Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

203 expert vragen

 1. DSG bak 7 traps

  Gevraagd op 24 mei 2020

  Polo 2012 DSG 7 traps wordt een droge koppeling genoemd. Klopt het dat de DSG 7 traps een droge koppeling heeft en daardoor ook onderhoudsvrij is? Hoe zit het met de periodieke onderhoud van de DSG bak 7 traps?

 2. Flushen

  Gevraagd op 13 mei 2020

  Ik heb een Citroën C3 Picasso 1.6 VTi 120pk automaat 101.000 km. Heeft het zin om de automaat te laten flushen. De automaat bonkt wel eens.

 3. Mijn golf 7 1.2 tsi met dsg maakt vreemd geluid bij gas geven

  Gevraagd op 23 april 2020

  Mijn golf 7 1.2 tsi met dsg maakt vreemd geluid bij gas geven. Het gebeurt niet vaak maar meestal tijdens optrekken en soms tijdens het rijden heel korte piep. Weet u wat dit geluid veroorzaakt.

 4. Gaat automaat even lang mee als auto met gewone versnelling?

  Gevraagd op 7 maart 2020

  Gaat een automaat even lang mee als een auto met gewone versnelling.

 5. Automaat

  Gevraagd op 3 maart 2020

  Ik rij in eenSuzuki-ignis automaat deze is niet erg goed, nu komt een nieuwe Suzuki-ignis met C,V.T, versnelling. Is deze wel goed.

 6. Automaat in P-stand bij stoplicht?

  Gevraagd op 17 februari 2020

  Zo'n veertien jaar geleden las ik in de Kampioen dat het slecht is voor de motor van de auto als je telkens bij het stoplicht de automaat in de parkeerstand zet. Ik zou nu graag willen weten of dit voor de huidige auto's met automaat nog steeds opgaat.

 7. Schade in garage

  Gevraagd op 20 januari 2020

  Afgelopen week vrijdag heb ik mijn auto met schade naar de Mercedes Benz Den Haag (Donau 42) garage gebracht. Een week eerder onderweg en hoorde een vreemd geluid. Ik ben toen bij de garage langsgegaan en een monteur heeft met mij naar de auto gekeken en geconstateerd dat er een reparatie van de cardanas nodig was. De garage zei dat de reparatie 375 euro zou zijn. Ik heb de auto weer meegenomen. Toen ik een week later, voor de tweede keer ben langs gegaan, werd ik dezelfde dag, 5 uur later gebeld, met de mededeling: een monteur is met de auto op de snelweg gegaan en had pech met de automaat versnellingsbak. Sindsdien rijdt de auto alleen in de eerste versnelling.

 8. Toyota Aygo

  Gevraagd op 12 januari 2020

  Wij hebben een toyota aygo dit is een automaat. Bij het schakelen naar voor of naar achteren maakt hij een piepend geluid. Het lijkt op een soort waarschuwingssignaal. Weet iemand wat dat betekent?

 9. CVT wel betrouwbaar?

  Gevraagd op 16 december 2019

  Ik heb een RAV4 (2-XGS-80) 2.0 VVT-i op lpg met een CVT op het oog. Wat is de betrouwbaarheid van deze versnellingsbak in het algemeen en dan ook nog i.c.m. een vouwcaravan Rapido van 500kg. Ik dacht namelijk dat de CVT een zachte dood was gestorven.

 10. Levensduur powershift automaat Volvo S60 bouwjaar 2011

  Gevraagd op 30 oktober 2019

  Mijn volvo S60 heeft 138000 km gelopen. Tijdens mijn vakantie in Frankrijk (met caravan) deed de motor/automaat ineens vreemd tijdens het bergop rijden. Het toerental fluctueerde +/- 400 toeren gedurende een korte tijd (inclusief vreemde geluiden). Daarna herstelde het zich weer. Bij een bepaalde toerental bleef een fluctuatie van +/- 50 toeren. Voor de rest reed hij weer normaal. Testrit bij de dealer leverde geen problemen. men heeft de laatste software gedownload en nu rijd hij weer prima. In de garage vertelde ze mij dat er veel problemen waren met powershiftautomaat bij Volvo (Kapot gaan ze allemaal maar wanneer ????). Kunt U mij adviseren wat ik het beste kan doen. Is er ook een mogelijkheid om de automaat te laten controleren? Ik heb dit jaar al voor dik 3500 euro extra kosten gehad aan de auto. Bij voorbaat dank.