Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

104 expert vragen

 1. Lekkage automaat

  Gevraagd op 12 april 2019

  bij een kleine onderhoudsbeurt van mijn Mercedes C klasse, 1,8 ltr.uit april 2012. ca. 83.000 km. gereden, rapporteert mijn garage dat er een lek is bij mijn automatische versnelling . Kosten ca. € 275.-; een dag later, gisteren, krijg ik de melding, dat het toch nog niet opgelost is. Kosten ruim € 500.- Dit zou te maken hebben met het stop/go systeem, dat op een of andere manier met hetzelfde (olie)systeem verbonden is. Het zou een niet vaak voorkomend probleem zijn en beide keren moeten de onderdelen besteld worden. Ik vind het wat merkwaardig want men heeft mij eerder verteld, dat bij een onderhoudsbeurt de auto op diagnose apparatuur wordt aangesloten, waarna onderdelen, hoewel die technisch nog in orde zijn, zonder meer worden vervangen als dat aangegeven wordt . Nu wordt eerst een reparatie uitgevoerd en vervolgens opnieuw een lekkage geconstateerd. Ik vraag me ook af of ik van een lekkage eerder iets had moeten merken. Mijn auto staat in een inpandige garage met een (lichte kleur)tegelvloer en daar heb ik nog nooit één druppel olie op gezien. Ook het elektronische informatie systeem van de auto heeft nooit iets gemeld.

 2. Het lichtje van de SRS (airbag) gaat altijd branden als ik start

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Ik heb een MB E320 benzine uit 2003. Misschien heeft u ervaring met de volgende vraag: het lichtje van de SRS (airbag) gaat altijd branden als ik start. Dochalleen als het koud weer is. Bij ong. 14 graden. Na een tijd gereden te hebben, en ik vb. bij een stoplicht, motor stilleg en terug start, is en blijft het uit. Leg ik de motor niet stil, dan blijft het branden, hoe lang ik ook mag rijden. Als de buiten temperatuur warmer wordt, geen enkel probleem! Nooit aangaan in de zomertijd. Dacht aan kapotte mat maar kan toch niet stuk zijn, anders zou het lampje niet meer uitgaan...?

 3. In terugroepactie vervangen onderdeel wederom defect

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Ten tijde van de levering is door Wensink Harderwijk, de formele Mercedes dealer, op verzoek van Sterren Service Centrum kosteloos een reparatie uitgevoerd in het kader van een terugroep actie van Mercedes Benz voor dit model GLK. Daarbij is de Regeleenheid SRS, airbag, gordelspanner, vervangen. Zie: http://www.terugroepactie.info/240216-terugroepactie-mercedes-benz-c-en-glk. Exact dezelfde storing doet zich nu weer voor, reparatiekosten +/- € 600,00.

 4. Automatische versnelling

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Heb een MB 200CDI met 300000 km is het nog verantwoord om daar een caravan mee te trekken?Bak is gespoeld met 250000 km. 

 5. Emissie normen 2019 en 2020 nieuwe bedrijfswagens

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik wil een nieuwe lichte bedrijfswagen kopen. Maar deze blijkt alleen te voldoen aan euro 6c normering. Is het verstandig om nu een nieuwe bedrijfswagen te kopen of niet? En tweede vraag: kan er achteraf een filter ingebouwd worden waardoor voldaan kan worden aan euro 6d normen? Het betreft een Mercedes Benz Vito dubbele cabine.

 6. Olielekkage

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Ik ben een berijder van een Mercedes GLK. Ik heb mijn auto bij een km-stand van 260.000 km aangeboden voor een grote onderhoudsbeurt bij mijn vertrouwde garage.  Kreeg hierbij te horen dat de accu en waterpomp aan vervanging toe zijn en dat er een wiellager vervangen moest worden. Deze zijn toen verholpen. Echter kwam ik erachter dat dezelfde wiellager rechtsvoor was vervangen die nog geen jaar eerder ook al was vervangen. En dat de auto enorm naar rechts is gaan trekken. Op de bewuste factuur is toen de kosten van de wiellager in mindering gebracht. Echter na maanden onderzoek en meerdere keren uitlijnen bleef het probleem van naar rechts trekken. In februari 2018 heb ik de garage aansprakelijk gesteld voor het niet juist uitvoeren van deze reparatie en alle gevolgen van dien en dat ik zolang de klachten aanhouden niet over zou gaan tot betaling van de factuur van de laatste reparatie en onderhoud.

 7. Garantie

  Gevraagd op 12 februari 2019

  In april 2018 een gebruikte Mercedes-Benz E 220 CDI gekocht bij een Mercedesdealer met Ster Occasion garantie 12 maanden. Na 18350 kilometer in 9 maanden te hebben gereden zijn de remblokken versleten aldus het controlesysteem van de auto. Bij controle in de garage van de dealer waar de auto is gekocht, bleek vervolgens dat de remschijven niet meer aan de Mercedes specificatie te voldoen en volgens deze specificatie vervangen moeten worden. Voor deze reparatie wordt een tegemoetkoming in de kosten voorgesteld. Echter de vraag is nu vallen deze reparatiekosten onder de overeengekomen Ster Occasiongarantie van Mercedes? of zijn deze reparaties uitgesloten van garantie en moet de eigenaar deze kosten zelf dragen?

 8. Kan ik eisen dat de diesel-software-update van mijn Mercedes wordt teruggedraaid?

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Bij het laatste bezoek aan de Mercedesdealer is een software update doorgevoerd op mijn GLC 250 diesel. De auto kwam eigenlijk voor een andere storing, maar de garage heeft gelijktijdig in het kader van een lopende terugroepactie ongevraagd de software update uitgevoerd. De software update heeft ervoor gezorgd dat het verbruik - op basis van de gemiddelde die de boordcomputer aangeeft - met ca. 10% is gestegen en tevens loopt de auto merkbaar minder mooi, heeft weer 'de bekende' dieselbrom, en vibreert meer bij lage toerentallen. Bij navraag zegt de dealer dat ze de oude software niet kunnen en mogen terugplaatsen. ze zeggen zelfs dat ze strafbaar zijn als ze de software-update niet uitvoeren. Wat is mijn recht? Kan ik eisen van de dealer dat de oude software wordt teruggeplaatst zonder dat dit van invloed is op de garantie die nog op de auto zit?

 9. Start probleem

  Gevraagd op 24 januari 2019

  Mercedes b klasse van 2012. Sinds 1/2 jaar soms moeilijk starten. Je hoort alleen klikken geluid en geeft soms aan benzine reserve en gaat tankklep uit zichzelf open ondanks genoeg brandstof. Na 5 tot 10 minuten starten gaat het wel aan. Volgens monteur heeft deze auto 2 accu’s, waarvoor dienen de accu’s? Kan het daaraan liggen.

 10. Wat moet ik doen bij sneeuw/vocht in de stekker van de hybride auto?

  Gevraagd op 23 januari 2019

  Ik heb een Mercedes C350e en voor het eerst bij sneeuw mijn auto opgeladen. Nadat het laden voltooid was lag er sneeuw op de stekker en toen...