Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

311 expert vragen

 1. Uitlezen computer

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Vanmorgen heeft de Wegenwacht vergeefs geprobeerd mijn Toyota Verso uit te lezen. Ook een Eerdere keer is dat niet gelukt. Beide keren heeft u daardoor niet kunnen helpen. De auto is een import uit Duitsland. De garage kan het wel. ​​​​​​​Enig idee van de oorzaak en hoe ik dit kan verhelpen?

 2. Cruise control

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Ik heb een e mail van een vriend uit Frankrijk ontvangen. In deze mail (kan ik wel aan u doorsturen, maar wel in Frans) staat dat bij het rijden met de cruise control op een (zeer) nat weg dek en bij een aquaplaning... de cruise control zou NIET uitschakelen maar gewoon door gaan op de gekozen snelheid met de consequentie van dien. Een vrouw heeft een ongeluk door dit fenomeen gehad. Ik had zelf nog nooit over zoiets gehoord. Mijn vraag is: is dit idd mogelijk? Zo ja... warom is dat niet meer bekend gemaakt?

 3. Levensduur infotainment systeem Opel Astra

  Gevraagd op 13 februari 2019

  Infotainment systeem (complete unit met radio/cd/navigatie systeem) voor tweede keer weer defect Gegevens auto: Opel Astra Sports Tourer, bouwjaar 2012. Op 4-10-2013 door mij 2e hands aangeschaft bij Opel Dealer Fred Jansen, vestiging Naarden, bij een km stand van 19002 km. Garantie 2 jaar. Historie Het navigatie systeem viel regelmatig uit tijdens het rijden. 1-11-2013, km stand 19833, Elektronische regeleenheid ECU geüpdatet.In zomer/najaar 2015 begon de CD speler steeds mee problemen te vertonen; wilde CD’s niet meer afspelen. Voor het verlopen van de garantie termijn bij de dealer gemeld. Bij km stand 54299 op 12-11-2015 totale Infotainment systeem vervangen. Het systeem is dus maar 3 jaar meegegaan. Aanvankelijk wilde men niet repareren onder garantie, maar na protest van mijn kant is toch de garantie toegepast.

 4. Belijning 60 km wegen

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Ik neem aan dat de ANWB ook meepraat over verkeersveiligheidsadviezen. Tegenwoordig hebben auto's allerlei opties die de veiligheid kunnen verhogen. Onze auto is ook uitgerust met een actieve rijstrookbewaking. Dit is echter op onze lokale 60km wegen een gevaarlijke optie. Deze wegen hebben geen middenstreep meer maar 2 strepen aan de kant. Met een tegenligger moet je dus over deze streep heen, maar dan sputtert het systeem tegen. Erg vervelend en het werkt daardoor tegengesteld van de bedoeling. Wij hebben het dus uitgezet. ​​​​​​​ Hoe denken jullie hierover?

 5. Tct versnellingsbak Alfa Guillietta diesel 170pk

  Gevraagd op 31 januari 2019

  Bij weg rijden als de motor koud is, schakelt de 1 naar de 2 schokkend. Bij koud weer schakelt de 1 niet door. Na uitzetten van de motor en even wachten werkt het weer. Rara?

 6. Kan ik eisen dat de diesel-software-update van mijn Mercedes wordt teruggedraaid?

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Bij het laatste bezoek aan de Mercedesdealer is een software update doorgevoerd op mijn GLC 250 diesel. De auto kwam eigenlijk voor een andere storing, maar de garage heeft gelijktijdig in het kader van een lopende terugroepactie ongevraagd de software update uitgevoerd. De software update heeft ervoor gezorgd dat het verbruik - op basis van de gemiddelde die de boordcomputer aangeeft - met ca. 10% is gestegen en tevens loopt de auto merkbaar minder mooi, heeft weer 'de bekende' dieselbrom, en vibreert meer bij lage toerentallen. Bij navraag zegt de dealer dat ze de oude software niet kunnen en mogen terugplaatsen. ze zeggen zelfs dat ze strafbaar zijn als ze de software-update niet uitvoeren. Wat is mijn recht? Kan ik eisen van de dealer dat de oude software wordt teruggeplaatst zonder dat dit van invloed is op de garantie die nog op de auto zit?

 7. Skoda Fabia 1.4 stuurprobleem

  Gevraagd op 28 januari 2019

  Mijn Skoda Fabia 1.4 (bouw jaa 1999-2007) heeft een probleem met het stuur. Soms gele en rode lampje brandt op die dashboard en die stuur wordt heel hard om te draaien. Soms deze gebeurtenis komt tijden onderweg of toen starten. Dan later toevallig binnen een uur komt goed en die lampje gaat uit. Ik heb nieuw stuur pomp gekocht en stuur olie engevuld maar niks veranderd. En dag word erg hard (niet normaal, harder dan die manual auto’s) onderweg ik bel de Wegenwacht maar hij zei dat het is een electrische probleem en ANWB  kunnen niks doen. Maar mijn vraag is als die electrische probleem maakt die stuur lampje brandt aan/uit dan waarom is die stuur wordt erg hard om te draaien? Soms gebeurt op die snelweg, binnen stad en toen ik parkeren of vertreken. Soms word erg hard onderweg. Het gevaarlijk en maak mij zorgen over mijn veiligheid.

 8. Opel Meriva bifuel bj 2013

  Gevraagd op 28 januari 2019

  Deze auto staat bij garages vaak gemiddeld (RDW register) een half jaar of langer te koop. Is de auto technisch ok? Of is het model impopulair? Zoek een betrouwbare suv op lpg voor circa 20.000 km per jaar gedurende 6 a 7 jaren.

 9. Laadpas activeren

  Gevraagd op 23 januari 2019

  Heb zelf al een aantal keer geprobeerd om mijn laadpas te activeren. Ik volg alle stappen die op de brief staan en kom er niet door heen. Ik zie in het menu ook al geen gebruikers en kaarten staan wat in de brief wordt aangegeven?

 10. Lampjes blijven branden

  Gevraagd op 22 januari 2019

  Lampjes gaan pas uit na 2e start, en dan bij de volgende keren na 1x starten. Nadat de auto geheel is afgekoelt weer het zelfde ritueel. Het betreft een Hyundai Terracan 2004.