Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

175 expert vragen

 1. Verhuizing naar Frankrijk

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Een derde vraag aan Jos van der Drift over verhuizen naar Frankrijk. Stel alles is geregeld. Frans kenteken, Franse verzekering etc. Is het dan nog nodig c.q. gunstig om na bijvoorbeeld een jaar de in Nederland gekochte auto te verkopen en in Frankrijk een auto te kopen? Ik begrijp niet wat daar het voordeel van kan zijn maar heb verschillende keren het advies gelezen om bij langdurig verblijf in Frankrijk daar een auto te kopen. Kunt u mij laten weten waarom?

 2. Verhuizing naar buitenland

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Nog een vraag voor Jos van der Drift. Ervan uitgaande dat het na verhuizing is gelukt om een Frans kenteken/nummerbord te krijgen. En de auto in Frankrijk te verzekeren. Is dat dan voldoende? Of moet dan ook nog het rijbewijs omgezet worden in naar een Frans rijbewijs? en zo ja is dat dan niet in conflict met een Nederlands paspoort. Het is namelijk niet de bedoeling om Frans staatsburger te worden. Alleen om het vestigingsadres om te zetten van Nederland naar Frankrijk.

 3. Verhuizing Frankrijk

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Ik kreeg al eerder antwoord van Jos van der Drift. Helaas kan ik zijn antwoord via deze weg niet meer vinden. Bovendien zag ik eerder (toen ik het antwoord wel zag) geen kans te reageren. Hopelijk lukt dat op deze manier alsnog. Allereerst dank voor het eerste antwoord. Eigenlijk was dit wel bij mij bekend en had ik de vraag dus niet goed genoeg geformuleerd. Jos geeft aan dat in de polisvoorwaarden van de verzekering staat hoe lang de auto na uitschrijven uit Nederland nog verzekerd kan blijven in het buitenland. Daar ligt de essentie van mijn vraag.

 4. Rijden in Frankrijk met een Nederlandse auto

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Wat moet je doen vanaf de dag waarop je, je in Frankrijk vestigt wanneer je nog (enkele maanden) in een Nederlandse auto wilt blijven rijden. Ik zag een helder antwoord op de site hierover van Erik Jan de Jong maar dat ging over Engeland. Via de ANWB telefoon kreeg ik de naam door van Jos de Drift die hier eveneens veel van af zou weten. 

 5. Nieuwe tolbadge Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië

  Gevraagd op 11 februari 2019

  Ik heb mijn tolbadge voor Frankrijk omgeruild voor een tolbadge voor de hierboven genoemde 4 landen. De nieuwe badge is groter en dikker. En het is mij niet duidelijk in welke stand ik deze op mijn voorruit moet bevestigen. Horizontaal met de smalle kant naar voren (richting motorkap)of juist de brede kant? Of verticaal? Een plaatje met een voorbeeld zou mij erg kunnen helpen.

 6. Sneeuwkettingen dal Frankrijk

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Ik ga op wintersport naar Frankrijk. Maar rij maar tot aan Bourg Saint Maurice, dat ligt in het dal. Zijn sneeuwkettingen dan verplicht? Ik rij geen col of bergpas op.

 7. Autokosten

  Gevraagd op 13 november 2018

  Wat is beter of goedkoper een nederlandse auto hier uitschrijven en in frankrijk gebruiken met een nederlandse verzekering en wegenbelasting(is dit mogelijk)?Of in frankrijk een auto ...

 8. Kilometervergoeding smartengeld

  Gevraagd op 07 november 2018

  Mijn vrouw en ik hebben vorig jaar een ongeluk in Frankrijk gehad. Daarbij heeft mijn vrouw beide ellebogen gebroken.Dit is allemaal geheeld. De Franse wet schrijft voor dat een Frans...

 9. Keuring APK en bandenmaat

  Gevraagd op 01 november 2018

  Auto wordt APK gekeurd (periodieke keuring 2-jaarlijks) in Frankrijk De bandenmaat die bij deze auto hoort is 215/55 R17 94 W.Op de auto zitten twee banden met de maat 215/55 R17 94 V...

 10. toltarief frankrijk

  Gevraagd op 31 oktober 2018

  voor een 3 assige camper van 4800kg valt onder cat 4 maar word niet vermeld