Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

183 expert vragen

 1. Grote beurt auto

  Gevraagd op 14 augustus 2019

  Een maand voordat wij met de auto op vakantie zijn geweest heeft onze auto een grote beurt bij de dealer gehad, echter op vakantie bleek onze remblokken achter versleten te zijn, waardoor ook de remschijven achter stuk zijn gegaan, zodat wij in Zweden op zoek moesten naar een dealer

 2. Blokkerende remmen

  Gevraagd op 02 augustus 2019

  De afgelopen maanden heeft mijn Jeep Wrangler (1993) stil gestaan in een garage die redelijk vochtig is (70%). Wanneer ik nu ga rijden en en ik rem een aantal keren (zaakje wordt dus warm), dan blijven de remmen rechts voor vast zitten. Inmiddels zijn de rollagers vervangen, de remolie is ververst, de remzuigers vervangen, maar probleem blijft. Sterker nog: nu blijven ook remmen links voor hangen! Iemand een idee?

 3. Afdaling stinkende en rokende remmen camper

  Gevraagd op 01 augustus 2019

  Tijdens een afdaling in Oostenrijk van o.a. een dalingspercentage van 23% konden wij niet voorkomen om zo nu en dan bíj te remmen om de snelheid er uit te halen. Op een gegeven moment begonnen de remmen te stinken en hebben wij onze camper aan de kant gezet, hierbij was er ook wat rook ontwikkeling zichtbaar. Na de remmen een 20 minuten te hebben laten afkoelen hebben wij onze reis vervolgt en hebben de laatste 30 km geen problemen meer ondervonden. De remmen voelden ook goed aan. Aangekomen op de camping ( voor 1 nacht) vragen wij ons nu tóch af of de remmen misschien schade hebben opgelopen of dat wij zonder problemen onze reis kunnen voortzetten?

 4. achter remmen

  Gevraagd op 08 juli 2019

  ik heb een opel corsa c 1.2 uit 2002.hoe kan ik zelf controleren of de achter remmen zijn versleten zonder het achterwiel te hoeven demonteren?

 5. Remmen

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Bij mijn MB glc 250 2018 begon met 15000km mijn rem (links voor)zacht te piepen bij warme remmen en alleen bij achteruit rijden maar bij 20000 werd dat hard piepen.de dealer zegt dat de remmen door de hitte van structuur veranderen als bv de rem word vast gehouden bij een stoplicht,wat moet je dan met automaat,MB geeft geen coulance want het is slijtage onderdeel maar is nieuwe remblokken elke 20000km normaal?

 6. Geluid bij langzaam afremmen

  Gevraagd op 02 juli 2019

  Mijn Toyota Avensis 2.0 van 2004 en 200000km geeft bij langzaam remmen,uitrollen een hard mechanisch geluid. Het heeft geen invloed op de remwerking. Mijn garage(Algemeen) denkt aan een fout van de acceleratiesensor van het ABS systeem maar kon dit niet repareren. Heeft U enig idee wat het kan zijn of kan de ANWB dit soort storingen opsporen? Bij voorbaat dank voor de te nemen moeite.

 7. Trillend stuur

  Gevraagd op 25 juni 2019

 8. Tikkende remmen

  Gevraagd op 10 juni 2019

  Ik heb een Chevrolet Kalos 1.4 van april 2004. Ongeveer 3000 kilometer geleden bleek mijn remcilinder linksvoor vast te zitten. Eindresultaat waren "verbrande" remmen. Ik heb er daarna een nieuwe remklauw, nieuwe remblokken en een nieuwe geventileerde remschijf opgezet. De remzadel, geleidepennen en stofkappen zijn niet vervangen. Alles leek helemaal opgelost tot ongeveer 500 kilometer geleden. Sindsdien hoor ik vanaf 50km/u en lager een tikkend/stotend geluid als ik rustig rem. Als ik stevig rem is dat geluid er niet. Weet niet of het van belang is, maar de fuseekogel op de draagarm is nog heel en die op de spoorstang is nieuw.

 9. Controle na reparatie

  Gevraagd op 03 juni 2019

  Mijn auto was afgekeurd bij apk ok met advies remmen achter. Naar een garage gegaan daar zijn de remklauwen voor gereviseerd en goedgekeurd. Echter maakt de auto nu rechtsvoor bonkende geluiden in een bocht en slecht wegdek boven een bepaalde snelheid begint het stuur en de rest van de auto te trillen. Ook is er een scherp slepend geluid rechtsvoor. Kortom ellende ben terug gegaan en ze zeggen dat de hele ophanging uit elkaar moet om te zien wat er aan de hand is. U begrijpt al dit kost weer veel geld. Nu mijn vraag aan de ANWB is er een mogelijkheid om naar het expertisecentrum te komen zodat een collega van u kan kijken wat er is gebeurd en wat nu te doen.

 10. Stuur trilt bij remmen op hoge snelheid

  Gevraagd op 30 mei 2019

  Als ik ongveer rond de 100 km rijd. En ik wil remmen. Dan trilt mijn stuur. Op lage snelheid wat minder. Hoe kan dit, en hoe kan ik dit verhelpen?