Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

299 expert vragen

 1. Verborgen gebreken Ford C Max

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Een maand of 4 geleden heb ik een auto gekocht, occasion, Ford C Max, a 10,500,-. Enkele weken geleden is de motor kapot gegaan door bevriezing van een onderdeel, waardoor de oliedruk wegviel, er geen toevoer meer was naar de motor en deze zonder olie gereden heeft. Het rode olielampje ging aan/uit. Brandde niet de gehele tijd. Plm 2/3 km gereden terwijl het lampje de ene keer een paar meter aan was, dan weer uit. Uiteindelijk bleef het aan. Daarmee een meter of 500 naar een vriend gereden en vanaf daar is de auto uiteindelijk door de ANWB weggesleept.

 2. Ford B-max zekering 34 fuelpumprelay 20 brand herhaaldelijk door

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Auto stopt plotseling. Naar de garage gesleept. Zekering no 34 20 A Brandstofpomprelais bleek doorgebrand. Door garage vervangen, tijdens proefrit weer doorgebrand, conclusie brandstofpomp vervangen. Is gebeurd, 750 euro. Een paar dagen en ca 200km later, weer hetzelfde euvel. Zekering vervangen en ik kon weer naar de garage rijden. Conclusie foutcode P053F. Er moest nieuwe PCM (motormanagement) software in en de zekering van 20A is vervangen door 25A. Geen kosten in rekening gebracht. Dat is gisteren 13 feb gebeurd. Alle drie keer gebeurt het op één á enkele kilometers na de start.

 3. O-Riem?

  Gevraagd op 13 februari 2019

  De auto staat voor een beurt bij de dealer en ze zeggen dat de O riem van onze Ford Focus Grand C Max ecoboost stuk is . Ik lees overal dat de O riem eigenlijk nooit stuk hoort te gaan. Maar de dealer zegt dat dit ons ca. 1100 euro gaat kosten. ​​​​​​​ Hebben jullie advies?

 4. Oldtimer

  Gevraagd op 10 februari 2019

  Ik wil een oldtimer (Ford Mustang) aanschaffen. Kan ik die in de nabije toekomst nog rijden met alle restricties voor vervuiling?

 5. Batterijspanning Ford Cmax energi PHEV GS918R

  Gevraagd op 09 februari 2019

  Wat is de spanning (de z.g. hoogspanning) van de lithium-ionaccu,s? Als deze leeg is werkt de auto als een hybride zonder stekker. Maakt hij dan gebruik van de startbatterij? ​​​​​​​ Op deze vragen kan mijn Ford garage geen antwoord geven, ook Ford Nederland weet het desgevraagd niet.

 6. Wat zijn de beste occasions qua betrouwbaarheid?

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Ik ben op zoek naar goede gezin betrouwbaar benzine auto van rond bj 2012-2014. Tot nu toe ben ik gekomen op een Ford C-max en een Toyota Verso. Wat ik tot nu toe ben achter gekomen kwa verschillen is dat de C-max zuiniger is en heeft voorruitverwarming. En de Toyota betrouwbaarder en ruimer is. Eigenlijk een van de betrouwbaarste occasions die er zijn. Heb ik een goede vergelijking gemaakt? ​​​​​​​ Zijn er nog andere auto van deze categorie die ook zeer betrouwbaar zijn?

 7. Fluitend geluid Ford Focus

  Gevraagd op 04 februari 2019

  Hallo, Sinds vandaag maakt mijn auto een soort van fluitend geluid wanneer de auto stationair draait en wanneer ik gas geef wordt dit geluid harder. Wat kan het probleem zijn? Ik heb een Ford Focus wagon 1.8 flexfuel uit 2007. ​​​​​​​Ik zie jullie reactie tegemoet.

 8. Onderhoudsboekje

  Gevraagd op 04 februari 2019

  Sinds de aanschaf van de Ford CMax in 2015 wordt mijn onderhoudsboekje niet bijgewerkt, maar krijg ik een print van de gedane werkzaamheden. Ik vind dit heel vreemd.

 9. Motorproblemen?

  Gevraagd op 02 februari 2019

  Onlangs heeft mijn Ford Focus uit 2012 met 108000 km op de teller diverse storingen gegeven ( motor management), wat bleek uit foutieve waarde in de katalysator. Ik ben op advies van de garage overgestapt naar 98 benzine en ik heb een middel aan de benzine toegevoegd welke de katalysator reinigt. Hierdoor lijkt het probleem verholpen, de melding is niet meer terug gekomen. Echter sinds 2 weken hoor ik een ratel, deze ratel hoor ik alleen bij een koude motor en wanneer ik de motor belast dus niet bij een laag toerental en niet bij stationair lopen van de motor. Vandaag kwam hier ook nog eens een hele vreemde geur bij, alsof er een gaslucht in de auto hing. ​​​​​​​Heeft U een idee wat dit zou kunnen zijn? Het vreemde is dat de auto elke keer weer perfect start en loopt, ik merk geen enkel verschil met van te voren.

 10. Motorolie

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Wij hebben een Ford Mondeo flexifuel 2.0l benzine van 06/2009. Tussen twee jaarlijkse beurten door, waarin ca. 12000 km wordt gereden, moet er ca. 1,0 liter olie bijgevuld worden volgens boekje met specificatie 5w30 WSS-M2C913-B. Bij de dealer (Total quartz 9000 future nfc) erg duur. Is het mogelijk om bij te vullen met: - Valvoline 5w30 ACEA a3/b3 a3/b4 api:sl/cf of: - Techno 5w30 ACEA a3/b4 api:sn/cf Beiden van Action. Of raadt u dit af?