Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

258 expert vragen

 1. Meting % van nominale waarde accu Renault Zoe

  Gevraagd op 22 februari 2019

  Recentelijk heb ik de Renault dealer gevraagd om, vanwege vermindere actieradius in vergelijking met voorgaande jaren, mijn accu door te laten meten. Dat was geen probleem, dat konden ze voor mij doen. Na de meting werd mij verteld dat ik recht had op een nieuwe accu, want de waarde was 71% van nominaal (onder de 75% heb ik recht op een nieuwe accu, die ik huur voor een vast bedrag per maand).

 2. Autokostenberekening per km voor aangifte 2018

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Het betreft Renault Scenic bouwjaar januari 1999. Ik heb de km prijs nodig voor belastingaangifte 2018 en het gaat om de daadwerkelijke autokosten op basis van gebruik.

 3. Luchtverversing Renault Megane stopt bij lange rit

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Bij lange ritten stopt de luchttoevoer naar het interieur, zowel bij warmte (geen airco) als bij koude (geen warmte in de auto, geen ontwaseming voorruit). Fan blijft draaien. Volgens dealer en importeur zou de oorzaak zijn dat het motormanagementsysteem bij langdurige grote belasting van de motor de aircopomp zou uitschakelen. Ik geloof daar niets van. Kent u dit probleem en wat is er aan te doen?

 4. Wat voor occasion?

  Gevraagd op 13 februari 2019

  Wat is het beste te keizen wat betreft betrouwbaarheid, betaalbaar bij onderhoud en inruilwaarde? Nissan Micra Toyota Yaris Renault Twingo Alledrie bouwjaar vanaf 2017/2018

 5. Benzine E10

  Gevraagd op 08 februari 2019

  Is Renault Safrane 1998 2.5 geschikt voor E10?

 6. Zelfstellende koplampen in Engeland

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Ik ben van plan om eind mei met mijn Renault Megane 3 (coupe; bouwjaar 2009) naar Engeland te gaan. Nu heb ik wel gelezen over speciale stickers, maar de koplampen stellen zich automatisch af bij mijn auto (zowel horizontale als verticale as). Daarnaast draait de verlichting ook mee met een bocht. Wanneer ik bij nacht op +/- 15 meter afstand op een muur schijn, is er een (naar mijn mening) vlakke lijn zichtbaar. In hoeverre zijn dergelijke stickers noodzakelijk met dergelijke "bewegelijke" koplampen? En zijn er, naast de lampen, een onderhoudsbeurt en de dekking van de ANWB lidmaatschap, belangrijke of handige dingen om vooraf te regelen?

 7. Wat is de juiste winterbandenmaat voor mijn Laguna 3?

  Gevraagd op 03 februari 2019

  Mijn Renault Laguna III heeft zomerbandenmaat 215 50 R17. Wat is de beste keus voor winterbanden op een stalen velg als de velg enkel in 16 inch beschikbaar is. De garage heeft het over maat 205 55 16, maar mij lijkt dat niet juist, kunt u mij hierover adviseren?

 8. Kraken Megane type IV

  Gevraagd op 31 januari 2019

  Bezit een 3 weken oude Megane IV Estate (Bose). Bij rijden over een verkeersdrempel hoor ik het achterin kraken. Discussies op internet: sommigen zeggen de achteras, anderen veerpoten of rubbers van de stabilisator stangen. Graag advies. De garage zegt nu iets in de spuiten met een foam. Zou dat helpen als ook de garage de diagnose niet helder heeft?

 9. Auto met grijs kenteken kopen particulier

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Wij willen een tweedehands Renault Trafic kopen uit 2009. Het betreft een auto van een ondernemer, wij zijn zelf particulier. Aangezien wij niet grijs kenteken kunnen rijden dient deze auto dan heringericht en herkeurd te worden wanneer deze wordt overgeschreven naar geel kenteken? En zijn er kosten verbonden wat betreft rest BPM en rest BTW?

 10. Distributieriem

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Betreft renault espace bj 2003 benzine. Onlangs brak mijn distibutiesnaar tijdens rit bij gematigde snelheid, moest stoppen voors stoplicht. Motor sloeg af . Ik kreeg 'm nog eenmaal aan de praat en kon m met hoog toerental op veilige plek manoeuvreren. Hierna was de motor dood. Een collega van u stelde, nadat ik op zijn verzoek nog een poging deed om te starten, geen compressie. Distributiesnaar gebroken. Hij was zo vriendelijk mij met de auto naar huisadres te slepen. Ik zie bij garages dat zij een nieuwe distributiesnaar en artikelen voor ongeveer 750,- kunnen aanbrengen...