Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

150 expert vragen

 1. Verlichting fietsdrager defect

  Gevraagd op 06 juli 2019

  Wij zitten op Corsica op het moment en de stekker van onze trekhaak heeft een keer flink de grond geraakt waardoor niet alle verlichting van de fietsdrager meer werkt. gewoon licht doet het nog. knipper en remlicht niet meer. Wat kunnen we het handigst doen in dit geval? We rijden vrijdag overdag naar Nederland terug.

 2. Waarschuwingslampjes

  Gevraagd op 19 juni 2019

  Gisteren had ik twee oranje waarschuwingslampjes die achtereenvolgens gingen branden. Het motor lampje en het ESP lampje. Vandaag brandden ze beide niet meer en denk nu dat het een sensor storing was welke wellicht samenhangt met de warmte. Is dit mogelijk? Ik twijfel nu of ik een afspraak met een garage moet maken? Gaarne uw advies.

 3. Verlichting nieuwe caravan werkt niet goed bij oude auto

  Gevraagd op 13 juni 2019

  Na aflevering van onze Sprite Alpine Sport 2019 blijkt de verlichting niet goed te werken achter onze Opel Zafira bj 2006: de verlichting van de caravan is compleet LED en de auto kan dit via de boordcomputer niet omzetten. De richtingaanwijzer van de auto knippert heel snel. Onderweg blijft de caravan een stroomstoot geven waardoor alle verlichting van de caravan langzaam aan en uit gaat. Hoe is dit op te lossen? De autodealer zegt dat de caravandealer dit op moet lossen -zij weten het niet- en andersom zegt de caravandealer hetzelfde. Na anderhalve week zoeken naar een oplossing zijn wij het spoor bijster en moeten nu onze overtocht naar Engeland uitstellen. Hopelijk is één en ander duidelijk verwoord. Zo niet, dan hoor ik dat graag.

 4. APK eis keuring grootlicht (niet het dimlicht)

  Gevraagd op 06 juni 2019

  Wat zijn de apk keuringseisen voor grootlicht personenauto? Kan helaas alleen de keuringseis voor het dimlicht vinden. Ik hoor graag van u.

 5. Koplampstickers Groot Brittannië/Ierland

  Gevraagd op 01 mei 2019

  Zijn de koplampstickers van de ANWB ook bruikbaar voor de koplampen van een Ford Transit uit 2009?

 6. Dagrijlicht vervangen

  Gevraagd op 06 april 2019

  Het dagrijlicht van mijn auto functioneert niet aan de linkerzijde. Een nieuwe unit, die is gecombineerd met het mistlicht kost meer dan €300 ex btw ex montage. De auto is van 2012 dus dlr is verplicht. Ik heb hierover twee vragen: 1. Mag ik de drl aan de andere zijde ook uitschakelen en bijvoorbeeld drl van hella monteren. Is dit voldoende voor de APK? 2. Wetgeving uit 2009 stelt dat een lampje eenvoudig moet zijn te vervangen. Dat is hier dus niet het geval, ik moet zelfs de hele unit laten vervangen. Kan de fabrikant aansprakelijk worden gesteld om deze lamp te vervangen?

 7. Autoverlichting

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Voor mijn Honda Jazz mijn garage adviseert blauwe lichten. Geven die echt beter licht?

 8. Led verlichting verboden

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Ik heb een vraag als je je halogeen h4 verlichting doet vervangen door led h4 verlichting mag je wagen dan ook op de openbare weg of is dit verboden om dan met ledverlichting te rijden? Automerk hayundai matrix bj 2004. Op de ene site staat wel andere site niet. 

 9. Dimlicht

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Ik heb gelezen dat je overdag dagrijlicht mag voeren en dat dan de achterlichten en kentekenplaatverlichting ook gaan branden. Is dit laatste verplicht bij het gebruik van dagrijlicht overdag? Als ik in mijn auto (Alfa Romeo Stelvio) overdag mijn dagrijlichten aanzet dan branden mijn achterlichten zeer zeker niet. Klopt dit wel?

 10. Verlichting

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Alle verlichting functioneert, behalve links  bij de vijfde deur. Verlichting loopt een stukje door in de klep. (mondeo wagon)