Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

5 expert vragen

 1. Camper ophalen uit Duitsland met handelaarskenteken

  Gevraagd op 14 oktober 2020

  Mag ik met handelaarskenteken een van een particulier gekochte camper ophalen uit Duitsland?

 2. Automaat met start-stop systeem

  Gevraagd op 29 februari 2020

  Ik heb een Skoda DSG automaat. Het start, stop systeem schakelt de motor al uit als de auto nog uitrolt. Waarom kan dit niet slimmer ingesteld worden, of kan dit toch in de garage opgelost worden.

 3. Winterbanden/all season banden

  Gevraagd op 9 januari 2020

  Mag ik met een combinatie van winterbanden en all season banden rijden in Nederland en Duitsland? 

 4. LPG voor direct ingespoten benzinemotoren (zonder roetfilter)

  Gevraagd op 25 juni 2019

  Zoals ik begrepen heb zijn bij moderne benzineauto's met direct ingespoten (turbo) motor nu fijnstoffilters verplicht. Bij dit type motor bij eerdere bouwjaren (bijvoorbeeld 2013) zit dit er dus niet op kan ik concluderen. Fabrikanten van LPG-installaties (Prins en Vialle en Eurogas-Vogels) zeggen dat gebruik van LPG het antwoord is voor dit probleem. Wat is uw mening hierover? Ze zeggen dat vooral met vloeibare hogedruk LPG-inspuiting het goed is omdat je dan het effect van vernevelde brandstof niet hebt waardoor het fijnstof ontstaat. Zelfs bij dampvormige LPG-inspuiting zou het voordeel hebben maar het meest bij vloeibare hogedruk LPG-inspuiting (zoals bij Prins Direct Liqui Max en het nieuwe geintroduceerde DirectBlue systeem van Vialle). Overwegende een dergelijke benzineauto waar nog geen fijnstoffilter opzit aan te schaffen, klopt hun verhaal met de evt. inbouw van een gassysteem van bovengenoemde merken? Gezien ook de hogere verbrandingstemperaturen dan bij benzine heb je een voordeel toch? NOX is nog altijd hoger dan benzine weet ik uit uw eerdere antwoorden.

 5. Wat kan de oorzaak zijn van kapotte verstuivers?

  Gevraagd op 4 februari 2019

  Ik meldde de ANWB eerder, 31 januari, mijn vraag over vier kapotte verstuivers in mijn Berlingo met 44.000 km op de teller. Ik ben, sinds juni 2011, de eerste eigenaar van de auto. Er heeft nooit iemand anders in gereden. Alle onderhoudsbeurten inclusief de APK's zijn bij dezelfde dealer gebeurd die mij de auto (nieuw!) verkocht. U adviseert om deze dealer aansprakelijk te stellen, maar waarvoor? Minder dan 200 km vóórdat de verstuivers het lieten afweten kreeg de Berlingo een grote onderhoudsbeurt. Ging daar iets verkeerd? Mijn dealer gooit het op de elektronica als oorzaak. Is dat logisch? Het zou pech zijn. Kan ik mijn Berlingo nog vertrouwen? Ik heb een rechtsbijstandverzekering, maar waarvoor kan ik deze dealer/garage aansprakelijk stellen?