Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

326 expert vragen

 1. (Verborgen) gebreken Renault Vel Satis 2.0 T 2002

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Mij is deze auto aangeboden, wat zijn de ervaringen van de mensen van de wegenwacht met deze auto, wat betreft veel voorkomende storingen en gebreken?

 2. Fietsendrager

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Ik wil graag advies over een fietsendrager. Ik zoek de geschikte fietsendrager voor op de trekhaak voor twee fietsen va maximaal 20kg. Deze draag dient bevestigd te kunnen worden op een Renault megane.

 3. Welke fietsendrager is geschikt?

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik heb een Renault megane station zonder trekhaak. Ik ben op zoek Naarden geschikte fietsendrager voor deze auto die maximaal 2 fietsen van elk maximaal 20kg kam dragen. Zou u mij een advies kunnen geven?

 4. Stuur maakt schurend geluid bij scherpe bochten

  Gevraagd op 03 augustus 2019

  Onze Renault Megane (uit 2006) maakt een schurend, piepend geluid bij het inparkeren, vooral als we scherp naar links insturen en dan alleen als het stuur niet verder kan. Het klinkt alsof er iets gesmeerd moet worden, maar we weten niet wat. De garage heeft een aantal keren met de auto gereden, maar dan is het geluid steeds niet te horen. Het kan volgens de garage niet de vloeistof voor de stuurbekrachtiging zijn, want die is elektronisch. Wat zou het dan kunnen zijn?

 5. Distributieketting

  Gevraagd op 27 juli 2019

  Mijn Renault Kadjar heeft een rammelend geluid. Gereden 30.000 km en 3,5 jaar oud. Volgens dealer is de oorzaak de distributieriem plus de spanners. Mankement zou veroorzaakt worden door het zgn nieuwe rijden (sneller schakelen) met het risico te rijden in een hoge versnelling met te weinig snelheid.

 6. Vervangen remblokken en schijven

  Gevraagd op 23 juli 2019

  In mei 2018 werden de remblokken en schijven voor bij onze Renault Megane III Estate TCE (2013)  all in vervangen voor 350 euro. In juli 2019 werden de remblokken en schijven achter vervangen all in voor 450 euro. Op mijn vraag waar dit prijsverschil van 25% op gebaseerd was kreeg ik als antwoord; gewijzigde prijzen Renault Nederland, andere samenstelling materiaal, weet het ook niet precies .... Erg onbevredigend dus; kunt u advies geven of dit prijsverschil normaal is?

 7. Bandenspanning Renault Trafic 89

  Gevraagd op 21 juli 2019

  Wat moet de bandenspanning zijn van een camper Cenault trafic uit 1989?

 8. Kilometervergoeding vrijwilliger

  Gevraagd op 10 juli 2019

   Ik doe vrijwilligerswerk en krijg daarvoor 19 cent per kilometer. Volgens mij is dat aan de krappe kant. Geprobeerd om via de ANWB-site de vergoeding te berekenen maar mijn type auto staat niet in de lijst. Ook het kenteken wordt niet herkend.

 9. Luchtdruk 4-seizoenbanden

  Gevraagd op 05 juli 2019

  Ik ben in het bezit van een Renault Captur, Intens, die zijn voorzien van de (vierseizoen)banden van het merk Vredestein, 205/55/R17. Op de autodeur staat vermeld dat de voorbanden respectievelijk de achterbanden moeten zijn voorzien van 2,3 en 2,1 Bar. Deze drukken heb ik laatst  aangehouden, maar vindt dat de wangen van de banden erg bol staan.

 10. Renault Megane start niet stuurkolom niet vrij

  Gevraagd op 04 juli 2019

  Vanmorgen wilde ik mijn Renault Megane II 2.0 16 v uit 2005 starten en bij de eerste druk op start werkte alles normaal en kreeg de melding rem+start of koppeling +start maar vervolgens gaat het service lampje branden en krijg ik de melding stuurkolom niet vrij. Ik kan echter het stuurwiel wel draaien. Na een aantal keer geprobeerd te hebben waarbij er soms de melding was stuurkolom niet vrij en dan weer stuurkolom vrij bleek de auto niet te starten. Accu levert voldoende spanning ( gemeten ) het automatische stuurslot werkt echter niet meer. Ik heb de accu afgekoppeld voor 30 minuten daarna weer geprobeerd maar krijg dezelfde melding en auto start niet. Enig idee wat ik er verder zelf nog aan kan doen alvorens de auto af te laten slepen en te laten repareren ?