Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

10 expert vragen

 1. Kwaliteit Diesel

  Gevraagd op 20 maart 2020

  Ga met eigen camper naar USA en Canada. Rij een Mercedes Sprinter Euro-6. Is kwaliteit van de diesel daar geschikt voor deze motoren.

 2. IRB aanvragen

  Gevraagd op 1 maart 2020

  Wat zijn de kosten voor het aanvragen van een IRB voor Amerika.

 3. Minivan huren in Amerika

  Gevraagd op 23 februari 2020

  Wij willen deze zomer met 8 personen naar Amerika. Ik las al dat je deze op een gewoon rijbewijs in één auto zou mogen vervoeren. Maar mag dit  ook in een minivan die geschikt is voor 12 personen.

 4. Tol in de Verenigde Staten

  Gevraagd op 6 augustus 2019

  Wij gaan in september naar de verenigde staten en canada, en hebben via sunnycars een auto geboekt. Nu las ik dat er op sommige wegen tolheffing geld, en dat we voor de omgeving chicago een toll waiver kunnen huren. Onze reis gaat van Chicago via Detroit, Niagra falls, toronto, Montreal en Carlstadt naar New York.

 5. Mogen Amerikaanse burgers in Nederland rijden met alleen een USA rijbewijs?

  Gevraagd op 6 november 2018

  Mogen Amerikaanse burgers in Nederland rijden met alleen een USA rijbewijs?

 6. gebruik mobiel als navigatie apparaat

  Gevraagd op 10 mei 2018

  Wil tijdens mij vakantie in de USA (Virginia) mijn mobiele telefoon als navigatie apparaat gebruiken. Is gemonteerd op het dashboard. Is dit toegestaan?

 7. wat zijn de eisen voor een kinderstoeltje in een camper in west amerika

  Gevraagd op 22 februari 2018

  Wij gaan met twee kleinkinderen van 18 maanden en 3,5 jaar met de camper door West Amerika. Wat voor kinderstoeltjes hebben wij nodig om aan de Amerikaanse eisen te voldoen?

 8. Met rijbewijs BE in USA auto voor 12 personen rijden

  Gevraagd op 4 september 2017

  Ik wil een grote auto huren in de USA. We zijn met 6 personen, maar veel bagage. Ik zie auto's met bijvoorbeeld 12 zitplaatsen (Ford Transit). Mag ik daarin rijden met rijbewijs BE? I...

 9. Welk rijbewijs nodig voor schoolbus VS

  Gevraagd op 31 augustus 2017

  Onderstaande vraag is gesteld door een ANWB-lid op facebook. Ik wil een schoolbus vanuit California naar een haven in het oosten van de Verenigde Staten rijden. Ik ben in het bezit van rijbewijs C, echter heb ik gelezen dat in Amerika voor voertuigen 26.001 lbs (niet van toepassing) en voertuigen met lucht-remmen (wel van toepassing) een zogeheten CDL (Commercial Drivers License) nodig is. Ik kan niet vinden of mijn categorie C rijbewijs 'erkend' wordt als CDL.

 10. Auto huren in VS in februari

  Gevraagd op 12 december 2016

  Wij hebben een reis gepland in februari naar de VS. Omdat wij onder meer van plan zijn naar Yellowstone te rijden, en dus sneeuw kunnen verwachten, vraag ik mij af of een 4WD noodzake...