Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

273 expert vragen

 1. Aankoop auto die schade blijkt te hebben

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Wij hebben een auto gekocht in Alphen aan de Rijn namelijk een Renault Twingo uit 2008 met 68k km op de teller. De auto ziet er op op het eerste gezicht goed uit en was mooi gepoetst. Ik heb bij het bedrijf alle deuren open gedaan en gekeken naar de naden van de deuren behalve de koffer bak. Wat wel opviel is dat er een aantal druiper op de kofferbak zaten. Ik heb hier gevraagd of de auto schade heeft gehad en hier werd volmondig nee op gezegd. En zo leek het ook van buiten.

 2. O-Riem?

  Gevraagd op 13 februari 2019

  De auto staat voor een beurt bij de dealer en ze zeggen dat de O riem van onze Ford Focus Grand C Max ecoboost stuk is . Ik lees overal dat de O riem eigenlijk nooit stuk hoort te gaan. Maar de dealer zegt dat dit ons ca. 1100 euro gaat kosten. ​​​​​​​ Hebben jullie advies?

 3. Levensduur infotainment systeem Opel Astra

  Gevraagd op 13 februari 2019

  Infotainment systeem (complete unit met radio/cd/navigatie systeem) voor tweede keer weer defect Gegevens auto: Opel Astra Sports Tourer, bouwjaar 2012. Op 4-10-2013 door mij 2e hands aangeschaft bij Opel Dealer Fred Jansen, vestiging Naarden, bij een km stand van 19002 km. Garantie 2 jaar. Historie Het navigatie systeem viel regelmatig uit tijdens het rijden. 1-11-2013, km stand 19833, Elektronische regeleenheid ECU geüpdatet.In zomer/najaar 2015 begon de CD speler steeds mee problemen te vertonen; wilde CD’s niet meer afspelen. Voor het verlopen van de garantie termijn bij de dealer gemeld. Bij km stand 54299 op 12-11-2015 totale Infotainment systeem vervangen. Het systeem is dus maar 3 jaar meegegaan. Aanvankelijk wilde men niet repareren onder garantie, maar na protest van mijn kant is toch de garantie toegepast.

 4. Niet goed werkende stand kachel van Saab 9.3 2010

  Gevraagd op 11 februari 2019

  Is de de garage die de auto geleverd heeft met bovaggarantie verplicht de dieselkachel te repareren of eventueel te vernieuwen. Ik heb op 11.nov. 2018 de auto gekocht met een halfjaar garantie. Tot nu toe is men daartoe niet bereid.Hoe moet ik nu verder handelen.

 5. Distributieriem binnen een jaar kapot

  Gevraagd op 07 februari 2019

  In november 2018 auto bij handelaar gekocht, hier werd gezegd dat de distributie riem in juni 2018 was vervangen (niet door hem, maar stond in het onderhoudsboekje en stond op de motor geschreven). Afgelopen dinsdag is mijn distributie riem tijdens het naar huis rijden gebroken. Ben toen door Paul (ANWB) naar garage gesleept. Auto is bij zo veel verschillende garages gerepareerd door vorige eigenaar dat het moeilijk achter halen is wie distributie riem heeft geplaatst in 2018. Aantal gebeld maar ontkennen deze te hebben geplaatst. ​​​​​​​ Kan ik het dan wel op de handelaar verhalen en zou hij dit moeten repareren? Of hebben jullie nog een andere suggestie? Hoor graag van u.

 6. Auto & motor

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Mijn vraag gaat over het verhalen van kosten voor vervangend vervoer die ik gemaakt heb door een technisch gebrek aan mijn scooter binnen de garantie periode. April 2018 heb ik een Unu elektrische scooter gekocht. Begin december ging deze kapot door een technisch gebrek. Unu werkt met derden om de service aan de scooters te verrichten. Uiteindelijk duurde het 7 weken en 6 dagen voordat mijn scooter gerepareerd was en in die periode heb ik geen gebruik kunnen maken van mijn scooter. Hierdoor was ik genoodzaakt om ander vervoer (openbaar vervoer) te regelen om naar werk te kunnen. Unu heeft mij nu een 3e jaar garantie aangeboden. Maar de kosten van het vervangende vervoer (275 euro) weigeren ze te vergoeden. Mijn vraag is: aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op een vergoeding van de door mij gemaakte kosten? Of heb ik hier überhaupt geen recht op? Zo ja, heeft u tips hoe ik deze beslissing het beste kan aanvechten?

 7. Vier kapotte injectoren

  Gevraagd op 04 februari 2019

  Ik stelde al een vraag over vier kapotte verstuivers. De AA in Engeland vermoedde kapotte injectoren. De servicemedewerker van Citroën meldt kapotte verstuivers en zo staat het ook op de rekening. Het gaat om een diesel. Tot 2015 reed ik veel met een caravan, vandaar de dieseluitvoering. Maakt dat voor die ondenkbare schade aan de injectoren na 44.000 km nog wat uit?

 8. Garantie brommobiel verkoper geeft geen antwoord

  Gevraagd op 01 februari 2019

  We hebben een brommobiel gekocht op 22-12-18 en werdt op 2-1-19 afgeleverd.op 3-1-19 wou me vrouw ermee weg maar de moter slaat steeds af dus rijden is onmogelijk en gevaarlijk. Na 5 keer gebeld te hebben en steeds met smoesjes werden afgescheept eindelijk de verkoper aan de lijn na een kort gesprek gooide deze de hoorn erop. Daarna 2 emails gestuurd waar 1 antwoord op kwam waar ik me niet in kon vinden. Daarna belde de eigenaar van de garage op en zou bemiddelen wat eerst goed leek te gaan we konden hem omruilen hij stuurde foto/s en we gingen accoord maar hij draaide het terug. Tevens is er gelogen over het bouwjaar de advertentie gaf 2005 aan en de verkoper zei dit ook maar het blijkt dat hij van 2000 is aangezien brommobielen pas in 2005 een kenteken moesten hebben daarvoor alleen een verzekeringsplaatje. We hebben een aangetekende brief geschreven dat we een beroep doen op dwaling deze hebben ze geweigerd dus ook niet gelezen. deze heb ik 30-1-19 verstuurd en 1-2-19 hebben ze deze geweigerd en komt retour naar ons. Ze hebben de brommobiel opgehaald op 1-2-19 om hem na te kijken.

 9. Kosten reparatie

  Gevraagd op 31 januari 2019

  Ik heb een Hyundai I20. Nadat de stuurbekrachtiging niet  meer werkte, bleek bij dealer de computer defect te zijn. Reparatie kosten 756 euro. De auto is van 2012 en heeft 65000 km gelopen. Mijn vragen zijn: 1. Wat is de gemiddelde levensduur van zo een computer en mag hij zo snel defect zijn. 2. Zijn er eventueel wettelijke mogelijkheden om een gedeelte van de kosten op de dealer te verhalen en hoe doe ik dat. De garage wist niet waarom de computer defect was, volgens hen had ik pech gehad.

 10. Garantie

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Afgelopen vrijdag is bij mijn alfa guilietta 2.0jtdm 2012 het koppelings pedaal afgebroken. Ik heb wel nog één maand autotrust garantie maar daar verwacht ik niet veel van. Heb Alfa Romeo ook gemaild om een reactie en gevraagd of er een bulletin hierover is uitgegaan, want het schijnt bij meer 2.0 guilietta's voor te komen.