Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

8 expert vragen

 1. Motorvermogen, brandstof versus elektrisch

  Gevraagd op 12 mei 2019

  Waarom heeft een brandstofmotor een veel lager vermogen dan een elektro motor. Bijvoorbeeld 120 Pk is heel normaal bij brandstofmotoren. 200 KW (= 270 Pk) is zelfs gering bij een e-car. Ik begrijp dat batterijen zwaar zijn bij e-cars maar dat kan het verschil niet goedmaken.

 2. 3 ipv 4 cilinders/downgraden

  Gevraagd op 18 april 2019

  Ik ben gaan kijken naar diesels omdat veel benzine auto’s nog maar 3 cilinders hebben. Een kennis van mij welke veel werkt met auto’s heeft dit afgeraden. Vandaar mijn vraag, zijn deze gedowngrade benzine auto’s inderdaad af te raden? Ik wil graag 200.000 a 300.000 km met een auto kunnen rijden zonder al te veel problemen.

 3. Koppeling Nissan x-trail buiten werking

  Gevraagd op 08 april 2019

  X-trail 30/03/17 - 24500 km. stil langs een  zwitserse autobaan. Koppeling kapot. met noodhulp naar dichtstbijzijnde Nissan dealer. Herstel zou niet onder garantie vallen. Achter de rug heb ik een loopbaan met ca. 50 jaar ruim 50000 km/jaar. Auto's van nieuw naar ca. 250000 km. nooit dergelijke problemen gehad. Altijd netjes pedaal intrappen, schakelen, pedaal op laten komen, voet naast het pedaal, etc. etc. Is U bekend of bij de x-trail 2017 1,6 dig-t tekna, dergelijke problemen meer voorkomen? Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Hoe zou ik eventueel zelf dergelijke narigheid in toekomst kunnen voorkomen?

 4. Rijbaanassistentie en motorrijders

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Alweer enige jaren wordt het gedoogd dat motorrijders tijdens het filerijden stapvoets tussen de auto's doorrijden. In werkelijkheid razen de meeste motorrijders zigzaggend tussen de auto's door en veelal gepaard gaande met geirriteerde gebaren aan automobilisten om vooral zoveel mogelijk ruimte te maken, lees naar links te gaan. Hier is een probleem met moderne auto's, mijn auto is uitgerust met een rijbaanassistent en zorgt er vanzelf voor dat de auto keurig in het midden blijft rijden dan wel terecht komt.

 5. Auto & motor

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Mijn vraag gaat over het verhalen van kosten voor vervangend vervoer die ik gemaakt heb door een technisch gebrek aan mijn scooter binnen de garantie periode. April 2018 heb ik een Unu elektrische scooter gekocht. Begin december ging deze kapot door een technisch gebrek. Unu werkt met derden om de service aan de scooters te verrichten. Uiteindelijk duurde het 7 weken en 6 dagen voordat mijn scooter gerepareerd was en in die periode heb ik geen gebruik kunnen maken van mijn scooter. Hierdoor was ik genoodzaakt om ander vervoer (openbaar vervoer) te regelen om naar werk te kunnen. Unu heeft mij nu een 3e jaar garantie aangeboden. Maar de kosten van het vervangende vervoer (275 euro) weigeren ze te vergoeden. Mijn vraag is: aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op een vergoeding van de door mij gemaakte kosten? Of heb ik hier überhaupt geen recht op? Zo ja, heeft u tips hoe ik deze beslissing het beste kan aanvechten?

 6. Advies t.a.v. specialisten/experts voor onderzoek naar verborgen gebreken.

  Gevraagd op 02 september 2018

  In oktober 2017 kochten wij een 2e hands BMW, die 118.402km gereden had voor 8750 euro. Op 19 juni 2018 met een km stand van 138.196 km is er een defect. 2 Afzonderlijke garages geven...

 7. Motordrager/allesdrager

  Gevraagd op 14 augustus 2017

  Beste lezer, Ik ben benieuwd of systemen zoals deze (https://www.sportiek.nl/nl/hakr-motor-scooterdrager.html) zijn goedgekeurd voor de openbare weg, volgens de Nederlandse regelgevin...

 8. problemen na winterslaap motor

  Gevraagd op 07 mei 2016

  als ik de moter na een paar maanden weer wil gebruiken heb ik problemen de moter loopt dan zeer onregelmatig het gaat eigenlijk pas over als ik de tank leeg rijdt en dan op nieuw tank...