Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

151 expert vragen

 1. Versnellingsbak Fiat Panda Dualogic

  Gevraagd op 14 augustus 2019

  Enige tijd geleden kreeg ik de melding: laat de versnellingsbak controleren. Garage geeft aan: ligt aan druksensor. Deze laten vervangen. Kosten 330.00 Euro. Dan verschijnt de melding weer. Nu zou de activator vervangen moeten worden. Kosten 1100,00 Euro. Als deze is vervangen verschijnt weer de melding. Volgens de garage is er nog maar een mogelijkheid: de laatste van de 2 sensors. Ik weet nu niet of dit allemaal nodig is geweest en nog nodig is. En twijfel of hiermee geen meldingen meer zullen verschijnen.

 2. Roestvorming Fiat Ducato

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik heb een camper Fiat Ducato van 2003. Deze heeft veel roest vorming van binnen uit. Ik wil een nieuwe camper kopen van 2012 .. Vraag  is deze minder gevoelig voor roest dan oude model. Ik wil er zeker 10 jaar mee rijden. 

 3. Airco aanzetten veroorzaakt motoruitval

  Gevraagd op 06 augustus 2019

  Mijn Fiat Punto 1.2 uit 2005 heeft sinds kort het probleem dat als ik de airco aanzet de motor afslaat. Dit probleem was er ineens de dag nadat het 40 graden was tijdens de hittegolf. Die dag zonder problemen met werkende airco op en neer gereden tussen Breda en Amsterdam. De volgende ochtend was het probleem er ineens.

 4. Specificatie na reparatie, hoe gedetailleerd is redelijk?

  Gevraagd op 25 juli 2019

  Ik heb reeds betaald en geen reden om te twijfelen aan de reparaties, de garageman heeft mij steeds op de hoogte gehouden en verteld wat er aan de hand was. Ik heb dus betaald. (Ik heb geen verstand van auto's en vertrouw op vaklui). Is de nota voldoende gespecificeerd? Ik hoop op weer een eerlijk antwoord van anwb waar ik al jaren lid van ben.

 5. Koppelingsplaat versleten en vliegwiel mogelijk defect

  Gevraagd op 23 juli 2019

  2 maanden geleden anwb laten komen omdat mijn Panda zwaar schakelde. anwb heeft 'iets' vastgedraaid wat onder de accu zat en geen problemen meer. Nu het zelfde probleem: naar garage waar werd geconstateerd dat koppelingsplaat (-platen?) versleten zijn. Ik rijd heel veel korte stukjes want thuiszorg, dit al jaren wat reden zou zijn. Reparatiekosten geschat tussen 500 en 1000 euro (indien vliegwiel ook kapot blijkt). Vraag: is een second opinion gewenst?

 6. Koppeling

  Gevraagd op 12 juli 2019

  Enkele weken geleden is er een klep afgebroken en is door mijn 4e cilinder geslagen van mijn Fiat 124 (twincam motor) enkele weke daarvoor nieuwe koppeling (drukgroep, plaat en lager) gemonteerd en de auto reed super totdat de klep brak. Vervolgens nieuwe zuiger en originele cilinderkop gemonteerd en de motor loopt weer perfect echter nu kan ik niet meer ontkoppelen! Weet u wat dit zou kunnen zijn?

 7. Oorzaak oververhitting

  Gevraagd op 06 juli 2019

  De motor van mijn Fiat Punto word te warm. De thermostaat, temperatuursensor, waterpomp, distributieriem, radiator en radiatorsensor zijn vervangen maar de temp blijft oplopen. De bougies zijn droog en de koppakking lijkt nog goed te zijn. Motor loopt verder goed. Heeft u enig idee wat het nog meer kan zijn ?

 8. Distributieketting

  Gevraagd op 08 juni 2019

  Ik heb een fiat Punto Evo 1.3 multijet diesel uit 2011, hij heeft nu 190.000 km gelopen. Het schijnt dat bij deze type auto’s/motor de distributie kettingen het massaal begeven terwijl deze eigenlijk “onderhoudsvrij” zouden moeten zijn. Moet ik mij zorgen maken en eventueel zelfs die ketting laten vervangen? Maar krijg ik dan niet zo’n zelfde “slechte” ketting er op?

 9. Fiat Punto 2003 koelsysteem ontluchten

  Gevraagd op 04 juni 2019

  Kunt u mij vertellen hoe ik het beste het koelsysteem van mijn fiat punto 1.2 44kW uit 2003 kan ontluchten? Ik lees hier verschillende verhalen over.

 10. Chiptuning

  Gevraagd op 31 mei 2019

  Wil graag weten of chiptuning voor mijn camper, Fiat 2004, 2800 JTD, zinvol/verstandig is. De auto heeft vrij snel moeite met het klimmen van lange hellingen (bv. richting Dordogne). Moet dan terug schakelen van 5 naar 4 =90. Zou wel wat meer 's snelheid believen.