Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

44 expert vragen

 1. Tolgeld voor elektrische auto in Frankrijk?

  Gevraagd op 07 juli 2019

  Mijn vraag is of ik tolgeld moet betalen met een 100% elektrische auto.

 2. Elektrisch rijden van NL naar Italië

  Gevraagd op 05 juli 2019

  Sinds kort rijden we volledig elektrisch in een Hyundai Kona. Nu gaan we in augustus met de auto op vakantie naar Italië en uiteraard willen we dit graag doen  met de Kona.

 3. Benzine of hybride?

  Gevraagd op 26 juni 2019

 4. BTW op elektrische auto

  Gevraagd op 25 juni 2019

  Hoeveel btw betaal ik op elektrische auto

 5. Elektrische bestelauto grijs kenteken ombouwen naar geel kenteken

  Gevraagd op 15 juni 2019

  Ik heb pas een elektrische bedrijfsbus gekocht met 2 zitplaatsen. Het zou makkelijk zijn als ik een achterbank had om meer mensen mee te kunnen nemen. Aangezien het een volledig elektrische auto is rust er geen BPM op. Wat gaan de kosten worden bij ombouw op het gebied van bpm? Bijtelling van 4% heb ik al. Alvast dank.

 6. Hybride of elektrische auto die een vouwwagen kan trekken

  Gevraagd op 20 mei 2019

  Onze Peugeot 1800 bj 2001 raakt aan zijn levenseinde. Daarom ben ik op zoek naar een hybride of elektrische auto met trekhaak met voldoende vermogen om een vouwwagen van ongeveer 450 kg te trekken. Ook in bergachtig gebied. Welke kunt u adviseren? Op de openbare site heb ik niets kunnen vinden.

 7. Elektrisch rijden als oplossing

  Gevraagd op 11 mei 2019

  ANWB promoot nogal de elektrische auto als oplossing voor de CO2 uitstoot. Waar ik me zorgen over maak is a: Welke milieu problemen staan ons te wachten als afgedankt autoaccu's als ze 10 jaar gebruik moeten worden afgedankt omdat ze versleten zijn? Worden die dan ook in goedkope lonen landen onder erbarmelijke omstandigheden "slavenarbeid"  gedemonteerd zoals momenteel gebeurd met afgedankte schepen? Hoe komt men aan de grondstoffen voor de accu's. Tesla schrijft dat het gros van b.v. kobalt wordt in Congo gewonnen, en daar komt veel kinderarbeid aan te pas. Ook wordt het delven slecht beschermd met gevaar voor de gezondheid verricht.

 8. Elektrisch rijden

  Gevraagd op 10 mei 2019

  Zowel de media als de anwb promoten het elektrisch auto rijden. De vraag is wat betekend dit voor de duizenden caravan bezitters? Moeten zij overstappen op een camper?

 9. Artikel kampioen elektrisch rijden frank buma

  Gevraagd op 24 april 2019

  Leuk artikel vooral het stukje rechtsboven op pag.75 tweedehands. Het zal best dat er een vracht elektrische auto's op de tweede hands markt komen. Maar koop ik dan geen auto met een kostenpost? Accu's worden luier na veel opladen, moeten vervangen gaan worden en dus koop je dan een auto die je elke maand geld gaat kosten aan vervanging accu elementen. Ook de actieradius gaat achteruit. Ik mis in het stuk de kosten voor vervanging accu elementen en het feit dat je na 80 km een tijd staat te laden voor je verder kunt. Een buurman heeft een 2e handsje en die kan naar zijn stacaravan in hardenberg bij zwolle al weer aan de lader vanuit bunschoten. Ik blijf wel op benzine rijden dus.

 10. Subsidie elektrische auto particulier

  Gevraagd op 17 april 2019

  Er zijn al verschillende verhalen verschenen over subsidie van 6000Euro voor elektrische auto' s voor particulieren per 2021. Hoe groot is de kans dat deze subsidie er ook komt? Ook wij willen graag overgaan naar elektrisch rijden, maar met een subsidie wordt dat een stuk aantrekkelijker.