Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

167 expert vragen

 1. Remleiding vernieuwen Opel Zafira uit 2005

  Gevraagd op 20 april 2019

  Kunt u aangeven wat de kosten ongeveer zijn voor het vernieuwen van de remleiding en slangen. Hoeveel arbeidsuren zijn hier ongeveer voor nodig?

 2. Remblokken en remschijven en tevens de accu

  Gevraagd op 16 april 2019

  Wanner moeten de remblokken, remschijven en de accu worden vervangen bij een nieuwe auto? Het betreft een Nissan Qashqai. 

 3. Tikkend geluid na vervanging remblokken en schijven

  Gevraagd op 12 april 2019

  Na vervanging remblokken en schijven van polo hoor ik bij stevig remmen een tikkend geluid. Remblokken en schijven weer afgehaald en goed schoongemaakt` opnieuw gemonteerd maar helaas nog steeds een tikkend geluid. Auto heeft op de brug bij een vriend gestaan, gekeken naar aandrijfassen en homokineten of deze goed waren. Alles was OK. Zat allemaal goed. Na proefrit blijft geluid nog steeds. Volgende optie zou kunnen zijn om de oude blokken en schijven weer te plaatsen om te kijken of het geluid dan weg is. Graag uw advies wat er eventueel aan de hand kan zijn.

 4. Remblokken en fijnstof

  Gevraagd op 09 april 2019

  Mijn vragen: 1. Is fijnstof van remblokken slecht voor gezondheid? 2. Zijn keramisch remblokken voor de standaard remschijven? 3. Waarom wordt dit type blok niet meer toegepast (ietsje duurder, dat wel)?

 5. Remschijven al vervangen na 30.000 km?

  Gevraagd op 09 april 2019

  Door een vliegvakantie van 4 weken heeft mijn VW Touran, (2 jaar en 7 maanden oud), 4 weken stilgestaan in de carport. Deze is zo ruim dat de auto niet nat kan worden. Bij het eerste gebruik van de auto na die vliegreis bleef de automatische handrem even hangen en voelde het rijden schokkerig en klonk een schurend geluid met remmen. De dealer/garage van VW adviseerde het even aan te kijken, mogelijk was er roestvorming op de remschijven door het lange stilstaan, en dat zou wel weer wegslijten.

 6. Auto maakt piepend geluid

  Gevraagd op 02 april 2019

  Nu bij de garage officiele dealer Renault schijnt dat mijn remblokken/schijven versleten zijn moet vervangen worden kost mij €315. Auto had op 11 januari 2019 onderhoudsbeurt gehad! Auto km stand voor groot onderhoud stond op ca.98000 nu op 103000.

 7. ABS lampje

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Sinds 2 dagen blijft mijn ABS lampje geel branden is dit erg?

 8. Remmen zitten vast

  Gevraagd op 09 maart 2019

  Vandaag wilde mijn auto niet goed rijden, als ik hem in zijn achteruit zette blokkeerde hij en ook als ik vooruit ree blokkeerde hij. Nu zijn jullie als ANWB gekomen en hebben mij naar de garage gebracht. Hoe duur zal zo iets kosten en wat kan het zijn, en hoe kan ik het voorkomen?

 9. All-in remvloeistof €59,95

  Gevraagd op 06 maart 2019

  Mijn auto wordt deze maand 3 jaar oud en advies Renault remvloeistof vervangen na 3 jaar of 120000 km, km stand is nu 25000. Wat is wijsheid, nieuwe remvloeistof of minimaal nog een jaar wachten?

 10. Garantie

  Gevraagd op 12 februari 2019

  In april 2018 een gebruikte Mercedes-Benz E 220 CDI gekocht bij een Mercedesdealer met Ster Occasion garantie 12 maanden. Na 18350 kilometer in 9 maanden te hebben gereden zijn de remblokken versleten aldus het controlesysteem van de auto. Bij controle in de garage van de dealer waar de auto is gekocht, bleek vervolgens dat de remschijven niet meer aan de Mercedes specificatie te voldoen en volgens deze specificatie vervangen moeten worden. Voor deze reparatie wordt een tegemoetkoming in de kosten voorgesteld. Echter de vraag is nu vallen deze reparatiekosten onder de overeengekomen Ster Occasiongarantie van Mercedes? of zijn deze reparaties uitgesloten van garantie en moet de eigenaar deze kosten zelf dragen?