Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

185 expert vragen

 1. Aanhangwagen met kenteken

  Gevraagd op 19 april 2019

  Mijn aanhanger staat in Frankrijk en ik kan hem niet ophalen. Hoe moet ik dat regelen met een eventuele koper in Frankrijk?

 2. Max. snelheid auto met fietsendrager in Frankrijk

  Gevraagd op 10 april 2019

  Wat is de maximum snelheid voor een auto met fietsendrager op de trekhaak in Frankrijk en Spanje? (in 2019) Zijn er tevens nog andere voorschriften waar rekening mee moet worden gehouden.

 3. Zwaailampen auto

  Gevraagd op 08 april 2019

  Heb een oldtimer brandweerauto (Ford MK 1) met blauwe kappen van zwaailamp. Deze zijn leeg, dus zonder lamp, armatuur en bedrading. Puur sier. Mag ik daarmee in Frankrijk rondrijden?

 4. Vervolgvraag tolbadge Frankrijk

  Gevraagd op 05 april 2019

  Ik heb mijn tolbadge voor Frankrijk bij de APRR in Frankrijk gekocht; kan ik deze tolbadge toch inruilen bij de ANWB voor een ander type met bijbetaling?

 5. Milieusticker Frankrijk

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Wij gaan dit jaar in juni via de Route de Soleil naar Zuid-Frankrijk. Wij hebben een Suzuki Vitara benzine-motor uit 2016. Hebben wij dan een milieusticker nodig?

 6. Sneeuwkettingen nodig in maart in Oz en Oisans?

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Heb ik sneeuwkettingen nodig voor op wintersport in maart in Oz en Oisans? De auto is een Dacia duster uit 2016 en beschikt over winterbanden.

 7. Tol in België en Frankrijk met BE-combi wagen

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik moet met de auto van ons bedrijf naar Normandië. In België is een OBU benodigd voor de tolbetaling. Heeft de ANWB hier iets voor wat daar, en wellicht ook in Frankrijk gebruikt zou kunnen worden?

 8. Route Parijs

  Gevraagd op 05 maart 2019

  Om een uur zaterdagmiddag 30 maart door Parijs, is dat verstandig?

 9. Milieusticker Frankrijk

  Gevraagd op 04 maart 2019

  Ik heb een oldtimer uit 1972 en mag dus niet binnen de milieuzones. Maar deze auto rijdt op LPG en heeft dus een lagere CO2 emissie. Op het kenteken is door de RDW geen Euronorm vermeld. Hoe kan ik die waarde bepalen en waar hoe kan ik dan een vignet aanvragen?

 10. Verhoging bekeuring uit Frankrijk

  Gevraagd op 01 maart 2019

  In aug 2018 met de auto naar Spanje gereden. In frankrijk tehard gereden, bij thuiskomst lag er een bekeuring van 45 euro. Deze hebben wij voldaan. Nu kregen we 3 weken geleden een herinnering dat we niet betaald hadden en dat we 144 moet betalen. Contact opgenomen met het nummer. Jammer genoeg krijgen we alleen frans sprekende mensen aan de lijn en komen we geen stap verder.