Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

112 expert vragen

 1. Remmen

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Bij mijn MB glc 250 2018 begon met 15000km mijn rem (links voor)zacht te piepen bij warme remmen en alleen bij achteruit rijden maar bij 20000 werd dat hard piepen.de dealer zegt dat de remmen door de hitte van structuur veranderen als bv de rem word vast gehouden bij een stoplicht,wat moet je dan met automaat,MB geeft geen coulance want het is slijtage onderdeel maar is nieuwe remblokken elke 20000km normaal?

 2. Benzine tank wil niet helemaal vol

  Gevraagd op 25 juni 2019

  Hallo, bij mijn Mercedes A160 (W168) gaat de tank niet meer helemaal vol. Zou dit door de ontluchting kunnen komen en indien zo, hoe los ik dit op?

 3. Milieuzone Brussel

  Gevraagd op 13 juni 2019

  Ik bezit een Mercedes diesel jaargang 2006. Kan ik daarmee Brussel binnenrijden?

 4. Fluittoon Mercedes Komressor

  Gevraagd op 05 juni 2019

  Mijn C180 Mercedes, maakt een hoge (turbo) fluittoon, dit begint boven de 55/60KM per uur, als ik het gas los laat is het weg. Het is een automaat, statonair lopen hoor je niks. 

 5. Second opinion na reparatie

  Gevraagd op 21 mei 2019

  Ik kreeg +/- 3 weken geleden een melding dat ik een afspraak moest maken voor een beurt . Welke precies dat ben helaas ik vergeten. Nu is mijn auto, Mercedes C 180 bouwjaar 2014, afgelopen week in de garage geweest en nu bleek dat de beurt/reparatie van het vorig jaar blijkbaar niet verwerkt was. Kan ik via de ANWB een second opinion, zeker in het systeem van de auto laten uitvoeren om het e.e.a. te laten controleren?

 6. Remstof

  Gevraagd op 11 mei 2019

  Ik heb een "nieuwe" auto, deze heeft echter gedurende meer dan n jaar stil gestaan in de showroom alvorens ik deze kocht. Nu na zo'n 9000 km. ervaar ik , soms binnen een of twee dagen al, heel snel vuile velgen van het remstof. Extreem zou ik zeggen, in mijn vorige auto was dit na twee maanden nog niet zo erg. (MB 180 - benzine)

 7. Automatische versnellingsbak

  Gevraagd op 05 mei 2019

  Is het niet erg vreemd dat die versnellingsbak, zeker voor een Mercedes na 70.000 km stuk gaat? De dealer wil geen enkele garantiekorting verstrekken; lijkt me ook al gek.

 8. Olie is ververst

  Gevraagd op 23 april 2019

  Afgelopen week heb ik de auto een grote beurt gegeven waarbij de olie is ververst. De garage heeft 6,1 liter 5w-30 Shell olie gevuld. Echter lees ik op diverse sites dat er voor mijn auto slechts 5,5 liter is benodigd. Welke is nu juist? Het kenteken van mijn auto is XX-XXX-X/ Mercedes C-klasse. Ik heb (nog geen) verschil gemerkt maar vraag me af of er wellicht teveel olie in zit en ik de motor kapot rij.

 9. Lekkage automaat

  Gevraagd op 12 april 2019

  bij een kleine onderhoudsbeurt van mijn Mercedes C klasse, 1,8 ltr.uit april 2012. ca. 83.000 km. gereden, rapporteert mijn garage dat er een lek is bij mijn automatische versnelling . Kosten ca. € 275.-; een dag later, gisteren, krijg ik de melding, dat het toch nog niet opgelost is. Kosten ruim € 500.- Dit zou te maken hebben met het stop/go systeem, dat op een of andere manier met hetzelfde (olie)systeem verbonden is. Het zou een niet vaak voorkomend probleem zijn en beide keren moeten de onderdelen besteld worden. Ik vind het wat merkwaardig want men heeft mij eerder verteld, dat bij een onderhoudsbeurt de auto op diagnose apparatuur wordt aangesloten, waarna onderdelen, hoewel die technisch nog in orde zijn, zonder meer worden vervangen als dat aangegeven wordt . Nu wordt eerst een reparatie uitgevoerd en vervolgens opnieuw een lekkage geconstateerd. Ik vraag me ook af of ik van een lekkage eerder iets had moeten merken. Mijn auto staat in een inpandige garage met een (lichte kleur)tegelvloer en daar heb ik nog nooit één druppel olie op gezien. Ook het elektronische informatie systeem van de auto heeft nooit iets gemeld.

 10. Het lichtje van de SRS (airbag) gaat altijd branden als ik start

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Ik heb een MB E320 benzine uit 2003. Misschien heeft u ervaring met de volgende vraag: het lichtje van de SRS (airbag) gaat altijd branden als ik start. Dochalleen als het koud weer is. Bij ong. 14 graden. Na een tijd gereden te hebben, en ik vb. bij een stoplicht, motor stilleg en terug start, is en blijft het uit. Leg ik de motor niet stil, dan blijft het branden, hoe lang ik ook mag rijden. Als de buiten temperatuur warmer wordt, geen enkel probleem! Nooit aangaan in de zomertijd. Dacht aan kapotte mat maar kan toch niet stuk zijn, anders zou het lampje niet meer uitgaan...?