Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

329 expert vragen

 1. Diesel

  Gevraagd op 12 april 2019

  Ik ben mij aan het orienteren op de aanschaf van een occasion auto. Vanwege de voordelige aanschafprijs gaat mijn voorkeur uit naar een zuinige diesel. Waar moet ik op letten, met name wat betreft milieu-zones in binnen en buitenland? En eventueel wat betreft (aankomend) beleid en belastingen. De volgende auto heb ik op het oog: Peugeot 308 SW 1.6 BlueHDI Blue Lease Limited. Eventueel: Renault Megane Estate 1.5 dCi Bose. 

 2. Diesel in benzine auto

  Gevraagd op 04 april 2019

  Wij hebben eind januari 2019 een benzine auto gekocht. Binnen 2-3 weken vertoonde deze gebreken in de motor. De verkoper heeft de reparatie niet zelf kunnen uitvoeren en de auto uitbesteed aan een bmw-specialist. Eerst zijn er 4 injectoren vervangen (t.w.v. 300 euro per stuk), vervolgens werkte de uitlaat in combinatie met de nieuwe injectoren niet en deze moest ook vervangen worden. Nog steeds reed de auto niet optimaal waardoor pas na ongeveer 2 maanden de reparateur constateerde dat er diesel in de benzine auto zit. De verkoper stelt dat wij per ongeluk diesel in auto hebben getankt. Wij weten het verschil tussen benzine en diesel en daarnaast is het niet eens bij de tankstations waar wij hebben getankt mogelijk om met de dieselpistool in een benzineauto tank te komen (nagevraagd). Nadat wij de auto hadden gekocht haperde de motor bij opstarten en rook de auto naar brandstof toen de auto op zn 1 stond. Dus mijn vraag is: hoelang kan een benzineauto blijven rijden nadat er diesel is getankt? Wij hebben de auto ongeveer 2 weken in bezit gehad en ongeveer 4 x in gereden.

 3. Actuele brandstofprijzen via de app

  Gevraagd op 31 maart 2019

  Gisteren moest ik tanken en zoals altijd check ik dan de app voor de goedkoopste tankstations op mijn route. Ik werd gelonkt door een prijs van € 1,579 bij Mac tank in Akersloot, veruit de goedkoopste in de buurt. Daar aangekomen bleek de prijs €161,9 te zijn, zowel op het bord als bij de pomp. Nogmaals de prijs gecheckt op de app, die was minder dan 1,5 uur ervoor bijgewerkt en stond nog steeds op € 1,579. Het was maar een klein stationnetje met maar 1 pomp en ook leek het straatwerk niet vloeistofdicht. Wat moet ik hier nu van denken?

 4. Diesel XL Texaco B7

  Gevraagd op 27 maart 2019

  Mag diesel XL ook het kenteken B7 voeren of is dat alleen weg gelegd voor gewone diesel? Ik had per ongeluk diesel XL getankt (veel duurder) maar er stond wel B7 op. De kassa medewerker had deze vraag meer gehoord, maar die had daar ook geen antwoord op. 

 5. Milieuklasse van mijn auto

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Ik probeer achter de milieuklasse van mijn Citroën 1.6 diesel met te komen. Via de RDW registratie kom ik niet verder. De vraag gesteld aan de RDW, maar die zeggen dat het toentertijd (2009) niet is geregistreerd. Dat vind ik vreemd want er kan geen kenteken worden afgegeven zonder dat een auto toentertijd voldeed aan een millieunorm. Kunt u mij verder helpen of verwijzen?

 6. Benzine of diesel?

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Ik rijd meer dan 20000km per jaar nu op benzine. Overgaan op diesel is dit wijsheid? En als ik een diesel koop aan welke euronormering moet ik gaan voldoen om in steden in europa te mogen blijven rijden? En is diesel een goede keus voor de langere termijn?

 7. Euro zones en CO2 uitstoot

  Gevraagd op 11 maart 2019

  Ik ben in het keuzeproces voor een andere auto: ik reed een diesel oude Volvo, heb nu naar Volvo V50 benzine gekeken 2011 en naar Volvo V40 diesel 2015. Volgens mij is de diesel euro 6, dus daar zit ik goed mee voor aankomende tijd, wel hogere wegenbelasting. Als ik de co2 uitstoot lees dan is dat 85 gr/km voor deze auto.

 8. Benzine of diesel voor een aangepaste bestelauto?

  Gevraagd op 06 maart 2019

  Voor mijn werk sta ik op het punt om als kleine zelfstandige een middelgrote bestelauto aan te gaan schaffen. En om een veelvoud van redenen lijkt een Volkswagen Transporter L2H1 de meest voor de hand liggende keuze. Redenen hiervoor zijn o.a. dat ik een rolstoelgebruiker ben, en dat ik voor mijn werk veel spullen mee moet kunnen nemen. Zoals inmiddels bekend, staat de dieselmotor behoorlijk onder milieu-druk, maar moet ik toch een keuze maken; benzine of diesel (of elektrisch)?

 9. Diesel of benzine

  Gevraagd op 25 februari 2019

  Ik bezit een Volkswagen Transporter uit 2000 die ik als zelfstandige voor mijn werk gebruik. De bestelbus  is inmiddels een beetje aan vervanging toe aan. Ik zit nu met de vraag benzine of diesel? In het artikel van de kampioen februari wordt de diesel als vervuilend neergezet.

 10. Diesel en milieu

  Gevraagd op 25 februari 2019

  Touran (diesel) uit april 2005: wat kan ik verwachten komende jaren aan extra maatregelen ? Tot dusver voor auto's ouder dan 1 jan 2005.