Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

201 expert vragen

 1. Remblokken en remschijven en tevens de accu

  Gevraagd op 16 april 2019

  Wanner moeten de remblokken, remschijven en de accu worden vervangen bij een nieuwe auto? Het betreft een Nissan Qashqai. 

 2. Laadstroom lampje

  Gevraagd op 14 april 2019

  Ik heb interesse in een youngtimer. De auto staat te koop maar heeft een jaar niet gereden. Bij een eerste bezichtiging is er een startaccu aangesloten. Het laadstroom lampje bleef even branden maar ging later, dacht ik, uit. Bij een proefrit, een week later, startte de auto vlot. De voltmeter gaf ca. 13 volt aan. Tijdens de hele rit, tussen de 5 en 10 km., bleef het laadstroomlampje echter branden. Volgens de verkoper was de snelheid niet hoog genoeg geweest om de accu voldoende te laden. Ik heb uitsluitend op provinciale wegen gereden dus hooguit 80 km. gedurende korte tijd. Kan het kloppen wat de verkoper zegt? Dus als de accu voldoende opgeladen kan worden is dan dit euvel verholpen of is er iets anders aan de hand bijv. met de dynamo. Ik vind het nl. wel vreemd dat de voltmeter voldoende lijkt aan te geven.

 3. Accu updaten

  Gevraagd op 11 april 2019

  Heeft het zin om een fietsaccu te laten updaten?

 4. Battery change

  Gevraagd op 09 april 2019

  Can I change battery of Alfa Romeo Mito by myself? Do I need to connect spare voltage during the battery change procedure.

 5. Accu vervangen

  Gevraagd op 08 april 2019

  Als de anwb je accu vervangt moet je die dan te plekken betalen of gaat dat met een factuur?

 6. Accu leeg

  Gevraagd op 03 april 2019

  Als aanvulling op mijn vorige vraag , bestaat er zoiets al zweefstroom, er staan ongv. 25 auto’s achter de zelfde electronische hekken bediend door afstand bediening, en deze mensen hebben nergens last van. Ze zeiden ook dat het misschien aan de smart key zou kunnen liggen. Eigenlijk weten ze het niet, vandaar de vervanging van de accu, ben erg benieuwd naar uw antwoord!

 7. Dynamo accu probleem

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Ik ben in het bezit van een Saab 9.3 sportsedan kenteken uit 2007. Deze wordt onderhouden door Saab garage Scherpenisse uit Oud Beijerland. Voor kleine reparaties gaat hij wel eens naar garage bedrijf Dijkgraaf in Capelle aan den IJssel. In januari 2018 is door Dijkgraaf de dynamo vervangen. In april 2018 is er een nieuwe Bosch accu in gegaan, gekocht bij een bedrijf in de Luik België. Beide aankoopbonnen heb ik in mijn bezit. Vanmorgen woe 20-1 2019 was de accu leeg. Een monteur van de ANWB heeft deze toen bijgeladen totdat de auto weer starte. Hij gaf het advies om de accu na te laten kijken. Volgens hem laat de dynamo goed bij, 13,3 V. Het enige wat hem opviel was dat de spanning erg terug liep tijd het starten. Er was ook niet veel lekstroom, gemeten 0,11 A. Als het goed is dan loopt dit na enige tijd verder terug. Afgelopen zondag is er nog gereden met de auto, Tilbury-Capelle ad IJssel en Capelle - R'dam v.v.

 8. Accu

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Laatste tijd geeft anwb connector door dat accu moet worden opgeladen vanwege lage spanning. Na even rijden probleem weg. Staat hij 1 of 2 dagen stil dan krijg opnieuw de melding. Os mij accu aan vervanging of is het iets anders.

 9. Accu elektrische Renault niet leverbaar

  Gevraagd op 19 maart 2019

  Mijn vragen aan de ANWB zijn: Kan Renault het vervangend vervoer annuleren en van ons verwachten dat we in een auto met een actieradius van 49 kilometer gaan rijden? Hoe kijkt de ANWB tegen de inkoop van onze auto door Renault aan? Wat bepaalt of de inkoopprijs redelijk is?

 10. Radio defect na reparatie versnellingsbak Fiat (4)

  Gevraagd op 12 maart 2019

  Ik vind uw antwoord zeer onbevredigend, het is een antwoord die ik verwacht van de garage. Ik dacht dat u er dieper op in kon gaan, want het kan toch niet zo zijn dat ik bijna 1000 euro kwijt bet aan een reparatie versnellingsbak en nieuwe remschijven, en dat na reparatie ik nog 600 euro kan gaan dokken voor een andere radio?