Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

203 expert vragen

 1. APK reparaties?

  Gevraagd op 19 april 2019

  Onlangs een apk keuring gehad bij mijn merkgarage Hyunday. Ik werd gebeld met de mededeling dat mijn remschijven versleten waren en moesten worden vernieuwd. Kosten ca 1000, euro ik vraag hoort dit bij de apk? Antwoord was ja, dus dan moet het maar. Tevens werd gezegd dat de koppakking lekte en ook gerepareerd moest worden ca 1000, euro ook apk? Nee. Laat maar dan, bleek heel weinig koelvloeistof te lekken en ik hou het in de gaten. Heeft de garage mij voldoende geinformeerd over de echte noodzaak, remproef of afdraaien.ca 100000 km automaat ix 20.ook de koppakking? Juiste voorlichting of geldklopperij?

 2. Aankoop auto

  Gevraagd op 16 april 2019

  Ik heb 25 maart 2019 een auto gekocht , Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4, bij een autodealer. Mij was beloofd dat bij aflevering (295 euro extra) een beurt gedaan zou zijn. Niets bleek minder waar, na inspectie bij een Alfa Romeo garage bleek er meer aan de hand te zijn. Zo was de linkerachterveer gebroken (was aan de roest te zien een oude breuk), airco kwam geen koude lucht, zijn beurt was ook niet gedaan (vuile luchtfilter) ,een olielekkage bij de oliesensor, xenon verlichting rechtsvoor knippert en hitteschild doorgeroest. Ik heb hierna gelijk de dealer gebeld en deze gaan de veer en airco bijvullen maar ik heb zo mijn bedenkingen erover. Bij nader onderzoek bij een andere autodealer bleek ook dat de auto een schadeauto was geweest vanwege de lage BPM waarde wat mij niet verteld was. Nu woon ikzelf in Hedel en de auto is gekocht in Broek op Langedijk bij Devus Dealer Occassion. De reparaties zouden/gaan ze uitvoeren op 9 mei maar ik krijg geen leenauto mee, "ik moest maar met de trein" werd gezegd. Ik weet eerlijk gezegd niet wat mijn rechten zijn en ik heb steeds minder vertrouwen gekregen in de auto en de dealer, wat kan ik nu het beste doen?

 3. Roetmeting APK

  Gevraagd op 11 april 2019

  Ik heb een vw t5 1.9 uit 2006 met roetfilter. Bij de laatste apk zag ik (ik kon het hele proces volgen)dat voor de roetmeting de motor hoog in de toeren gejaagd werd en na 30 seconden werd geconcludeerd dat alles ok was. Nou weet ik dat een roetfilter pas goed werkt als het ding op temperatuur is en geregenereerd. Hetgeen ongeveer 20minuten bij 2200 toeren duurt. Wat ging hier mis?? De auto was koud toen de test begon en koud toen ik hem terugkreeg. Mijn idee is dat de roetmeting een nepmeting is waar je wel voor betaald.

 4. Aankoopkeuring

  Gevraagd op 08 april 2019

  Ik ben met een garage overeen gekomen dat de auto die hij te koop aan bied gekeurd kan worden alvorens ik over ga tot koop. We zijn het alleen niet eens over de volgorde. Ik zou graag willen dat hij hem helemaal in orde maakt en dat de auto daarna gekeurd wordt, de garage wil eerst een keuring en hem na de keuring in orde maken. Wat is de gangbare procedure bij een aankoopkeuring? Wat is jullie advies.

 5. APK keuring

  Gevraagd op 07 april 2019

  Hoe kan het dat mijn auto bij Kwikfit afgekeurd word en bij een ander goed gekeurd word is het nou natte vinger werk of geldklopperij? Ik voel mij belazerd. 

 6. Aankoopkeuring

  Gevraagd op 07 maart 2019

  Doet ANWB aan aankoopkeuring?

 7. Scheur in rechterbuiten glas is dit een reden voor afkeur APK?

  Gevraagd op 04 maart 2019

  Heb een scheur in mijn buitenspiegel rechts is dit een reden voor afkeur voor de Apk? Functioneert verder goed, zicht is ook goed.

 8. Aanschaf youngtimer

  Gevraagd op 28 januari 2019

  Goedemiddag, Ik heb een vraag over de aanschaf van een youngtimer auto, dwz een auto van 15r of ouder. Toyota prius uit 2004, 130.000km op de teller en heeft een onderhoudsboekje. Waarop moet ik letten als ik de auto wil kopen van een erkend BOVAG autobedrijf? Moet ik de auto door een onafhankelijk bedrijf laten keuren of kan ik vertrouwen op de keuring door het verkopende autobedrijf?  Is dit bedrijf bij u bekend als een erkend/betrouwbaar bedrijf?

 9. Elektrische auto Tesla x 100D

  Gevraagd op 18 januari 2019

  Mijn vraag is kan een anwb Experts de opgeslagen gegevens uitlezen van deze type auto wil daar heel graag meer informatie over.

 10. Melding dashboard; garantie of niet?

  Gevraagd op 15 januari 2019

  Op 1-2-2018 kochten we met 3 maanden garantie op motor en versnellingsbak een Alfa 147 bij een garage. Binnen deze 3 maanden kreeg ik een melding in het display; te weinig oliedruk. Het laatste woord kon ik niet lezen. Het advies was om 'Het in de gaten te houden'. Er hoefde toen niet direct iets aan gedaan worden volgens garage. Sindsdien heb ik de melding regelmatig gehad. Het heeft niet tot een motorisch defect geleid voor zover ik kan constateren.