 maanden geleden reed iemand terwijl mijn auto geparkeerd stond ertegenaan, het ging via zijn verzekering omdat hij all risk en schuld had. de verzekering nam maar geen contact op en bleek het achteraf na meerdere keren navragen niet in behandeling te hebben genomen.

 4. Even terugkomen op mijn vraag van 12 augustus over aanrijding

  Gevraagd op 16 augustus 2019

  Ik zou graag nog even terugkomen op de vraag die ik op 12 augustus gesteld heb over een aanrijding waarvan de schade via de tegenpartij vergoed wordt. in de mail die ik gekregen heb van die verzekering wordt aangegeven dat ik bij een schadebedrag van onder de 500 euro een gespecificeerde herstelnota kan opsturen boven dat bedrag moeten zij een expert inschakelen.

 5. Tegenpartij weigert schadeformulier in te vullen

  Gevraagd op 15 augustus 2019

  Vorige maand heb ik een aanrijding gehad met een vrachtwagen. Ik haalde de vrachtwagen in die stil stond, op het moment dat ik deze inhaal begint te vrachtwagen te rijden en raakt mijn rechter zijkant met als gevolg dat de auto total loss verklaard is. Net na de aanrijding heb ik samen met de bestuurder van de vrachtwagen een Mobiel Schade Melding ingevuld.

 6. Aanrijding

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Een maand geleden is iemand tegen mijn auto aangereden toen die geparkeerd stond, die jongen heeft mij netjes geinformeerd en zijn verzekeringsmaatschappij ingeschakeld om het via zijn all risk verzekering te regelen. ik heb zelf een WA verzekering.

 7. Aansprakelijk

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Ik heb schade gereden op een parkeerplaats. De parkeerplaats heeft rechts en links parkeervakken. De auto waar ik tegen aan gereden ben stond in het midden van de parkeer plaats geparkeerd (geen vakken) ben ik dan als nog aansprakelijk? Bij het in rijden van de parkeerplaats staat ook een bordje dat je alleen mag parkeren in de daarvoor bestemde vakken. 

 8. Wie is aansprakelijk bij een aanvaring met boten?

  Gevraagd op 25 juli 2019

  Er heeft een aanvaring plaatsgevonden tussen twee bootjes op het water; beide bestuurders waren minderjarig, beide vaartuigen waren vaarbewijsplichtig, beide bestuurders hadden geen vaarbewijs. Mijn 13 jarige zoon is eigenaar van de ene boot en zat als passagier in het bootje, zijn minderjarige vriendje M. bestuurde deze. In het andere bootje zat de 14 jarige E. met een ander vriendje.

 9. Disculperende stilstand aantonen met getuige

  Gevraagd op 4 juli 2019

  n april 2019 ben ik aangereden in een parkeergarage nadat ik met mijn auto achteruit was gereden uit een parkeervak en stil stond in de rij voor de uitgang van de garage (reeds 10 - 15 seconden). Hier is een getuige van die dit bevestigt. Vervolgens rijdt de tegenpartij achteruit uit een parkeervak tegen mijn auto aan. De tegenpartij gaf ter plekke toe dat hij mij niet had gezien. Op het schadeformulier staat dat ik stil stond, en de tegenpartij achteruit tegen mij aanreed. De getuige bevestigt dat ik voor die duur reeds stil stond en stond te wachten in de rij voor de uitgang. Dan nóg wil de verzekering van de tegenpartij slechts 50% uitkeren. Wat kan ik doen? Hoeveel bewijs moet ik nu nog aanleveren? Hoe 'afgerond' moet mijn bijzondere verrichting zijn om aanspraak te kunnen maken op 100% schadevergoeding?

 10. Aansprakelijkheid teruggetrokken na aanrijding

  Gevraagd op 20 juni 2019

  Ik ben enkele weken geleden met de auto aangereden door een een andere dame in haar auto. Zij kwam van rechts en ik van links maar het kruispunt werd ingeregeld door werkende verkeerslichten, waardoor ik met groen springend op oranje in dat geval voorrang had op haar. Mevrouw heeft het hele (rode) stoplicht en mij gemist omdat zij achteruit keek op het kruispunt en toen zij weer terugdraaide was ze al in volle vaart in mijn auto gereden. Mevr heeft direct verklaard dat zij schuldig was. Dit heeft zij op app en een geluidsopname nogmaals bevestigd. Echter nu heeft zij haar aansprakelijkheid ineens teruggetrokken. Ze geeft aan omdat ze achterom keek het stoplicht niet heeft gezien dus ze had best groen kunnen hebben. Nu worden wij aansprakelijk gesteld. ( haar verklaring dat zij aansprakelijk was heeft ze teruggetrokken, ook heeft de verzekeringsmaatschappij geen boodschap aan de verklaring in de app of op de voicerecorder) Kan dit zomaar?