Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

76 expert vragen

 1. Met de diesel camper naar Turijn

  Gevraagd op 03 april 2019

  Ik wil met de camper (Ford Transit) naar Juventus - Ajax. Kom ik inde problemen door milieuzones e.d. en waar zou ik kunnen parkeren of camperen in de buurt van het stadion.

 2. Boete Florence ondanks gehandicaptenparkeerkaart

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Begin februari 2019 ontving ik uit het niets een brief van NIB uit Purmerend met een betaalverzoek van 354,90. Op 11/02 telefonisch contact gehad en men vertelde mij dat ik een openstaande boete zou hebben uit Florence. Hier wist ik niets van en vroeg om bewijs. Dit hebben zij doorgestuurd en hieruit bleek dat ik op 28 april 2016 in Florence in een verboden zone gereden zou hebben. Ik ben daar inderdaad geweest maar omdat ik een gehandicaptenkaart heb mocht ik hier volgens de borden inrijden. Ik zou hiervan op 27 oktober 2016 een aangetekende brief hebben gekregen. Deze heb ik echter nooit ontvangen. Ik heb wel een ontvangstbewijs doorgestuurd gekregen maar deze is niet door mij ondertekend er staat een mij volkomen onbekende handtekening op. Omdat ik deze brief dus nooit heb ontvangen en verder ook nooit iets gehoord heb was het niet mogelijk bezwaar te maken, binnen de termijn, op deze bekeuring. Dus pas na 2,5 jaar deze aanmaning van NIB. Ik heb hierop een mail met bezwaar in het engels naar Florence gestuurd en naar het NIB maar de enige reactie die ik tot nu toe heb gekregen is weer een aanmaning. Wat moet ik doen?

 3. Route via Ulm, Bellinzona naar Milaan

  Gevraagd op 07 maart 2019

  Om de drukte voor de Gotthardtunnel geminden wil ik met de caravan deze route nemen. Aanrader met caravan?

 4. Nooit eerder ontvangen boete uit Italië

  Gevraagd op 26 februari 2019

  Wij hebben een boete gehad uit Italië van 2014. Het proces-verbaal is op 29-01-2015 opgesteld. Het NIB gaat akkoord met de betaling van het oorspronkelijke bedrag zonder de 30% korting bij betaling binnen 5 dagen. Ik heb aangegeven dat wij een beroep willen doen op op verjaring van de boete (art 201 Codice della strada) en subsidiair een verzoek doet tot betaling van de oorspronkelijke boete, daar deze ons nimmer bereikt heeft., zoals u al op de ANWB site had vermeldt.

 5. Verbruik/comfort/diefstal/winterbanden verplichting

  Gevraagd op 24 februari 2019

  Wij gaan een rondreis door Europa maken voor een aantal maanden. Een aantal landen waar we doorheen trekken zijn; Zwitserland, Italië (Dolemieten), Kroatië, Slovenië en Tsjechië. Deze landen zullen we vanaf 28 april t/m 28 juni doorkruisen.

 6. Nederlands kenteken Italië

  Gevraagd op 11 februari 2019

  Ik sta geregistreerd met woonadres in Italië. Ik rijd met een Nederlandse auto. Ik hoor geruchten dat daar sinds kort een boete voor gegeven wordt, dat je een Italiaans kenteken moet hebben. Klopt dit?

 7. Ordering NIB vanwege snelheidboete zonder een bekeuring te hebben gezien

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Op 2 februari 2019 van het NIB in Purmerend (gedateerd 30 jan 2019) een vordering ontvangen voor €709,55 ivm een openstaande factuur van het NIVI Credit S.R.L inz. gemeente Florence. Na navraag bij het NIB bleek dit om een,inmiddels opgehoogde, boete te gaan ivm een snelheidsovertreding gegaan op 20 mei 2017. Het NIB gaf aan dat de aangetekende brief met daarin de bekeuring (gedateerd 20 juli 2017) door ons geweigerd zou zijn echter wij hebben nooit iemand aan de deur gehad met een poststuk uit Italië.  

 8. Boete Italië

  Gevraagd op 18 januari 2019

  In juli 2015 schijn ik een boete te hebben opgelopen in Italië. Eind oktober 2018 krijg ik ineens een brief van NIB incasso dat ik een rekening moet betalen van 354,90 euro.Ik ben nooit geïnformeerd en het document van de aangetekende brief, is door iemand anders getekend en heb ik nooit eerder gezien. ​​​​​​​ Mag dit zo maar?

 9. Route naar Italië

  Gevraagd op 10 januari 2019

  Wij gaan aankomende zomer met onze auto met caravan naar Italië naar de plaats Castiglione Della Pescaia. Volgens de route planner van de ANWB gaat deze via Zwitserland ( 1376 km ) en...

 10. Juridische kosten bij boete Italië

  Gevraagd op 08 januari 2019

  Eind vorig jaar heb ik van NIB Incasso een brief ontvangen met het verzoek om een nog openstaande boete te betalen vanuit Italie (Florence). Ik heb bewijsstukken opgevraagd (flitsfoto...