Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

31 expert vragen

 1. Aanhanger zonder papieren - Roemenië

  Gevraagd op 07 mei 2019

  Wij gaan met de auto en een aanhanger tot 750kg laadvermogen (zonder kenteken) en zonder papieren of typeplaatje naar Roemenië. Klopt het dat dit volgens de EU-richtlijnen geen probleem zou zijn?

 2. Surfplank op dakkoffer?

  Gevraagd op 23 april 2019

  Ik overweeg voor de zomervakantie boven op mijn dakkoffer nog 2 golfsurfplanken te bevestigen. Hier bestaat een speciale dakkoffer voor maar kun je dit ook doen op een bestaande dakkoffer d.m.v. spanbanden? Zijn hier speciale regels voor wat wel en niet is toegestaan?

 3. Regels omtrent vervoer goederen op dakdrager in Duitsland

  Gevraagd op 10 maart 2019

  Ik wil mijn kajak vervoeren op een dakdrager en moet hiermee naar Duitsland. Welke regels gelden er daar qua maximaal uitsteken van de lading, het maximale gewicht en het bevestigen van de lading? Geldt er een maximum snelheid bij het rijden met lading op het dak? En zijn er eventueel andere regels dan in Nederland waar aan voldoen moet worden?

 4. Nogmaals: Maximale kogeldruk gewijzigd?

  Gevraagd op 06 maart 2019

  Op mijn vraag naar de maximale kogeldruk voor een Crossland X, antwoordde u o.a. “een kogeldruk van 50 kg bij een Opel Crossland X kan ik op dit moment niet vinden. Voor de benzineversie vinden wij in het instructieboekje en de brochure 70 kg en bij één dieselversie zelfs 80 kg.”.

 5. Dag. Hoe breed mag de lading op een aanhangwagen zijn

  Gevraagd op 11 september 2018

  ik wil een schuifpui vervoeren op een aanhangwagen.afmeting 270 x 270mag daten..waaraan moet ik voldoen..

 6. Meerdere dakkoffers

  Gevraagd op 02 juli 2018

  Is het toegestaan (mits je binnen de toegestane draaglast van dak en dakdragers blijft) twee skikoffers te monteren?

 7. Welke acculader

  Gevraagd op 21 juni 2018

  Goede morgen,Als wij met de camper op pad gaan staat onze personenauto lang stil (binnen). De laatste keer heeft de ANWB ons, na een lege accu weer op weg geholpen. Wel moesten wij bi...

 8. boot op auto

  Gevraagd op 07 mei 2018

  dag, ik overweeg aanschaf van lichte boot (rond 35 kg), lengte nog geen 5 meter, breedte 80 cm, te vervoeren op dakdragers op Volvo S80 (ook ongeveer 5 meter lang). Is dat toegestaan ...

 9. Bepalen gewicht auto en aanhangwagen

  Gevraagd op 12 april 2018

  Hallo, Ik wil met mijn auto en een aanhangwagen met 2 motoren op vakantie. Waar kan ik mijn combinatie laten wegen om te bepalen of ik overbeladen ben?

 10. Moet ik rijbewijs B + E halen?

  Gevraagd op 10 april 2018

  hallo, Ik heb een caravan gekocht (hobby 495), nu is mijn vraag of ik deze mag trekken met alleen mijn rijbewijs B? technische info auto: -Toyota Corolla Verso 2009 1.8 VVTI. (benzine...