Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

85 expert vragen

 1. Aircopomp kapot na airco-onderhoudsbeurt bij dealer

  Gevraagd op 04 april 2019

  Mijn Seat Ibiza 1.2 TDI vorige week gebracht bij een Seat- dealer voor een onderhoudsbeurt aan de airco (vullen, onderhoud en geurbehandeling). Laatste keer bijvullen was 2 jaar geleden. Laatste check aan de airco was vorig jaar.  3 weken geleden groot onderhoud bij dezelfde dealer, oa multiriem vervangen ivm scheurtjes.

 2. 'Leeg gewicht' wegenbelasting

  Gevraagd op 02 april 2019

  Wij staan op het punt om een nieuwe auto te importeren uit Duitsland. Het betreft een Seat Ibiza 1.0 TGI style CNG. Op de site van de verkopen staat dat de auto 1239kg weegt, maar ik heb het EU rapport opgevraagd bij de dealer en daar vind ik bij 'actual mass of the vehicle' 1287 kg. Is dit het gewicht dat straks als uitgangspunt dient voor de wegenbelasting? In dat geval gaan we nl bijna 40,- p 3 mnd meer betalen. Of worden er tabellen gehanteerd bij de wegenbelasting? Of is 'actual mass of the vehicle' iets anders?

 3. Vloeistof uitlaat

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Ik heb een Seat Alhambra, daar moet volgens de garage een vloeistof in. Ik betaal €80,00 per liter. A: is er een goedkopere oplossing? B: is de prijs van deze z.g. additief vloeistof juist?

 4. Seat Ibiza 1.2 86 pk vakantie Italië?

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Wij willen een andere tweedehands auto kopen en hebben een Seat Ibiza 1.2 fr 86 pk op het oog (station, 50.000 km). Wij twijfelen echter enorm of het met zo een auto goed te doen is met 2 volwassen+ 2 kinderen op vakantie te gaan naar Italië en door de bergen te rijden. We vernemen diverse verhalen over dat de auto daar te weinig pk voor heeft in combinatie met 1.2 motor. We gaan natuurlijk maar 1x per jaar ermee op vakantie, de rest rijden we in Nederland. Verstandige keuze om te kopen of niet?

 5. Dagwaarde auto (ouder dan 15 jaar)

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Ik wil graag de dagwaarde (niet de verkoopwaarde) van mijn auto weten. Hij is ouder dan 15 jaar en dit kan dus niet via de website. Het gaat om een Seat Arosa uit 1999. Km stand 181000. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen.

 6. Trekauto

  Gevraagd op 08 maart 2019

  In verband met keuze voor een andere leaseauto, ben ik benieuwd of de navolgende auto's al eens als trekauto onder de loep zijn genomen: Seat Ateca 1.5 DSG en Skoda Karoq 1.5 DSG en wat daar de conclusies van waren.

 7. Seat Altea 2009 1.4

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Wij hebben interesse in een Seat Altea uit 2009 (1.4), km 76253. Nu lees ik vanalles over tsi en problemen met distributieketting. Stel dat deze vervangen is, is het dan verstandig deze auto te kopen of zitten er meer problemen aan vast?

 8. Kosten reparatie startmotor

  Gevraagd op 24 februari 2019

  De startmotor van de Seat Ibiza St 1.2 diesel is stuk. De reparatie ervan, met niet eens een originele startmotor, gaat +/- 800 euro kosten. Dit lijkt me heel erg veel. Of is dit idd zo duur bij een Seat Ibiza?

 9. Kachelaanjager/-weerstand

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Betreft seat Ibiza Stella 2001: Sinds enige tijd vertoont de verwarming van mijn Seat kuren. Uit zichzelf springt verwarming in verschillende standen, soms valt hij een aantal minuten uit. Soms doet hij het eventjes op stand 1 t/m 4 maar schiet al snel door naar stand 6 en dan stopt hij er weer een aantal minuten mee. Zelf denk ik dat het iets met de weerstand te maken heeft, of wellicht ook met de aanjager. Is dit eenvoudig te testen en hoe?

 10. Zoemend geluid bij starten, motor start vervolgens na 2 pogingen

  Gevraagd op 11 februari 2019

  Het omdraaien van de contactsleutel gaat al stroef sinds dat ik de auto heb. Als de sleutel wat meer in het contact wordt geduwd en daarna wordt omgedraaid, gaat het wel soepel. Is dit de auto eigen of is er iets mis met het contactslot? Contactspray heeft dit kleine ongemakje niet opgelost. Ik kan de auto overigens niet snel starten. Ik moet het systeem even op het contact laten staan. Meestal wacht ik dan 5-8 seconden voordat ik de sleutel verder omdraai. Als ik dat niet doe, komt er een zoemend geluid tevoorschijn en het lijkt alsof de auto even omhoog komt, maar hij start niet. Bij de tweede poging start hij dan vaak wel. Meestal ruikt het daarna ook naar benzine in de auto.