Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

132 expert vragen

 1. Plug-in hybride (2)

  Gevraagd op 02 april 2019

  Mag ik uit uw antwoord concluderen dat ik met een plug in hybride de laad kabel niet nodig heb omdat de motor en remmen de tractiebatterij voldoende opladen om de automals een gewone hybride te kunnen rijden? En dat het laden m.b.v. de laad kabel alleen nodig/gewenst is als je zo lang mogelijk puur elektrisch wilt rijden.

 2. Plug-in hybride

  Gevraagd op 01 april 2019

  Ik rijd nu in een hybride en misschien is een plug in hybride voor mij interessant. Voor het opladen van de accu van een plug in is stroom nodig. Mijn vraag is of bij een plug in hybride de hoogspanningsaccu ook bijgeladen wordt door de motor of door het remmen. Als dit wel of niet zo is, is dit dan voor alle plug in hybrides van toepassing of zijn er ook uitzonderingen. Bij informatie over plug in hybrides lees je een verbruik van bijvoorbeeld 1,6 liter per 100 km. Hoe is dit berekend en welk verbruik mag ik verwachten als de hoogspanningsaccu leeg is?

 3. Honda 2.0 i-MMD Hybrid

  Gevraagd op 23 maart 2019

  Heeft u van deze nieuwe auto al een test rapport (i.v.m. aankoop)of anders wellicht een eerste idee? Rijdt, volgens zeggen, tot 130 km/uur geheel elektrisch.

 4. Milieubelasting elektrische auto

  Gevraagd op 12 maart 2019

  Ik zou graag een volledige vergelijking zien van de milieubelasting (o.a. CO2) tussen een elektrische auto en een vergelijkbare benzineauto. Daarbij kijken naar de productie, het gebruik en het slopen. Bij het gebruik onderscheid maken tussen volledig groene stroom en grijze stroom. En dan misschien ook nog iets over de benodigde infrastructuur om alle auto's te kunnen opladen.

 5. Keuze tweedehands hybride diesel auto kopen

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Is het verstandig met de huidige en toekomstige maatregelen (overheid, m.b.t. MRB) een tweedehands hybride diesel te kopen? Ik rijd particulier en 15000 per jaar. Het is niet zo zeer dat ik per jaar goedkoper rijdt, omdat ik wil kiezen voor comfort van een Volvo V60. Het is meer of deze auto over een paar jaar waarde heeft. Mijn keuze is rond de €20.000,- uit 2013 en is mijn angst dat de waarde afschrijving over een paar jaren gigantisch is. Of zie ik dat (hopelijk) verkeerd?

 6. Eventueel problemen met plug-in hybride

  Gevraagd op 12 februari 2019

  Zijn er ooit een keer problemen gemeld met een plug-in hybride bijv. van Hyundai of KIA. Als je veel elektrisch kan rijden in de bebouwde kom dan zal de benzinemotor toch weinig draaien, kan mij voorstellen dat dit op den duur problemen oplevert. 

 7. MRB voor PHEV na 2020

  Gevraagd op 23 januari 2019

  Wat gaat er gebeuren met het halftarief MRB voor stekkerhybrides na 2020?

 8. vermogen van Kia NIRO Hybride met caravan

  Gevraagd op 14 januari 2019

  Heeft een KIA NIRO met caravan op een helling te allen tijde vol vermogen, dus ook bij een zeer lange helling?Raakt in zo'n geval de accu een keer leeg?

 9. Plugin hybride (PHEV) tweedehands moet lagere Wegenbelasting behouden!

  Gevraagd op 07 januari 2019

  Veel zakelijke leaserijders (mensen met genoeg geld) kregen heel veel subsidie voor het kunnen rijden in een plugin hybride. Nu komen deze auto's vrij op de tweedehands markt en zoude...

 10. Laadpaal bij rijtjeshuis

  Gevraagd op 06 januari 2019

  Ik heb sinds april een opel ampera, dus plug-in hybride. Deze wil ik thuis opladen met een laadpaal maar woon in een rijtjeshuis met voortuin en daarvoor een trottoir. Hoe laad ik mij...