Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

298 expert vragen

 1. Garantie

  Gevraagd op 16 juli 2019

  Ik wil een gebruikte auto kopen met GGG-garantie Nog nooit van gehoord en nauwelijks iets op internet te vinden. Met moeite voorwaarden kunnen krijgen. Weet u hier iets vanaf. Heeft u ervaringen met deze garantieverzekering?

 2. Auto met gebreken gekocht

  Gevraagd op 16 juli 2019

  Twee maanden heb ik een auto gekocht bij een autobedrijf, een Opel Corsa 1.4 Cosmo uit 2007 toen met 78000 km en APK van een maand oud. Toen ik langs de dealer gong voor een grote beurt, kwamen de volgende gebreken naar voren

 3. Volkswagen kopen en onderhouden bij dealer of garage?

  Gevraagd op 09 juli 2019

 4. Remmen

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Bij mijn MB glc 250 2018 begon met 15000km mijn rem (links voor)zacht te piepen bij warme remmen en alleen bij achteruit rijden maar bij 20000 werd dat hard piepen.de dealer zegt dat de remmen door de hitte van structuur veranderen als bv de rem word vast gehouden bij een stoplicht,wat moet je dan met automaat,MB geeft geen coulance want het is slijtage onderdeel maar is nieuwe remblokken elke 20000km normaal?

 5. Motor defect van auto (2e hands) 2014

  Gevraagd op 23 juni 2019

  Mijn motor (Volvo V60 hybride uit 2014 met 125.000 km teller) is defect(distributie riem gebroken en motor in de soep) en moet vervangen worden. Dit valt nog in de garantie periode. Mijn vraag is moet dit een nieuwe motor zijn of mogen ze ook een gereviseerde motor plaatsen? En hoe oud mag deze motor zijn? en hoeveel kilometers gereden? Waar moeten wij opletten bij het ophalen van de auto? Het betreft een bovag garagebedrijf, mogen wij een bovag garantie bewijs verwachten na dit voorval?

 6. Achterruit + krakend vering

  Gevraagd op 22 juni 2019

  Resultaten op Sinds kort heb ik een Volkswagen Polo 2009 gekocht. Als ik over een drempel rijdt, maakt de polo een krakend geluid. Is dat normaal, en wat is de oorzaak ervan. En een van de achterruit wil niet open gaan, kan ik naar de autohandelaar om het in orde te maken. Er is een 3 maanden garantie.

 7. Ik wil mijn auto motorisch laten checken ivm garantie

  Gevraagd op 20 juni 2019

  Heb nieuwe - gereviseerde - versnellingsbak, maar deze is nog niet goed. Betreft Chevy van 1997 type express. 

 8. Afwijkende garantie chauffeursstoel personenauto

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik heb een Mazda CX5 waarvan de garantie op 15 januari 2019 is verlopen. Nu is de chauffeursstoel kapot en niet meer te repareren. Nu heb ik gehoord dat naast de algemene garantie er soms ook nog afzonderlijke en soms langere garantie op onderdelen zit. Ik heb gezien deze situatie twee vragen: 1. Kan het zijn dat er op de chauffeursstoel langer garantie zit en zo ja, ook voor mijn Mazda CX5 van januari 2016? Hoe lang is dan zo'n garantie normaliter? 2. Behalve garantie heb je natuurlijk ook nog zoiets als een deugdelijk product. Buiten mijn toedoen is de stoel niet meer in hoogte verstelbaar. Zo'n stoel hoort toch te deugen en niet zo snel kapot te gaan. Uit coulance een vervangende nieuwe stoel vragen is dan toch niet teveel gevraagd?

 9. Garantie aankoop auto

  Gevraagd op 03 juni 2019

  Op 2 maart jl heb ik een auto gekocht. betreft VW Tiguan 2.0 Benzine van september 2008. Aankoopprijs was redelijk in vergelijking tot andere vergelijkbare auto's. Op de aankoopfactuur heb ik getekend voor "garantie is afgekocht, zoals gezien, bereden en akkoord bevonden. Koper koopt op basis van gelijkwaardigheid aan kennis." Ik heb bewust geen garantie bijgekocht: auto ziet er netjes uit, heeft regelmatig zijn beurten gehad, voor het laatst in oktober 2018. Voor de aankoop hebben we een proefrit gedaan, een kennis (geen prof.) heeft de auto gekeurd. Er zijn geen gebreken geconstateerd en de garage staat goed bekend. Vorige week kreeg ik pech met de auto. Auto naar mijn garage gebracht. Geschatte kosten plm. € 1.000. Nu vraag ik mij af kan ik de verkoper - met beroep op non-conformiteit - aansprakelijk stellen voor de gemaakte kosten.

 10. Één cilinder 3 bar minder compressie

  Gevraagd op 21 mei 2019

  Tweedehands auto gekocht circa 900 km meegereden compressie gemeten uitslag 3 bar verschil. De handelaar heeft de kleppen laten stellen. Het verschil is eerder groter dan kleiner geworden. De garantie termijn van een halfjaar staat op de rekening vermeld. Handelaar wil niet te gemoed komen. Wat kan ik nog doen?