Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

24 expert vragen

 1. Thermostaat

  Gevraagd op 21 augustus 2019

  Ik heb een Alfa Guiletta 2012 Diesel. In mei 2019 is het spruitstuk en koppakking vervangen (leeglopen van koelvloeistofreservoir); een grote reparatie dus. Twee weken geleden, kort voor vertrek uit Italie, was na controle het reservoir opnieuw leeg.

 2. Mijn auto: Alfa 159

  Gevraagd op 07 juli 2019

  Brandstof in Nederland E5, volgens dealers moet ik op E5 blijven rijden! Wie heeft hier ervaring mee?.

 3. Onderhoud nieuwe Giulia

  Gevraagd op 26 april 2019

  Een nieuwe Giulia B-Tech staat bovenaan de lijst om aan te schaffen. Ik ben particulier en rij 10.000 per jaar. Nu heb ik een 308 GT in te ruilen en nu doet Van Mossel Alkmaar een goed bod. Maar de vestiging Breda levert de auto. Wij wonen in Alkmaar.

 4. Aankoop auto

  Gevraagd op 16 april 2019

  Ik heb 25 maart 2019 een auto gekocht , Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4, bij een autodealer. Mij was beloofd dat bij aflevering (295 euro extra) een beurt gedaan zou zijn. Niets bleek minder waar, na inspectie bij een Alfa Romeo garage bleek er meer aan de hand te zijn. Zo was de linkerachterveer gebroken (was aan de roest te zien een oude breuk), airco kwam geen koude lucht, zijn beurt was ook niet gedaan (vuile luchtfilter) ,een olielekkage bij de oliesensor, xenon verlichting rechtsvoor knippert en hitteschild doorgeroest. Ik heb hierna gelijk de dealer gebeld en deze gaan de veer en airco bijvullen maar ik heb zo mijn bedenkingen erover. Bij nader onderzoek bij een andere autodealer bleek ook dat de auto een schadeauto was geweest vanwege de lage BPM waarde wat mij niet verteld was. Nu woon ikzelf in Hedel en de auto is gekocht in Broek op Langedijk bij Devus Dealer Occassion. De reparaties zouden/gaan ze uitvoeren op 9 mei maar ik krijg geen leenauto mee, "ik moest maar met de trein" werd gezegd. Ik weet eerlijk gezegd niet wat mijn rechten zijn en ik heb steeds minder vertrouwen gekregen in de auto en de dealer, wat kan ik nu het beste doen?

 5. Schade aan motor na co meting

  Gevraagd op 01 maart 2019

  Bezoek aan garage voor Apk. Na 3 uur belt garage dat co waarde te hoog is maar dat ze niet goed kunnen meten omdat er defect aan uitlaat is. Ze gaan dat vervangen(250 euro) en opnieuw meten. Einde dag is hij klaar dan.  5 uur later bellen ze dat ze zijn gestopt want er is opeens een geluid waarneembaar in de motor bij hoog toerental en ze durfden niet verder te gaan. Ze zeggen ook dat t niet verstandig is om hem te starten. Ik vind t een heel vreemd verhaal

 6. Lekkage

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Gebeurt het vaker dat je na een voorruitvervanging een lekkage krijgt op 1 specifieke plek in de auto? En heb ik dan nog garantie op die vervanging?

 7. Tct versnellingsbak Alfa Guillietta diesel 170pk

  Gevraagd op 31 januari 2019

  Bij weg rijden als de motor koud is, schakelt de 1 naar de 2 schokkend. Bij koud weer schakelt de 1 niet door. Na uitzetten van de motor en even wachten werkt het weer. Rara?

 8. Garantie

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Afgelopen vrijdag is bij mijn alfa guilietta 2.0jtdm 2012 het koppelings pedaal afgebroken. Ik heb wel nog één maand autotrust garantie maar daar verwacht ik niet veel van. Heb Alfa Romeo ook gemaild om een reactie en gevraagd of er een bulletin hierover is uitgegaan, want het schijnt bij meer 2.0 guilietta's voor te komen.

 9. Overkoepelende organisatie APK?

  Gevraagd op 18 juni 2018

  Mijn Alfa schakelt bij hoge snelheid (130 km/uur) soms spontaan de VDC in terwijl er geen reden toe is. Dit veroorzaakt levensgevaarlijke situaties omdat het totaal onverwacht gebeurt...

 10. Olie compressor controleren onderdeel kleine beurt?

  Gevraagd op 01 maart 2018

  Beste ANWB, Mijn Alfa Brera heeft een paar weken geleden een kleine beurt gehad en APK. Nu is door een andere garage geconstateerd dat het oliereservoir van de compressor helemaal lee...