Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

217 expert vragen

 1. Is niet inklapbaar scherp gepunt uitsteeksel op motorkap van auto toegestaan?

  Gevraagd op 18 juli 2019

  Ik zag laatst een oude Jaguar staan met het symbool van Jaguar als een pijlpunt naar voren gericht. Ik heb gevoeld of die kon inklappen bij een botsing, maar hij zat goed vast en kon niet inklappen bij een botsing.

 2. Vering

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Ik heb grote. Beurt en apk Laten doen... daar is geconstateerd dat de bovenste ring van mijn voor vering links voor kapot is,  nu wordt mijn auto de 22e pas gemaakt en heeft mijn garage gezegd dat het nog veilig is om deze dagen de auto gewoon te gebruiken... wat is jullie ervaring en advies? Ik merk niks met rijden of drempels of raar geluid. 

 3. O2 uitstoot new timer APK

  Gevraagd op 03 juli 2019

  auto kenteken XX-XX-XX (1982-benzine) is goedgekeurd voor de APK. Ik onderhoud de auto zelf. Op internet lees ik dat de CO2 uitstoot benzine-auto's 2,5 % mag afwijken en voor old(new)timer mag die afwijking iets meer zijn. Garage zegt, dat de "uitstoot" voor de APK lager wordt ingeregeld (uw carburateur is wat gedateerd en aan onderhoud onderhevig) en dat die weer wordt teruggezet als ik de auto kom ophalen. De auto rijdt voortreffelijk en ik ruik geen uitstoot. Hoe zit het nu precies met die marge. Ik krijg daar nergens een goed antwoord op en ik zou het zelf wel eens willen weten, maar waar kan ik dat dan het best laten meten? Als ik niks weet blijf ik voor de APK van een garage afhankelijk en dat wil ik niet. Ik weet ook dat ik de carburateur (een Pierburg) in Gramsbergen onderhanden kan laten nemen, maar wat niet nodig is ga ik niet laten doen.Liefst ga ik naar een APK keurstation dat zelf niet repareert, maar als de CO2 uitstoot afgekeurd wordt weet ik niet hoe ik dat moet oplossen en blijf ik nog voor twee APK-keuringen van een garage afhankelijk

 4. onafhankelijke technische keuring

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Kan ik een second opinion laten doen voor mijn auto en kan dat in elke willekeurige autogarage.

 5. APK boete auto in buitenland

  Gevraagd op 22 juni 2019

  Mijn dochter zit met haar auto in Portugal maar krijgt nu een boete ivm vervalen APK. Schorsen is geen optie. Wat moet ze nu doen?

 6. Koppelingsplaten Volvo

  Gevraagd op 19 juni 2019

  APK keuring per 10 04'19 totale kosten €1389,- .  De Volvo garage Nieuwenhuyse bevestigt dat zij met de auto gereden hebben Dan hadden zij moeten noteren dat de koppeling slecht was. Vandaag krijg ik te horen dat de koppeling totaal versleten moet worden vervangen wederom kosten 1300.-

 7. Lektest motor Land Rover Discovery 2 V8

  Gevraagd op 15 juni 2019

  Aankoop keuring van bovenstaande L.R. waar kan dit en wat zijn de kosten?

 8. Speling bij stuurstang

  Gevraagd op 28 mei 2019

  Tijdens laatste APK-keuring is bij onze Opel Astra twinpoort uit 2006 spelling, minder dan 1 mm, in stuurstangen geconstateerd, hij is niet afgekeurd. Wel is geadviseerd om t.z.t. de stuurstangen te vervangen en uit te lijnen. reparatie kosten ca. € 350,=. Wat zijn de risico's als we dit niet verhelpen aangezien we nog een keer naar Bretange gaan met vakantie en daarna de auto verkopen. We merken momenteel niets van dit euvel en rijden weinig (nog geen 10.000 / per jaar. Huidige km stand 250.000.

 9. Aankoop keuring

  Gevraagd op 16 mei 2019

  Wordt er door ANWB ook aankoopkeuring gedaan? Zo ja, waar en hoe snel kan dit?

 10. Kosten onafhankelijk rapport autokeuring

  Gevraagd op 07 mei 2019

  Wat zijn de kosten van een onafhankelijk rapport autokeuring?