Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

259 expert vragen

 1. Pech onderweg

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Wie moet ik bellen als ik pech krijg op autoroute du soleil: ANWB of SOS autoroute?

 2. Achterbank eruit halen i.v.m. meer bagageruimte in Spanje

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Wij gaan in jan. 2020 overwinteren in Spanje.Daar er ook een fietsdrager in de auto staat, wil ik de achterbanken eriut halen. Mag dit? Of moeten alle zitplaatsen volgens kenteken aanwezig zijn?

 3. Markeringbord 50x50 Spanje

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Ik ben in bezit van een MB Vito met een fietsenrek achterop. Mijn fietsten zijn net zo breed als de bus 1.8m en steken iets boven het dak van de bus. Moet ik nu twee markeringsborden 50x50 met 3 rode strepen achterop de fietsen voeren in v vorm? Moet ik daarvoor ook een rode markering 's lamp bij hebben in het donker? En die rode lamp in het markeringsbord zitten?

 4. koplampen golf Engeland

  Gevraagd op 25 juni 2019

  Ik heb een golf van 2016 met gewone koplampen Wat moet ik doen wanneer ik naar Engeland ga Afplakken of niet

 5. Parkeerzones

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Parkeerzones worden zeer summier aangeduid: zoneborden en sporadisch herhalingsborden.

 6. Wat is de positie van een bromscooter op de rijstrook, rechts of middenop?

  Gevraagd op 11 juni 2019

  Ik maak binnenkort de overstap van een snorscooter naar een bromscooter maar heb een vraag over de positie van de bromscooter op de weg: Waar moet een bromscooter met een geel kenteken rijden op een rijstrook? - aan de rechterkant van de rijstrook (als fiets) of - middenop (als een motor). Ik kan nergens vinden hoe dit wettelijk geregeld is. Binnen de bebouwde kom waar er nauwelijks snelheidsverschil is, lijkt het mij logisch om je plaats te claimen middenop de rijstrook net als een motor, maar is dat ook hoe het geregeld is?

 7. P-zone

  Gevraagd op 05 juni 2019

  Ik parkeer mijn auto om 19u op een parkeerterrein binnen een p-zone betaald parkeren van 9 tot 18u. Ik krijg een parkeerbon wegens niet betalen. Er blijkt met geel informatiebord aangegeven te worden dat het p- terrein waar ik geparkeerd sta betaald parkeren tot 21u geldt. Vraag: heeft binnen de p-zone met blauw onderbord wat betreft betaald parkeertijden het gele info bord juridische waarde waardoor men mij kan verbaliseren? M.a.w. heeft bezwaar aantekenen zin?

 8. Balken vervoeren

  Gevraagd op 28 mei 2019

  Ik wil een paar balken van 4500 mm vervoeren in een auto, wat moet ik doen?

 9. Sensor rood licht flitspaal

  Gevraagd op 25 mei 2019

  Vanmorgen reed in achter een paar auto's aan door groen licht. Ik keek om mij heen en zag toen plots dat het licht alweer op oranje stond. Ik wilde gas geven maar toen sprong het licht weer op rood, dus ging op mijn remmen staan. Ik stond uiteraard niet meteen stil en ben volgens mij over het lijntje gereden. Wanneer wordt er door een flitspaal geflitst? Ik stond immers stil en ben niet meer door gereden.

 10. Koptelefoon

  Gevraagd op 22 mei 2019

  Ik gebruik de laatste tijd vaak (omdat mijn carkit niet zo goed is) een draadloze koptelefoon om te bellen tijdens het rijden. nu had ik laatst een discussie en toen werd mij verteld dat dit verboden is, maar naar mijn idee is dit niet zo. kunt u dit beantwoorden?