Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

325 expert vragen

 1. Navigator

  Gevraagd op 18 april 2019

  1. Hoe laadt ik de Garmin Nüvi 57 LM op? Via een USB kabel aan de PC? 2. Hoe zie ik dat de batterij vol is? Het scherm geeft alleen een beginbeeld, geen rijroute o.i.d. 3. In december jl. is geconstateerd in de ANWB winkel in Rijswijk, dat de kabel, tussen de Nüvi en de auto accu aansluiting defect is. daar zit een knik in. Hoe kom ik aan een nieuwe kabel? Als laatste: ik heb zelf géén voertuig meer, maar 'k-huur er af en toe ééntje. Gekocht bij de ANWB op 10-09-2016

 2. Tomtom carminat (voor Renault) update kaartbestand loopt vast

  Gevraagd op 16 april 2019

  De gps in de auto deed raar, was de exacte lokatie kwijt. Dit was al aangekondigd en met hulp van de dealer werd de tomtom update behoorlijk snel geinstalleerd. Vervolgens leek het me tijd worden het kaartenbestand eens te update, was al een paar jaartjes oud. Ruim zestig euro overgemaakt naar tomtom en donwload liep gesmeerd. daaropvolgend de installatie ook totdat het systeem aangaf dat er op de SD kaart 3,9 MB tekort kwam, op een totaal van 1900 MB. Goede raad was duur ... zelfs geheel niet voorhanden. Zelf nog wat geprutst met verwijderen van bestanden van de SD kaart, maar zonder positief resultaat. Ik bleef achter met een onwerkbaar systeem. Tomtom heeft een optie om voor een kleine 30 euro een vervangende SD kaart te leveren. Is dit het enige wat me rest of ziet iemand nog een andere oplossing? O ja, Ik heb al geprobeerd een backup (die tomtom maakt tijdens de update) terug te zetten, maar ook tevergeefs.

 3. Abs systeem

  Gevraagd op 04 april 2019

  Een gebroken abs ring betekent dit het begin van het einde voor het abs systeem oftewel kan ik vanaf nu meer kapotte ringen verwachten dan wel andere gerelateerde storingen?

 4. Versnelling van Ford Focus Automaat

  Gevraagd op 31 maart 2019

  Ik heb een Ford Focus automaat, als ik de pook van P naar D zet blijft hij knipperen in de P maar kan wel normaal rijden. Pas na meerdere malen proberen naar D te schakelen doet hij het wel weer. De dealer kan het probleem niet vinden en niet oplossen. Heeft u misschien een oplossing of suggestie?

 5. Audio speakers vervangen, kosten?

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Wat kost het om audio speakers te vervangen en te installeren. Speakers achter doen het namelijk niet. Gewone goedkopere speakers is voldoende.

 6. Is een start-stop systeem schadelijk voor je auto?

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Ik lees regelmatig dat een start-stop systeem nogal schadelijk is voor de motor van je auto. Met name voor de krukas. Klopt dat? Slijt je motor er aanzienlijk meer door en gaat hij dus langer mee als je het systeem uitschakelt? Voor de volledigheid: ik rij een BMW 1-serie 118i benzine, bouwjaar 2017. Heel benieuwd naar het antwoord.

 7. Hill start assist hsa

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Wat is hill start assist?

 8. VW Discovery Media geeft onjuiste plaatselijke snelheden

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Sinds enkele weken heb ik een nieuwe VW T-ROC met het Discovery Media navigatiesysteem. Voor dit systeem heb ik speciaal gekozen ivm een enigszins visuele beperking. Verkeersbordenherkenning werkt in het algemeen goed, maar de actuele snelheid op de gereden plaatsen is een janboel. Op ongeveer de helft van de wegen geeft het systeem bv 80 of 60 km/h aan, waar 50 is toegestaan of andersom. Het in te stellen akoestisch en/of optisch waarschuwingssysteem geeft dus ook in veel gevallen onjuiste signalen of tekens. Is dus onbruikbaar. Bij de dealer is bekend dat dit probleem bestaat, maar men heeft geen oplossing. Via rechtstreeks contact met de importeur bleek dat men daar momenteel geen oplossing voor heeft. Men hoopt dat een update eind dit jaar een oplossing kan bieden, maar zeker is dat niet. Ik vind dit een stevige misser en als ik dit van tevoren had geweten had ik mogelijk een andere keus gemaakt. Wat adviseert u mij in dit geval te doen.

 9. Het lichtje van de SRS (airbag) gaat altijd branden als ik start

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Ik heb een MB E320 benzine uit 2003. Misschien heeft u ervaring met de volgende vraag: het lichtje van de SRS (airbag) gaat altijd branden als ik start. Dochalleen als het koud weer is. Bij ong. 14 graden. Na een tijd gereden te hebben, en ik vb. bij een stoplicht, motor stilleg en terug start, is en blijft het uit. Leg ik de motor niet stil, dan blijft het branden, hoe lang ik ook mag rijden. Als de buiten temperatuur warmer wordt, geen enkel probleem! Nooit aangaan in de zomertijd. Dacht aan kapotte mat maar kan toch niet stuk zijn, anders zou het lampje niet meer uitgaan...?

 10. Benzinemeter valt zo nu en dan uit

  Gevraagd op 18 maart 2019

  In het bezit van een Opel Astra uit 2006. Sinds de laatste tankbeurt valt zo nu en dan de benzinemeter weg. In het dashboard gaat de meter op nul en op het display gaat het op 'F'. Als de gegevens weer terug komen kloppen die niet helemaal. De meter op het dashboard geeft bijv half vol aan (kan kloppen); op het display verschijnt 450 km. Dit laatste zou betekenen dat er op een volle tank 900 km (!) gereden kan worden. Gemiddeld wordt er nu toch echt maar zo'n 700 km met een volle tank gereden. Na verloop van tijd past die 450 km zich aan (in die tussentijd vallen de gegevens zo nu en dan weer weg), aan een logischer getal. Het vertrouwen er in is er niet echt meer. Kortom; wat zou het probleem kunnen zijn: electronika of ...? Zou het kunnen schelen om weer eens helemaal vol te tanken?