Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

204 expert vragen

 1. Schade bij gebrek aan weg gemeente

  Gevraagd op 8 oktober 2019

  Bij uitwijken voor tegenligger op smalle weg van onverharde berm gereden op graskanttegels; hierbij hoogteverschil van ruim 5 cm en scherpe kant van de graskanttegels; resultaat 2 rechterbanden stuk. Direct na aansprakelijk stellen gemeente dit hoogteverschil opgevuld met koud asvalt. Gemeente wijst aansprakelijkheid af op basis artikel 6:174 BW; verharde weg is opstal, maar onverharde berm niet...

 2. Kleine aanrijding zelf veroorzaakt

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Wat te doen bij een aanrijding, eigen schuld. 

 3. Lager mogelijk kapot door aanrijding

  Gevraagd op 17 juli 2019

  Ik heb onlangs een aanrijding gehad links achter , daardoor had ik en kromme achteras. Nu na ongeveer 300 km rijden is mijn rechter achter lager ook stuk. Kan dit gekomen zijn door aanrijding destijds.

 4. Voorrang tram bij stoplicht

  Gevraagd op 9 juli 2019

  Een tram van HTM heeft auto total loss gereden bij stoplicht. Auto trok op nadat licht groen werd, werd geschept door tram en meters meegesleurd. Er zijn getuigen. HTM stelt dat de getuigenverklaring niet doorslaggevend kan zijn omdat een groen licht niets zegt over "de negenoog". De getuigenverklaringen en verklaring van trambestuurder niet geheel (snelheid auto: getuigen langzaam, vanuit stilstand vs trambestuurder: hoge snelheid; trambestuurder : belsignalen, getuigen en auto niet gehoord). Vragen: heeft tram altijd voorrang, ook al rijd je door een groen licht? HTM reageert niet op brieven, wat kun je hieraan doen? Proceskosten waarscijnlijk te hoog gezien schade auto

 5. Pijlen op wegdek parkeerterrein

  Gevraagd op 28 mei 2019

  Geven pijlen op het wegdek op een parkeerterrein een verplichte rijrichting aan? Kun je een bekeuring krijgen als je deze pijlen niet volgt en kun je er rechten aan ontleden bij een aanrijding?

 6. Met schade aan de auto op vakantie?

  Gevraagd op 16 mei 2019

  Mijn vriend is gister van achter aangereden en heeft wat schade aan de achterkant van de auto (mazda cx5). We gaan zaterdag met de auto op vakantie naar Slovenie en Kroatie. Mogen we met `kleine` schade in het buitenland doorrijden (op het oog blikschade en scheur in de bumper rechts achter)? 

 7. Dragen van autogordel

  Gevraagd op 7 april 2019

  Ik heb helaas de pech dat ik 3x aan mijn linkerschouder ben geopereerd, uiteindelijk is bij de laatste operatie een pees vervangen door een tie rip echter deze is met een schroef in mijn schouder geplaatst. De plek waar de schroef zit is zo gevoelig dat bij aanraking alleen al pijnscheuten door mijn lijf schieten. Schroef weer operatief laten verwijderen is geen optie helaas. Als bestuurder van een auto heb ik nu het probleem dat de autogordel precies over deze plek heen loopt waardoor het onmogelijk is de autogordel als bestuurder te dragen. Ook een gordelhoes geeft geen verlichting. Ik heb nu van het RDW een vrijwaring voor het dragen van een autogordel gekregen maar draag eigenlijk altijd de autogordel onder mijn arm door zodat ik toch vastzit. Laatst las ik echter een ingezonden brief van een agent waarin hij dames dringend verzocht de gordel goed te dragen en niet onder hun arm door omdat bij een botsing het bovenlichaam naar voren klapt met als gevolg dat de nek breekt door de kracht van de ontploffende airbag. Ik ging er eigenlijk altijd van uit dat door de gordel op deze manier te dragen nog redelijk veilig in de auto te zitten hetgeen hier dus wordt tegengesproken. Zonder gordel zit ik helemaal niet veilig in de auto, met aangepaste draagwijze dus ook niet, gewoon kan ik hem niet dragen. Heeft u voor mij een oplossing?? wellicht te overvloede, als ik passagier ben zit ik altijd rechts in de auto zodat de gordel over mijn rechterschouder loopt en derhalve ik geen problemen ondervind.

 8. Schade aan auto

  Gevraagd op 5 april 2019

  Kan er aan de aard en omvang van de schade aan de auto worden vastgesteld hoe die schade moet zijn ontstaan. De tegenpartij claimt dat de schade aan onze auto is ontstaan door achteruitrijden en dat is wat wij zeker weten dat dat niet het geval was. De tegenpartij zegt een getuige te hebben. Getuige heeft zich niet op de plek van de aanrijding laten zien. Tegenpartij heeft hem gebeld en gevraagd of deze wilde getuigen. Wij willen door een onafhankelijke expert een oordeel over hoe de schade moet zijn veroorzaakt. De techniek is ons enige bewijs om de aansprakelijkheidsclaim door de tegenpartij te weerleggen. Mijn vrouw is degene die in haar auto is aangereden.

 9. Schade door opzet achteruitrijden voorganger bij parkeren

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Wat kan ik hieraan doen. De dader is mijn buurman die dacht niemand ziet het dus.. er was meer dan genoeg ruimte voor wel 2 auto's. Het is door getuige gehoord en gezien.

 10. Factuur schade

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Ik heb een schadeoverzicht gekregen naar aanleiding van een ongelukje waar ik schuld aan heb gehad. Ik heb aangegeven dat ik de schade zelf zal betalen. Nu vind de schade echter bijzonder hoog, voor een zeer zacht tikje. Kunt u mij adviseren wat ik kan doen. Ik wil graag de documenten aan u ter beschikking stellen. Hoe kan ik dat doen?