Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

188 expert vragen

 1. Ruststroom

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Is het mogelijk dat led dagrijverlichting van de auto zelfs met uitgeschakeld contact toch stroomverbruikt. Zo ja, hoeveel kan/mag dat zijn?

 2. Batterijspanning Ford Cmax energi PHEV GS918R

  Gevraagd op 09 februari 2019

  Wat is de spanning (de z.g. hoogspanning) van de lithium-ionaccu,s? Als deze leeg is werkt de auto als een hybride zonder stekker. Maakt hij dan gebruik van de startbatterij? ​​​​​​​ Op deze vragen kan mijn Ford garage geen antwoord geven, ook Ford Nederland weet het desgevraagd niet.

 3. Type accu

  Gevraagd op 08 februari 2019

  Is een door de ANWB geleverd en geplaatste accu type SFGH in plaats van een type AGM of EFB geschikt voor een auto Peugeot 108 automaat met startstop systeem?

 4. Welke acculader voor Toyota verso-s?

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Welke acculader voor Toyota verso-s nodig uit de anwb webwinkel?

 5. Accu problemen

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Mijn volkswagen passat start niet door een bijna lege accu. Een paar weken geleden is de pechservice langs geweest en toen is geconstateerd dat er een probleem was waardoor er stroom weglekte. Dat is toen verholpen. Toch heb ik nu weer een probleem. Moet ik de pechhulp laten komen, of kan ik de accu misschien zelf opladen? Ik heb een wat oudere acculader, maar die is wellicht niet geschikt voor deze accu?

 6. Accu vervangen Opel Astra GTC 2006

  Gevraagd op 01 februari 2019

  Ik wil de zelf de accu vervangen, heeft dit consequenties voor de radio (CD30) en of andere elektrische apparatuur?

 7. Lang stilzetten hybride auto

  Gevraagd op 31 januari 2019

  Ik heb sinds 2006 een Honda Civic Hybrid met een 158 volt nikkel-Metaalhydride accu. Ik ben voornemens om die auto bij mijn huis in Spanje te zetten waarbij hij ook langere tijd achtereen (6 tot 9 maanden) ongebruikt op het vliegveld van Alicante geparkeerd zal staan. Heeft dit lange ongebruikt staan gevolgen voor de kwaliteit en levensduur van de IMA Accu? Ik hoor hier wisselende berichten over, maar het kan toch niet zo zijn dat elektrische of hybride auto’s niet bruikbaar zouden zijn voor dit doel (langere tijd parkeren ?).

 8. Vervangen accu start stop

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Als ik geen gebruik maak van het start-stopsysteem van mijn Skoda Fabia Diesel, is het dan bij vervanging van de accu om een dure agm-accu te nemen zoals mijn garage beweert, of kan ik dan net zo goed een standaardfuncties kopen die minstens 50 procent goedkoper is?

 9. Dynamo en accu stuk

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Ik heb een nieuwe accu net één week oud. Nu blijkt mijn dynamo stuk te zijn en volgens de garage ook de nieuwe accu. Kan dit wel? Dat die nieuwe accu door de stukende dynamo ook stuk is gegaan?

 10. Kapotte accu in de garantie?

  Gevraagd op 26 januari 2019

  De accu van mijn Dacia Duster heeft het laten afweten op het eind van de driejarige garantieperiode, maar nog wel binnen de garantieperiode. Volgens de dealer valt dat niet binnen de garantie. Dat is nergens terug te vinden. In plaast van €275 moest ik €240 betalen. Wat vindt u hiervan?