Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

50 expert vragen

 1. Hoe laaghangende van fietsendrager te verhelpen

  Gevraagd op 18 augustus 2020

  Ik heb een Subaru forester uit 2008. In de auto is ook lpg ingebouwd. Ik heb vorig jaar bij de anwb een thule fietsendrager gekocht voor de 2 ebikes. Wanneer ik de drager op de trekhaak monteer en de fietsen erop plaats zakt de wagen wat in. Een beetje verkeersdrempel schampt al de onderkant van de fietsendrager. Ook vind ik de fietsen wat schuin naar achteren staan. Hoe beide zaken te verhelpen?

 2. Keuze type stekker trekhaak

  Gevraagd op 14 juli 2020

  Ik zoek een haak voor de Subaru Forester, 2007 die een fietsendrager, aanhanger of caravan trekt. Kan een 7-polige plug in een 13-polige en welke stekker raadt u aan?

 3. Acculader voor auto met start/stop systeem

  Gevraagd op 11 juni 2020

  Ik heb een CTEK-MSX-5.0 oplader. Deze wordt geleverd met twee typen aansluitingen met behulp van steker en contra steker. De eerste is de bekende met een rode klem op de positieve pool en een zwarte klem die met het chassis moet worden verbonden. Hiervoor moet de motorkap open. De tweede is een verloopstukje dat past in de voormalige 12 V cigaretteplug aansluiting. Nu hoeft de motorkap niet open. Maar nu moet wel met de startknop de accessoire stand worden aangezet. Is op deze manier de min nu ook verbonden met het chassis? En zijn van deze manier van aansluiten nog bijzonderheden bekend die ik moet weten?

 4. Mijn beide autosleutels gingen kapot bij de vervanging van de batterij

  Gevraagd op 3 februari 2020

  Van de eerste sleutel wilde ik de batterij vervangen. Bij de verwijdering kwam gelijktijdig een veertje mee. Dit bleek losgebroken te zijn. Miniem vast gelast op de print.

 5. Vervangen oliekoeler

  Gevraagd op 11 januari 2020

  Ik heb een Subaru Forester Diesel 2.0. Doordat de krukaslagers waren uitgelopen, heb ik de motor laten reviseren, nadat prijs was overeengekomen. Op het moment van aflevering kreeg ik het advies om de oliekoeler te laten vervangen, omdat er nog gruis in zou kunnnen zijn achtergebleven, met gevaar voor nieuwe schade. Kosten ca 1000 euro, bij andere merken slechts 80.

 6. Aquaplaning

  Gevraagd op 2 januari 2020

  Is een vier-wiel aangedreven auto gevoeliger voor aquaplaning dan een twee-wiel aangedreven auto ?

 7. Distributieriem vervangen

  Gevraagd op 16 december 2019

  Welke garage kan de distributieriem van mijn Subaru Impreza Plus volgens u het beste vervangen?

 8. Garantie op terugroepactie

  Gevraagd op 3 oktober 2019

  Terugroepactie Subaru Forester 2013. Klepveren moeten vervangen worden en motor moet uit auto. Niks over garantie gehoord. Hoe is dit geregeld?

 9. Lekkende achterschokdempers vervangen door tweedehands

  Gevraagd op 25 september 2019

  Ik heb Bovag garantie en merkte lekkende schokdempers op bij m'n Subaru Forester 2012, kmst. 93000. Garage verving deze door 2ehands. Mag dit?

 10. Een automaat slepen kan niet?

  Gevraagd op 9 september 2019

  Ik heb een Subaru Forester met een automatische versnellingsbak. Onze garage vertrouw ik zeer, en dat al jaren, maar deze beweerde ooit dat slepen van dit soort auto desastreus is voor de automaat (auto total loss!), ook met de pook in stand N. Het wordt nu actueel omdat ik inmiddels gebruik wil maken van een wasstraat /carwash. En daar wordt de auto door heen getrokken, motor uit, en de pook in stand N! De garage heeft het me een aantal keren uitgelegd, maar ik kan mij hun bewering toch niet goed voorstellen.