Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

28 expert vragen

 1. Zijn 2 buiten spiegels in het buitenland verplicht?

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Goedendag, Ik heb een auto uit 2007. Nu is er 2 jaar terug mijn rechter zijspiegel er afgereden. En omdat in Nederland auto's die van na 2009 zijn verplicht 2 spiegels moeten hebben kom ik gewoon door de APK. En mag ik in Nederland daar gewoon mee rijden. Maar nu wil ik in zomervakantie naar Belgie, Frankrijk, Spanje Italie en Portugal op vakantie met deze auto. Maar mijn vraag is dus, mag ik daar ook gewoon rond rijden zonder rechter zijspiegel? Ik ben heel benieuwd.

 2. Pech buiten woonplaats

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Laatst had ik pech in Groningen met mijn auto. Ik woon zelf op Ameland alleen kon hij daar niet heen bracht worden, nu vraag ik mij af waarom niet?

 3. FEITNUMMER R395

  Gevraagd op 07 februari 2019

  De Deijffelbroekselaan te Pernis-Rotterdam bestaat in de huidige vorm al sinds begin jaren 70. Na de renovatie rond 2000 is de laan niet veranderd. De gehele bebouwde kom van ons dorp is een 30km/u gebied. Sinds eind 2017 wordt er door BOA's bekeurd op het parkeren langs het trottoir. De schikking bedraagt 140 euro plus administratiekosten.  Ondanks het feit dat volgens diverse  studies betreffende de inrichting van een straat zoals bovengenoemd handhaaft de kantonrechter de schikking. Na 47 jaar is het dus zomaar hinderlijk dan wel gevaarlijk hier te parkeren. Omdat er geen enkele aanwijzingen staat dat parkeren hier verboden is worden nieuwe bewoners en buitenlandse werklui mondeling ingelicht daar niet te parkeren.  U begrijpt dat vele bewoners dit toch wel erg "krom" vinden. Binnen Rotterdam heeft Pernis de grootste autodichtheid en is er een groot parkeerprobleem. Tevens vind men dat er met enige willekeur wordt gehandhaafd. Er zijn bij de gedupeerden onvoldoende financiele middelen beschikbaar om de geheel mogelijke rechtgang te volgen tot aan bv het Europese Hof. ​​​​​​​ Wat zijn uw gedachten hierover? Is dit een landelijk fenomeen?

 4. Quiz

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Lekker slim van jullie om die verkeersquiz zo openbaar te maken. Straks komen er weer vragen in de 2e kamer en moeten we examen doen.Ben al heel lang lid maar als jullie dit soort activiteiten gaan doen zeg ik mijn lidmaatschap op. 

 5. Brandstof diesel

  Gevraagd op 05 februari 2019

  In de kampioen van februari 2019 staat een artikel over dieselauto’s. Mijn vraag is er wordt nooit gesproken over landbouwverkeer en of over vrachtauto’s. Laat staan de scheepvaart. Deze voertuigen rijden allemaal op diesel en hier wordt nooit over gesproken. Kun je mij vertellen en uitleggen waarom niet?

 6. Stationair draaien bij kou

  Gevraagd op 25 januari 2019

  Ook deze maand las ik weer het advies om bij vorst de auto niet stationair te laten lopen om vast op te warmen. Ik blijf het een link advies vinden want het alternatief is dus dat je gaat rijden. Hierbij bevriest of beslaat de binnenkant van je voorruit direct en rij je als een blinde over de weg en moet je hopen alsnog veilig te kunnen stoppen. ​​​​​​​ Misschien is er een beter alternatief maar deze wordt nooit genoemd, er wordt zelfs gezegd dat je toch maar moet gaan rijden. Levensgevaarlijk

 7. Maximale snelheid

  Gevraagd op 23 januari 2019

  Neemt de ANWB initiatieven om de maximale snelheid op autosnelwegen te verlagen om de CO2 uitstoot te verminderen? Tijdwinst van 130 km is minimaal. CO2 uitstoot is fors hoger.

 8. Mijn auto staat thuis en heeft een kapotte startmotor en moet naar de garage. Kan ik dan WW bellen?

  Gevraagd op 18 december 2018

  Mijn auto staat bij mij voor de deur en kan niet meer rijden vanwege een kapotte startmotor. De dealer kan deze maken, maar hoe krijg ik de auto naar de dealer.

 9. Mogen Amerikaanse burgers in Nederland rijden met alleen een USA rijbewijs?

  Gevraagd op 06 november 2018

  Mogen Amerikaanse burgers in Nederland rijden met alleen een USA rijbewijs?

 10. Korting schiphol parkeren

  Gevraagd op 22 augustus 2018

  Goedemiddag,Op internet heb ik gelezen dat als je lid bent van de anwb, je korting kan krijgen voor het parkeren. Klopt dit? zoja, hoe werkt dit?