Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

42 expert vragen

 1. Nederlandse aanhanger, Duitse auto

  Gevraagd op 21 juli 2019

  Ik heb van mijn baas een duitse leaseauto gekregen. Nu vraag ik me af welk kenteken op de aanhanger van mijn schoonvader moet, als ik daarmee ga rijden met mijn duitse auto ervoor . De aanhanger heeft geen eigen kenteken.

 2. Laadpas

  Gevraagd op 20 juli 2019

  Ik heb een pas van anwb maar het lukt niet om op te laden.

 3. Ev pas mobiliteitspas

  Gevraagd op 19 juli 2019

  Kan ik bij alle oplaadpunten.nl de pas gebruiken?

 4. Milieusticker voor Nederland

  Gevraagd op 05 juli 2019

  Heb ik een milieusticker nodig in Nederland (aangezien ook in Nederland enkele steden milieuzones hebben)?

 5. Wegenwachthulp

  Gevraagd op 26 mei 2019

  Onze dochter leent sporadisch onze auto. Zij leeft op net iets boven bijstandsniveau en heeft zelf geen auto en daarom geen ANWB-lidmaatschap. Zij woont niet op ons adres. Ik heb begrepen dat zij dan geen kosteloze hulp krijgt. Is er een oplossing?

 6. Brandstofprijzen

  Gevraagd op 03 mei 2019

  Ik lees met belangstelling jullie item over de Europese brandstofprijzen. De prijzen voor benzine (en diesel) zijn de hoogste van Europa. Schandalige verschillen in de EU ! De branchverenigingen ANWB, BOVAG, rai, etc moeten hier veel meer aandacht aan geven via zo veel mogelijk media, om de prijzen op Europees niveau te krijgen en te houden. En dan betalen wij in NL nog apart Wegenbelasting (en CO2-tax) at nergens zo duur is. Schandalige uitbuiting. 

 7. Verwarrende verkeerssituatie Doetinchem

  Gevraagd op 02 mei 2019

  Komende - met de auto - vanaf de Dichterseweg, in Doetichem, linksaf de Stokhorstweg op. We willen parkeren op de vrije parkeerplaats Sportpark-Zuid. Deze route is naar beste weten de enige toegangsweg. De borden zijn voor ons (niet woonachtig in Doetinchem) verwarrend. Het lijkt er op, dat het rode wegdeel een fietspad is en het donkere wegdeel een voetpad. Maar, mag je er dan wel in met de auto? Het bord slipgevaar impliceert van wel, immers dat lijkt toch met name voor de auto's bedoeld. In de praktijk lijken de weggebruikers er ook weinig van te snappen. Fietsers en wandelaars gebruiken de weg - naar het lijkt - volkomen willekeurig. Auto's rijden aarzelend. En ja, op de bestemming staan nog meer auto's. Het zal dus toch wel mogen ;).

 8. File leed

  Gevraagd op 01 april 2019

  Sommige radio stations zoals Qmusic die 2 jaar terug wel file door gaf.. maar nu is de enige Skyradio. Ook die zender zeer slecht ontvangst. 3 autos en alle 3 slechte tot zeer slechte ontvangst van Sky. 

 9. Wegenwacht mp3

  Gevraagd op 27 maart 2019

  Onder welk voertuig valt een motorscooter Piaggio MP3 in de Wegenwacht service?

 10. Carpoolplaatsen

  Gevraagd op 22 maart 2019

  Heeft de anwb een overzicht van carpoolplaatsen, en waar kan ik zo'n overzicht vinden?