Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

284 expert vragen

 1. Boordcomputer

  Gevraagd op 06 april 2019

  September 2018 de printplaat van de boordcomputer van mijn Ford Mondeo uit 2008 vervangen. Na iets meer dan een half jaar lijkt deze weer kapot te zijn. Wie draait op voor de kosten van de reparatie van ca € 500,00?

 2. Pech of niet?

  Gevraagd op 28 maart 2019

  Ik heb een auto gekocht bij garage week mee gereden en toen begon het hij slingerde echt de weg af een gevaar op de weg ik ging terug en zei dat oh zei hij rubbers breng hem maar dan komt dat goed. Hij zei ik heb een vervangens autootje voor je vond ik prima . Ik zei dat de ANWB al 2 keer erbij was geweest. Komt goed zei hij. Week later hij belde auto is klaar ik erheen. Heeft tie alles vervangen as en veerbollen en vroeg 750 euro maakkosten. Ik zei kan ik niet betalen betalingsregeling 100 pw kan ik niet, dus hij zei ik neem de auto terug maar ik wil wel vergoeding voor die vervangende auto 350 euro. Kan hij dat zomaar vragen? Ik schrok daar echt van. Ik ben anwb verzekert toch voor een vervangende auto? Wat moet ik doen?

 3. Garantie bij tweedehands auto

  Gevraagd op 28 maart 2019

  Ik ben van plan om een tweedehands auto te kopen, een Ford Focus uit 2009. Ik krijg de optie om hierbij een Autotrust garantie af te sluiten voor €167 voor enkel de motor, aandrijving en transmissie of €243 euro voor ook primaire elektronica en een aantal andere zaken, beide voor 6 maanden. Is het verstandig dit te doen, of is er een andere manier om meer zekerheid te krijgen bij het kopen van een auto? Het is toch veel geld wat je ervoor betaalt.

 4. Distributie ketting Skoda Octavia 1.2 tsi

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Wij hebben een Skoda Octavia 1.2 tsi uit 2011 met 98000km op de teller. Bij het starten horen wij nu een ratel en hiermee zijn we naar de dealer geweest. Deze geven aan dat de ketting vervangen moet worden en dat dit 1400 euro gaat kosten. Nu hebben wij een oud artikel gevonden op jullie site namelijk deze.  Wij hebben de onderhoudsgeschiedenis  van onze auto gecontroleerd en onze ketting is nog nooit vervangen. Hebben wij nog recht op coulance na zoveel jaar? En is het normaal dat deze ketting om de 10000km vervangen zou moeten worden?

 5. Terugroepactie stond open tijdens koop auto Toyota

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Vraag: Is een openstaande terugroepactie an sich voldoende reden voor non conformiteit? Of moet ik nog meer argumenten aanvoeren hiervoor? (omdat de dealer zich niet houdt aan afspraken wil ik nonconformiteit aan gaan voeren.

 6. VW Discovery Media geeft onjuiste plaatselijke snelheden

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Sinds enkele weken heb ik een nieuwe VW T-ROC met het Discovery Media navigatiesysteem. Voor dit systeem heb ik speciaal gekozen ivm een enigszins visuele beperking. Verkeersbordenherkenning werkt in het algemeen goed, maar de actuele snelheid op de gereden plaatsen is een janboel. Op ongeveer de helft van de wegen geeft het systeem bv 80 of 60 km/h aan, waar 50 is toegestaan of andersom. Het in te stellen akoestisch en/of optisch waarschuwingssysteem geeft dus ook in veel gevallen onjuiste signalen of tekens. Is dus onbruikbaar. Bij de dealer is bekend dat dit probleem bestaat, maar men heeft geen oplossing. Via rechtstreeks contact met de importeur bleek dat men daar momenteel geen oplossing voor heeft. Men hoopt dat een update eind dit jaar een oplossing kan bieden, maar zeker is dat niet. Ik vind dit een stevige misser en als ik dit van tevoren had geweten had ik mogelijk een andere keus gemaakt. Wat adviseert u mij in dit geval te doen.

 7. Hoe gaan Kia en Hyundai om met garantie?

  Gevraagd op 16 maart 2019

  Wij rijden nu een Toyota Yaris van jan. 2012 nu is het de bedoeling om waarschijnlijk over te gaan naar een KIA NIRO plug-in Hybride veel elektrisch rijden binnen de bebouwde kom. Ik heb over KIA nare verhalen gelezen over het omgaan met garantie. Hoe gaan KIA en HYUNDAI om met een hun garantiebepalingen? Het moet niet zo zijn dat als je een probleem krijgt met een auto dat men zegt eigen schuld en betaal de kosten zelf maar.

 8. Peugeot 1.6THP probleem

  Gevraagd op 14 maart 2019

  ​​​​​​​Nou heb ik twee vragen: 1.   Is er een onafhankelijk instantie die de motor kan inspecteren en verifiëren of het inderdaad vervuiling is? Gezien de tijdelijke aard van het vermogensverlies heb ik mijn twijfels. Ik heb vernomen dat de ANWB dat zelf niet doet. Klopt dat? 2.   Als het inderdaad vervuild is wat zou redelijke kosten voor reinigen zijn? Ik heb ook prijzen van €500 tot €600 gehoord.

 9. Reparatie na Bovag 6 maanden termijn

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Ik heb een occasion gekocht 5 maanden geleden en sommige mankementen zijn door de dealer nog niet opgelost. Nu ga ik volgende week weer dezelfde zaken aankaarten maar de garantie verloopt over een maand (zaken die nog niet verholpen zijn) Ik vroeg me af, als ze straks een reparatie inplannen na het verlopen van de officiële Bovag Garantie, of dat gewoon nog gedekt is door de Bovag Garantie en dus door de dealer zelf vergoed wordt? Is het dus zo dat de legitieme mankementen die ik aangekaart heb eerder en niet opgelost worden op tijd binnen de garantie, alsnog buiten de garantieperiode op hun kosten gedaan moet worden?

 10. Schadevergoeding problemen THP 1.6-motor

  Gevraagd op 06 maart 2019

  ​​​​​​​Is het de moeite waard om middels een officieel schrijven Peugeot hiervoor aansprakelijk te stellen en een kosteloze reparatie te eisen? Ondanks dat ik de auto niet bij een dealer heb gekocht en hij niet in onderhoud is geweest bij een officiële Peugeot-garage?