Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Diesel

  Gevraagd op 24 april 2019

  Ivm de mogelijke aankoop van een diesel-auto (Peugeot 308 - Diesel - december 2014 - Ad blue-uitvoering) heb ik twee vragen: 1) Is het bezwaarlijk om deze diesel te kopen wanneer mijn woonwerkverkeer 2*20km per dag is? Kan ik problemen krijgen vanwege de korte afstand bijvoorbeeld met het roetfilter? 2) Wat raden jullie aan mbt een aankoopkeuring?

 2. Artikel kampioen elektrisch rijden frank buma

  Gevraagd op 24 april 2019

  Leuk artikel vooral het stukje rechtsboven op pag.75 tweedehands. Het zal best dat er een vracht elektrische auto's op de tweede hands markt komen. Maar koop ik dan geen auto met een kostenpost? Accu's worden luier na veel opladen, moeten vervangen gaan worden en dus koop je dan een auto die je elke maand geld gaat kosten aan vervanging accu elementen. Ook de actieradius gaat achteruit. Ik mis in het stuk de kosten voor vervanging accu elementen en het feit dat je na 80 km een tijd staat te laden voor je verder kunt. Een buurman heeft een 2e handsje en die kan naar zijn stacaravan in hardenberg bij zwolle al weer aan de lader vanuit bunschoten. Ik blijf wel op benzine rijden dus.

 3. Accu Honda Civic hybride

  Gevraagd op 24 april 2019

  Kan je zonder problemen door rijden als de accu pakket slecht of stuk is? Zo ja, kan je dan ook de accu pakket verwijderen uit de auto? Is het rijden met een hybride auto op voornamelijk korte afstanden slecht? Krijg je bij een nieuwe accu pakket af fabriek, weer 8 jaar garantie?

 4. Tolbadge Kenteken auto wijzigen

  Gevraagd op 24 april 2019

  Ik heb een tolbadge op een kenteken van mijn vorige auto. Hoe kan ik de tolbadge aan mijn nieuwe kenteken koppelen?

 5. CNG keuring Opel Zafira

  Gevraagd op 24 april 2019

  Onlangs heb ik geprobeerd een CNG-keuring aan mijn auto te laten uitvoeren. Helaas ging dit niet omdat volgens het uitvoerende bedrijf de serienummers van 2 van de 4 tanks niet zichtbaar. De oplossing zou zijn om deze tanks dan uitgebouwen en zo de nummers te noteren en ze dan weer te monteren. Dit wordt natuurlijk een hele dure operatie. Mijn vraag is dan ook of u weet welke Opel Dealer of ander bedrijf ervaring heeft met de CNG keuring aan een Opel Zafira Tourer en wellicht een makkelijkere en goedkopere oplossing heeft voor dit probleem.

 6. Distributieriem

  Gevraagd op 24 april 2019

  Heeft mijn Renault Captur TCe een distributie riem of ketting? Wat is het vervangingsschema?

 7. Surfplank op dakkoffer?

  Gevraagd op 23 april 2019

  Ik overweeg voor de zomervakantie boven op mijn dakkoffer nog 2 golfsurfplanken te bevestigen. Hier bestaat een speciale dakkoffer voor maar kun je dit ook doen op een bestaande dakkoffer d.m.v. spanbanden? Zijn hier speciale regels voor wat wel en niet is toegestaan?

 8. Ratelend geluid of tikkend geluid

  Gevraagd op 23 april 2019

  Ik heb Opel Astra 2006 benzine motor 1,4 met distributieketting, als de motor koud is of begin te starten komt niet geluid bij de motor. Als de motor warm wordt of na ongeveer 20 minuten begin tikkend geluid of ratelend geluid. Wat is dit probleem eigenlijk? Bedankt alvast! 

 9. Kogeldruk

  Gevraagd op 23 april 2019

  Deze vraag is op 5 juni 2015 al eens gesteld door bovenstaande, is er al enige vooruitgang geboekt m.b.t. de toegestaande kogeldruk? Ik krijg bij verschillende garages verschillende antwoorden hierop. 

 10. Vreemd schakelgeluid

  Gevraagd op 23 april 2019

  Een paar weken geleden heb ik u benaderd ivm een vreemd schakelgeluid aan mijn Polo 2018. Dit was toen uw advies: Een diagnose op afstand is altijd lastig maar op basis van uw omschrijving denk ik niet aan een gebrek in de versnellingsbak. Misschien dat het geluid onstaat bij het kantelen van de motor en versnellingsbak, op het moment van ontkoppelen en schakelen. Je zou dan kunnen denken aan een motor- of versnellingsbaksteun die misschien los zit of te veel bewegingsvrijheid heeft. In de overige versnellingen is het kanteleffect van motor en bak wat minder nadrukkelijk dan van 1 naar 2 en zou u het daarom dan juist niet bij de andere scahkelmomenten kunnen waarnemen.