Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

118 expert vragen

 1. Schadeauto gekocht

  Gevraagd op 02 juli 2019

  Half jaar geleden een tweede hands Toyota C-HR Dynamic uit 2016 met adaptive cruisecontrol bij een dealer gekocht, auto is vorige week gestolen en nu blijkt bij schadeafhandeling dat de auto voor mijn aanschaf ca eur 10.000 schade heeft gehad. Mijn vrouw heeft aan de verkoper gevraagd bij de aankoop wat de reden was om de auto te koop aan te bieden. De verkoper heeft toen geantwoord dat hij geen idee heeft wat zijn klant uit Amersfoort bewogen heeft om de auto te verkopen terwijl deze autodealer ( niet gevestigd te Amersfoort) de auto gerepareerd heeft. Het zure is ook dat de autodealer ook een erkent schadebedrijf is, had dus ook garantie op de reparatie kunnen geven. De auto heeft nog fabrieksgarantie en het is mij duidelijk dat schade daar niet onder valt. Met dit verhaal: wat betekent het voor uitkering van het schadebedrag als de verzekering er van uitgaat dat de auto niet in orde was toen ik de auto kocht?

 2. Afwijkende garantie chauffeursstoel personenauto

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik heb een Mazda CX5 waarvan de garantie op 15 januari 2019 is verlopen. Nu is de chauffeursstoel kapot en niet meer te repareren. Nu heb ik gehoord dat naast de algemene garantie er soms ook nog afzonderlijke en soms langere garantie op onderdelen zit. Ik heb gezien deze situatie twee vragen: 1. Kan het zijn dat er op de chauffeursstoel langer garantie zit en zo ja, ook voor mijn Mazda CX5 van januari 2016? Hoe lang is dan zo'n garantie normaliter? 2. Behalve garantie heb je natuurlijk ook nog zoiets als een deugdelijk product. Buiten mijn toedoen is de stoel niet meer in hoogte verstelbaar. Zo'n stoel hoort toch te deugen en niet zo snel kapot te gaan. Uit coulance een vervangende nieuwe stoel vragen is dan toch niet teveel gevraagd?

 3. Geluid bij ingeschakelde airco

  Gevraagd op 04 juni 2019

  Ik wil een Mazda 2 uit 2013 kopen, maar tijdens een proefrit hoorde ik een hoog metaalachtig geluid bij een specifiek toerental (circa 2000 toeren) de garage waar de auto te koop staat zegt, dat het geluid verdwijnt als de airco wordt uitgeschakeld. Ik heb dit zelf nog niet gehoord of het dan weg is, Ik moet nog opnieuw proefrit gaan maken. Maar als dit zo is, hoe kan dit dan? En wat is de oorzaak en loop ik een risico als ik deze auto toch koop?

 4. Met auto en caravan van Spanje naar Frankrijk via tunnel van Vielha

  Gevraagd op 28 mei 2019

  Ik wil vrijdag 31 mei a.s. vanuit Spanje naar Frankrijk via de tunnel van Vielha rijden. Ik heb een Mazda CX-5 uit 2018, 2 liter, Sky-Activ, koppel 200 Nm. Ik heb een KNAUS caravan, 450 FU sport uit 2008, beladen ca. 1300 kg. In de route zit een helling van 8% voor de tunnel aan Spaanse kant. Mijn vraag hoe lang deze helling ongeveer is en of mijn combinatie die zonder problemen aan kan. Ik heb niet veel ervaring met rijden met een caravan in de bergen, maar rijd al wel ruim 25 jaar met een caravan. Ik heb wel ervaring met rijden in de bergen zonder caravan.

 5. Elk jaar olie verversen bij weinig km

  Gevraagd op 25 mei 2019

  Mazda CX5 5 jaar oud met 40000 km op de teller. Kan ik een jaartje overslaan met olie verversen?

 6. Mazda2 op LPG

  Gevraagd op 29 april 2019

  Zijn er problemen bekend met de Mazda 2 op LPG? Zoals cilinder koppakking en/of verbrande kleppen?

 7. Cabrio met vouwwagen

  Gevraagd op 24 april 2019

  Wij willen met onze cabrio Mazda mx5 van 2008 op vakantie gaan met een vouwwagen erachter mag dit?

 8. Mazda Kroonkollektie

  Gevraagd op 15 april 2019

  Ik koop binnenkort een Mazda CX 5 (2013) en deze valt in de Mazda Kroonkollektie. Is dit vergelijkbaar met de Bovag garantie? Is het een wassen neus? Is een keuring hiermee niet meer noodzakelijk?

 9. Koppeling

  Gevraagd op 10 april 2019

  Ik heb mijn koppeling van mijn mazda 3 3 jaar geleden laten vervangen nu na 30.000 km is hij al weer versleten. Vraag: kan dat (mag dat) is er een technisch onderzoek mogelijk bij anwb? Ik rijd 45 jaar heb dit nog nooit meegemaakt.

 10. Zomerbanden

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Ik heb een Mazda CX5. bandenmaat 225/65 r17. Welke zomerbanden worden geadviseerd? Of waar moet ik op letten? Kan ik zomerbanden willekeurig erop zetten?