Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Verhuizing naar buitenland

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Nog een vraag voor Jos van der Drift. Ervan uitgaande dat het na verhuizing is gelukt om een Frans kenteken/nummerbord te krijgen. En de auto in Frankrijk te verzekeren. Is dat dan voldoende? Of moet dan ook nog het rijbewijs omgezet worden in naar een Frans rijbewijs? en zo ja is dat dan niet in conflict met een Nederlands paspoort. Het is namelijk niet de bedoeling om Frans staatsburger te worden. Alleen om het vestigingsadres om te zetten van Nederland naar Frankrijk.

 2. Verhuizing Frankrijk

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Ik kreeg al eerder antwoord van Jos van der Drift. Helaas kan ik zijn antwoord via deze weg niet meer vinden. Bovendien zag ik eerder (toen ik het antwoord wel zag) geen kans te reageren. Hopelijk lukt dat op deze manier alsnog. Allereerst dank voor het eerste antwoord. Eigenlijk was dit wel bij mij bekend en had ik de vraag dus niet goed genoeg geformuleerd. Jos geeft aan dat in de polisvoorwaarden van de verzekering staat hoe lang de auto na uitschrijven uit Nederland nog verzekerd kan blijven in het buitenland. Daar ligt de essentie van mijn vraag.

 3. Kachelaanjager/-weerstand

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Betreft seat Ibiza Stella 2001: Sinds enige tijd vertoont de verwarming van mijn Seat kuren. Uit zichzelf springt verwarming in verschillende standen, soms valt hij een aantal minuten uit. Soms doet hij het eventjes op stand 1 t/m 4 maar schiet al snel door naar stand 6 en dan stopt hij er weer een aantal minuten mee. Zelf denk ik dat het iets met de weerstand te maken heeft, of wellicht ook met de aanjager. Is dit eenvoudig te testen en hoe?

 4. Balkje afneembare trekhaak

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Ik heb een afneembare trekhaak bij mijn Toyota Aygo. Ik heb de auto speciaal voor de trekhaak gekocht, maar nu blijkt, dat er op de trekhaakknop een balkje zit, dat moet voorkomen dat je aanhangwagen etc. gaat trekken. Dat is ook niet mijn bedoeling. Ik wil een fietsendrager er op. Maar wel een, die ik goed kan hanteren

 5. Winterbanden of spikes in Finland

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Kan ik volstaan met winterbanden rond de Finse poolcirkel in maart of moeten er spikes onder?

 6. Zomerbanden

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Omdat de door u genoemde maat zo afwijkt (afrol omtrek) van de maat van de huidige zomerbanden waarmee de garage de auto gaat afleveren (245/45/18) vraag ik me af of de zomerbanden wel de juiste maat hebben? Zo ja, dan hoor ik graag welke maat/maten volgens u geschikt is/zijn (om daar de garage op aan te spreken).

 7. Luchtverversing Renault Megane stopt bij lange rit

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Bij lange ritten stopt de luchttoevoer naar het interieur, zowel bij warmte (geen airco) als bij koude (geen warmte in de auto, geen ontwaseming voorruit). Fan blijft draaien. Volgens dealer en importeur zou de oorzaak zijn dat het motormanagementsysteem bij langdurige grote belasting van de motor de aircopomp zou uitschakelen. Ik geloof daar niets van. Kent u dit probleem en wat is er aan te doen?

 8. Automatische versnelling

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Heb een MB 200CDI met 300000 km is het nog verantwoord om daar een caravan mee te trekken?Bak is gespoeld met 250000 km. 

 9. Losse uitlaat

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Mijn uitlaat is net afgebroken en maakt nu veel herrie. Hij is net aan de achterkant van de auto afgebroken.,de ophanging. Kan ik hiermee naar huis rijden? Ik moet morgen ook nog naar maar een belangrijke afspraak, kan dat? Die is in Enschede, bijna 200 km.

 10. Kentekenbewijs LEZ Brussel

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Bij enkele (andere) vragen op het forum over de registratie voor de LEZ Brussel zegt u: "Het enige document dat u verplicht moet uploaden is het kentekenbewijs". Wat is in dit verband het kentekenbewijs?