Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

36 expert vragen

 1. koplampen golf Engeland

  Gevraagd op 25 juni 2019

  Ik heb een golf van 2016 met gewone koplampen Wat moet ik doen wanneer ik naar Engeland ga Afplakken of niet

 2. Verlichting/reservelampjes

  Gevraagd op 29 april 2019

  Mijn zoon werd op 20/1/2019 aangehouden omdat een achterlicht niet brandde. Hij wist dat niet.Hoewel hij reservelampjes bij zich had mocht hij het defecte lampje niet vervangen en kreeg hij een bekeuring van € 104,00. Is dit terecht? Volgens mij mag hij ter plekke het euvel herstellen. Graag uw mening. Bij voorbaat dank.

 3. Achter en dashboard verlichting valt soms uit

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Ik heb een Mazda 3 uit 2005 en tijdens het rijden valt me dashboard verlichting uit dus ook mijn achterlichten, als ik een tik op het dashboard geef gaat deze weer aan. En doet ie het voor een tijdje weer. Maar dit gebeurd steeds vaker. Waar zou dit aan kunnen liggen?

 4. Dagrijverlichting

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Waarom is er gekozen om alleen maar aan voorzijde daglichtrijverlichting te voeren? Ik zie nu veel mobilisten met mist en bij schemer rond rijden met alleen dagrijverlichting. Hebben hierbij geen achterlichten. Is natuurlijk gevaarlijk. Mensen dienen hiervoor natuurlijk eigen verantwoording te dragen, maar wat let het om ook achterverlichting te voeren ?

 5. Branden van achterlichten in combinatie dagrijverlichting

  Gevraagd op 20 januari 2019

  Ben in het bezit van een gefacelifte Renault Clio Station uit december 2018. Bij mijn auto branden de achterlichten niet icm de dagrijverlichting. Nu heb ik begrepen dat bij een type goedkeuring van ná 2015 deze combinatie verplicht is. Geld een nieuw typegoedkeuring dan niet voor een facelift van een auto?

 6. Pijn aan de ogen door autolichten

  Gevraagd op 17 januari 2019

  De laatste jaren heb ik steeds meer last van autoverlichting. Ik ben niet technisch aangelegd en weet weinig van de diverse soorten verlichting in auto's, maar het wordt steeds erger...

 7. Dagrijverlichting en achterlichten

  Gevraagd op 01 december 2018

  Goedemorgen, Naar aanleiding van jullie nieuwsbrief van deze morgen lees ik op de ANWB site over DRL: 'Dagrijverlichting moet een naderende auto overdag beter zichtbaar maken. Bij aut...

 8. toyota prius dag verlichting automatisch, ook de achterlichten?

  Gevraagd op 01 oktober 2018

  Heeft de Toyota Prius, eerst toelating 12-02-2016, als de automatische dag-verlichting aan gaat, ook verlichte achterlichten?

 9. Dagrijverlichting in het buiteland

  Gevraagd op 11 september 2018

  Ik vind in de buitenlandinfo van de Anwb, zoals op de routekaarten en op de website geen informatie over welke landen de verplichting kennen tot het voeren van dagrijverlichting. Dat ...

 10. dagrijverlichting LED?

  Gevraagd op 29 mei 2018

  Vraag van lid binnengekomen via Whatapp Private Lease (webcare): Ik lees dat de Ford Fiesta dagrijverlichting heeft. Is dat LED dagrijverlichting ?