Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

35 expert vragen

 1. Subsidie elektrische auto particulier

  Gevraagd op 17 april 2019

  Er zijn al verschillende verhalen verschenen over subsidie van 6000Euro voor elektrische auto' s voor particulieren per 2021. Hoe groot is de kans dat deze subsidie er ook komt? Ook wij willen graag overgaan naar elektrisch rijden, maar met een subsidie wordt dat een stuk aantrekkelijker.

 2. Waterstofgas

  Gevraagd op 12 februari 2019

  Waarom neemt de ANWB als behartiger van automobilisten niet het initiatief om zich eens stevig in te zetten voor waterstofgas auto's in plaats van E auto's met accu`s!! Grondstoffen voor accu's zijn ook eindig en beduidend meer vervuilend dan waterstofgas.

 3. Waterstofauto

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Waterstof is het hotte item. Auto's op waterstof worden toch elektrisch aangedreven. Waterstof is ook een gas, is het dan niet mogelijk om waterstofgas te gebruiken in een conventionele verbrandingsmotor? Uiteindelijk is het ook mogelijk om te koken op waterstofgas. De calorischewaarde is dus voldoende om makkelijk tot ontbranding te komen. Scheelt naar mijn idee een hoop ontwikkelingstijd.

 4. Brommobiel 45km

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Ik las in kampioen over diesel, nu rijd ik in een brommobiel en een heleboel met mij. Maar hier lees je nooit wat over, zijn wij het vergeten volk? Ik denk dat wij zonder roetfilter rijden. Wat gebeurt er met ons is mijn vraag?

 5. Aanschaf 2e hands elektrische auto

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Als er in de toekomst 6000 euro subsidie komt voor een elektrische auto zou deze moeten naar 2e eigenaar nu verdwijnen veel elektrische auto's naar het buitenland. Door deze maatregel in te voeren is het voor particulier toegankelijker, die bezitten namelijk het grootste deel van ons wagenpark.

 6. Elektrisch rijden

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Hallo ANWB, Letten jullie een beetje op want in de discussie over hoe we ons vervoeren gaat het heel veel over elektrisch rijden. Maar als we allemaal elektrisch gaan rijden hebben we A) geen genoeg stroom voor en B) zal de caravanmarkt inzakken want een elektrische auto heeft geen trekkracht/heel weinig km's met caravan. Waar blijft de oplossing om op waterstof te gaan rijden? Ik heb het gevoel dat iedereen zich blind staart op elektrisch rijden.

 7. Elektrische auto

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Ik heb een vraag voor de Heer Marco van Eenennaam. Veel auto's gaan voor export naar het buitenland. Mijn idee is als er in de toekomst 6000 euro subsidie komt, om die te geven aan mensen (particulieren) in plaats voor nieuwe auto's, want die hebben over het algemeen toch al voordeel.

 8. Kan ik meerdere keren achtereen snelladen met mijn Nissan E-Leaf?

  Gevraagd op 12 januari 2019

  Kan ik meerdere keren achtereen snelladen met mijn Nissan E-Leaf?

 9. In de kampioen jan '19 pag 25 uitleg elektrisch bereik is onjuist.

  Gevraagd op 07 januari 2019

  Ik rij al 3 jr een BMW i3 en ieder jaar is het bereik in de winter veel lager, en kan inderdaad wel 30% lager zijn. Dit is ook bij een uitgeschakelde kachel!! Het ant...

 10. Laadpaal bij rijtjeshuis

  Gevraagd op 06 januari 2019

  Ik heb sinds april een opel ampera, dus plug-in hybride. Deze wil ik thuis opladen met een laadpaal maar woon in een rijtjeshuis met voortuin en daarvoor een trottoir. Hoe laad ik mij...