Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

98 expert vragen

 1. Veerboten San Giovanni - Messina (Italië)

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Wij gaan in september met de auto naar Italie en willen ook naar Sicilie. Wij weten wel ongeveer de data waarop wij naar Sicilie willen, maar nog niet precies de tijden. Is het noodzakelijk om vooraf een plek op de veerboot met de auto te reserveren of kunnen wij ter plekke tickets kopen voor de veerboot?

 2. Boete uit Bologna, Italië

  Gevraagd op 08 augustus 2019

  Ik heb 2 boetes gehad van 199,11 euro. Date of the violation is 9/10/2017. Ben nooit op die datum in Bologna geweest wel in augustus dit jaar. Boete is verzonden vanaf postbus 7189, 3109 AA Schiedam. Nooit eerder aanmaning gehad maar er staat dat ik op 6/6/2018.

 3. Winter of zomerbanden?

  Gevraagd op 05 augustus 2019

  L.s., Eind september starten wij een rondreis door Duitsland, via Oostenrijk naar Italie (Dolomieten en Riviera) en dan terug via Zwitserland en weer Duitsland. Wij zijn t/m 18 oktober onderweg. Moeten wij nou met winter- of zomerbanden reizen? De verschillende landen houden er verschillende regels op na! Wij willen geen problemen, vandaar deze vraag.

 4. Fietsendrager

  Gevraagd op 30 juli 2019

  Heb ik in Tjechië en/of Hongarije ook een bord op mijn fietsendrager nodig zoals dat het geval is in Italië en Spanje?

 5. Fout bij tolberekening Italië

  Gevraagd op 28 juli 2019

  Mijn vrouw reisde samen met mijn broer (andere auto) van Pisa naar ons huisje bij Montecarlo ( Italie). Normale bedrag is 1.70 euro (dit is door mijn broer betaald) maar bij mijn vrouw trad een fout op en werd het bedrag boven de 60 euro. Communicatie met medewerkers autostrada lukte niet vanwege zeer moeilijk Engels. Mijn vrouw heeft uiteindelijk 2 euro ingegooid en een bon gekregen om resterende bedrag (61 euro) binnen 15 dagen te betalen. Mijn broer heeft e-mail verstuurd aan autostrada maar tot op heden (week geleden) nog niets van gehoord. Graag uw advies over hoe dit op te lossen.

 6. Code rood voor Florence

  Gevraagd op 23 juli 2019

  Wat betekenen de codes oranje/rood die inmiddels zijn afgegeven voor verschillende Italiaanse steden, zoals Florence?

 7. Terugweg Gotthardpas

  Gevraagd op 19 juli 2019

  Beste, binnenkort ga ik op vakantie naar Italië en op deze site heb ik wel kunnen vinden, welke afslag ik moet nemen als ik de Gotthardpas in plaats van de Gotthardtunnel wil nemen op de heenweg, maar ik kan niks vinden over de terugweg naar huis. Kunt u mij vertellen welke route ik moet nemen, als ik terug ook niet door de Gotthardtunnel terug naar Nederland wil? Met vriendelijke groet.

 8. Italië

  Gevraagd op 18 juli 2019

  Bij tolpoorten in Italië, wat betekenen die afbeeldingen boven?

 9. Elektrisch rijden van NL naar Italië

  Gevraagd op 05 juli 2019

  Sinds kort rijden we volledig elektrisch in een Hyundai Kona. Nu gaan we in augustus met de auto op vakantie naar Italië en uiteraard willen we dit graag doen  met de Kona.

 10. heb je in Italië een milieusticker nodig voor Turijn of Genua?

  Gevraagd op 27 juni 2019

  Zijn er milieustickers nodig in Italië?