Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

35 expert vragen

 1. File leed

  Gevraagd op 01 april 2019

  Sommige radio stations zoals Qmusic die 2 jaar terug wel file door gaf.. maar nu is de enige Skyradio. Ook die zender zeer slecht ontvangst. 3 autos en alle 3 slechte tot zeer slechte ontvangst van Sky. 

 2. Wegenwacht mp3

  Gevraagd op 27 maart 2019

  Onder welk voertuig valt een motorscooter Piaggio MP3 in de Wegenwacht service?

 3. Carpoolplaatsen

  Gevraagd op 22 maart 2019

  Heeft de anwb een overzicht van carpoolplaatsen, en waar kan ik zo'n overzicht vinden?

 4. HG generator milieuzone

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Wat is de mening van de ANWB over het inbouwen van een HG generator in een personenauto, specifiek Nissan Almera Tino, 1800CC. www.meerkilometers.nl is de importeur. We overwegen een tweede hands buscamper te kopen. Vanaf welk jaartal mag een diesel uitvoering in milieuzones rijden in Nederland en overige Europese landen?

 5. Parkeren met de onderweg app

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Op mijn smartphone heb ik alleen wifi, geen internet(bundel)o.d. Kan ik dan toch parkeren met behulp van de anwb app onderweg?

 6. Motormanagement

  Gevraagd op 07 maart 2019

  Audi A3 (Sportback 1.4 tfsi (2008) staat in Zell am See met brandend oranje lampje in dashboard (motormanagement) verstandig om wegenwacht te bellen of kan ik hier nog mee naar NL rijden?

 7. Import van auto als onderdeel van mijn verhuizing terug naar Nederland

  Gevraagd op 16 februari 2019

  Later dit jaar verhuis ik terug naar Nederland, vanuit Ghana, en zal dan al mijn huishoud goederen, persoonlijke spullen en eigen auto terug mee willen nemen. Moet ik voor de auto, die in Ghana tweedehands is gekocht en uit 2015 is, BTW en BPM betalen? Voor al mijn andere goederen (meubels, ijskast, etc) hoeft dat niet, omdat het een persoonlijke verhuizing is terug naar Nederland. Dan neem ik aan ook niet voor de auto, want alle belastingen zijn hier al betaald.

 8. Zijn 2 buiten spiegels in het buitenland verplicht?

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Goedendag, Ik heb een auto uit 2007. Nu is er 2 jaar terug mijn rechter zijspiegel er afgereden. En omdat in Nederland auto's die van na 2009 zijn verplicht 2 spiegels moeten hebben kom ik gewoon door de APK. En mag ik in Nederland daar gewoon mee rijden. Maar nu wil ik in zomervakantie naar Belgie, Frankrijk, Spanje Italie en Portugal op vakantie met deze auto. Maar mijn vraag is dus, mag ik daar ook gewoon rond rijden zonder rechter zijspiegel? Ik ben heel benieuwd.

 9. Pech buiten woonplaats

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Laatst had ik pech in Groningen met mijn auto. Ik woon zelf op Ameland alleen kon hij daar niet heen bracht worden, nu vraag ik mij af waarom niet?

 10. FEITNUMMER R395

  Gevraagd op 07 februari 2019

  De Deijffelbroekselaan te Pernis-Rotterdam bestaat in de huidige vorm al sinds begin jaren 70. Na de renovatie rond 2000 is de laan niet veranderd. De gehele bebouwde kom van ons dorp is een 30km/u gebied. Sinds eind 2017 wordt er door BOA's bekeurd op het parkeren langs het trottoir. De schikking bedraagt 140 euro plus administratiekosten.  Ondanks het feit dat volgens diverse  studies betreffende de inrichting van een straat zoals bovengenoemd handhaaft de kantonrechter de schikking. Na 47 jaar is het dus zomaar hinderlijk dan wel gevaarlijk hier te parkeren. Omdat er geen enkele aanwijzingen staat dat parkeren hier verboden is worden nieuwe bewoners en buitenlandse werklui mondeling ingelicht daar niet te parkeren.  U begrijpt dat vele bewoners dit toch wel erg "krom" vinden. Binnen Rotterdam heeft Pernis de grootste autodichtheid en is er een groot parkeerprobleem. Tevens vind men dat er met enige willekeur wordt gehandhaafd. Er zijn bij de gedupeerden onvoldoende financiele middelen beschikbaar om de geheel mogelijke rechtgang te volgen tot aan bv het Europese Hof. ​​​​​​​ Wat zijn uw gedachten hierover? Is dit een landelijk fenomeen?