Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

350 expert vragen

 1. Dieselprijs in Polen

  Gevraagd op 18 augustus 2019

  Dieselprijs in polen

 2. Actueel omslagpunt benzine/diesel

  Gevraagd op 15 augustus 2019

  Ik rijd momenteel een BMW 320d touring uit 2006, die ik heb gekocht in september 2016. Inmiddels werk ik op een andere locatie, waardoor het woon-werkverkeer flink is afgenomen. Gemiddeld rijd ik 25.000 km per jaar. Ik zou graag willen weten waar het omslagpunt ligt voor benzine of diesel. Ik heb begrepen dat dit de laatste jaren is gestegen, maar kan nergens een duidelijk antwoord vinden. Is 25.000 per jaar nog rendabel of ligt het aantal kilometers per jaar inmiddels daadwerkelijk hoger?

 3. Adblue in Turkije

  Gevraagd op 05 augustus 2019

  Waar is Adblue verkrijgbaar in Turkije?

 4. Hoeveel liter CNG gaat in 1 liter?

  Gevraagd op 02 augustus 2019

  Ik ben op zoek naar occasions op CNG OF LPG. Echter om de kosten goed te kunnen vergelijken tussen auto's op LPG en CNG heb ik het aantal liters per kg nodig. Op de RDW-site en autosites wordt het verbruik bij CNG-auto's in liters vermeld, de tank van een CNG-auto wordt ook in liters vermeld. Mijn vraag is dus: Hoeveel liter CNG-gas gaat er in 1 kg CNG-gas?

 5. Toekomst Diesel

  Gevraagd op 29 juli 2019

  Ik sta op het punt om mijn benzine wagen in te ruilen voor een dieseleditie. Reden is dat mijn werk ongeveer 140 km enkele reis ver is. Ik zal dus gedurende het jaar genoeg kilometers maken die uiteindelijk een overstap interessant zouden kunnen maken. Echter zijn de factoren buiten het zogenaamde omslagpunt ook belangrijk.

 6. Milieu

  Gevraagd op 28 juli 2019

  Waarom wordt de dieselauto in de ban gedaan? CO2 uitstoot personenauto (Opel Astra, Renault Clio) veel lager dan benzineauto. Fijnstof door remmen, banden zal nagenoeg gelijk zijn. Elektrische auto's in hele cyclus.

 7. Verstuiver

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Gisteren auto gestopt midden op rijksweg,weggesleept,oorzaak brandstofleidingen los naar verstuiver .

 8. Raakt diesel rijden uit de gratie?

  Gevraagd op 10 juli 2019

  Wij overwegen een nieuwe diesel bestelbus (Ford Transit Custom met dubbele cabine en verlengde laadruimte) aan te schaffen, die wij grijs kunnen rijden met onze stichting. De vraag rees of de auto over een aantal jaar nog verkoopbaar zou zijn, omdat diesels uit de gratie zouden raken en benzine, hybride en elektrisch aangedreven voertuigen hun opmars maken.

 9. andere trekauto paardentrailer mijn bus (vw tdi 2.5ltr is 20 jaar oud)

  Gevraagd op 04 juli 2019

  Ik zou graag een benzine trekauto voor de paarden trailer hebben. Huidige vw bus 20 jaar oud diesel en rij circa 6000 per jaar en schrik van de bijtelling. 

 10. diesel in Denemarken

  Gevraagd op 04 juli 2019

  Ik heb een Skoda Rapid diesel en mag geen biodiesel tanken. Nu gaan we op vakantie naar Denemarken en volgens jullie website kun je daar alleen B7 tanken. Wat nu?