Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

145 expert vragen

 1. Dagrijlicht vervangen

  Gevraagd op 06 april 2019

  Het dagrijlicht van mijn auto functioneert niet aan de linkerzijde. Een nieuwe unit, die is gecombineerd met het mistlicht kost meer dan €300 ex btw ex montage. De auto is van 2012 dus dlr is verplicht. Ik heb hierover twee vragen: 1. Mag ik de drl aan de andere zijde ook uitschakelen en bijvoorbeeld drl van hella monteren. Is dit voldoende voor de APK? 2. Wetgeving uit 2009 stelt dat een lampje eenvoudig moet zijn te vervangen. Dat is hier dus niet het geval, ik moet zelfs de hele unit laten vervangen. Kan de fabrikant aansprakelijk worden gesteld om deze lamp te vervangen?

 2. Autoverlichting

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Voor mijn Honda Jazz mijn garage adviseert blauwe lichten. Geven die echt beter licht?

 3. Led verlichting verboden

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Ik heb een vraag als je je halogeen h4 verlichting doet vervangen door led h4 verlichting mag je wagen dan ook op de openbare weg of is dit verboden om dan met ledverlichting te rijden? Automerk hayundai matrix bj 2004. Op de ene site staat wel andere site niet. 

 4. Dimlicht

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Ik heb gelezen dat je overdag dagrijlicht mag voeren en dat dan de achterlichten en kentekenplaatverlichting ook gaan branden. Is dit laatste verplicht bij het gebruik van dagrijlicht overdag? Als ik in mijn auto (Alfa Romeo Stelvio) overdag mijn dagrijlichten aanzet dan branden mijn achterlichten zeer zeker niet. Klopt dit wel?

 5. Verlichting

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Alle verlichting functioneert, behalve links  bij de vijfde deur. Verlichting loopt een stukje door in de klep. (mondeo wagon)

 6. Derde remplicht verplicht?

  Gevraagd op 27 februari 2019

  Mijn schoonzoon heeft een auto uit 1993 geïmporteerd in 2016. Deze auto heeft geen derde remlicht. De auto is weliswaar in gebruik genomen voor 2001, dus zou geen derde remlicht verplicht zijn, maar ik weet niet of het verschil uitmaakt dat de auto na 2001 op Nederlands kenteken is gezet. Is voor deze auto een derde remlicht verplicht?

 7. Koplampen

  Gevraagd op 13 februari 2019

  Waarom zijn de koplampen v.d meeste auto`s zo slecht afgesteld, en waarom wordt dit niet meegenomen bij de [apk] keuring?

 8. Alternatief originele koplampen, meer licht opbrengst

  Gevraagd op 08 januari 2019

  Ik heb moeite met het zicht op de weg wanneer het donker is en er geen lantaarns zijn. Ik heb nu Osram Night Breaker Unlimited H7 lampen maar ook hiermee niet genoeg licht opbrengst....

 9. Mistlampen

  Gevraagd op 05 januari 2019

  Ik heb een Opel Corsa. Juli 2018. Bij de koop heeft de verkoper mondeling aangegeven dat er standaard mistlampen aanwezig waren. Dit blijkt niet waar te zijn. Mijn vraag is: Kan dit o...

 10. vervanging lampje keuzehendel automatische transmissie Nissan Almera Tino

  Gevraagd op 04 januari 2019

  wat is de locatie van het lampje en hoe is deze te bereiken?