Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

37 expert vragen

 1. Boete in Basel terwijl wij er zeker niet zijn geweest

  Gevraagd op 16 december 2019

  wat nu te doen?

 2. Hoge boete uit Zwitserland

  Gevraagd op 15 december 2019

  Wij hebben na ruim 5 maanden na onze vakantie een brief gekregen dat ik 17km te had heb gereden waar je 50 mocht blijkbaar. Wij dachten dat we er 70 mochten.

 3. Verkeersboete Zwitserland

  Gevraagd op 24 november 2019

  Ik ben dit zomer in juli en augustus door Zwitserland gereden met aanhanger richting Italië. Om onduidelijke reden was ik in de veronderstelling dat ik in Zwitserland 100km/uur mocht rijden en heb dat dus gedaan. Bij thuiskomst kwam ik er helaas achter dat ik maar 80 km/uur mocht rijden. Tot nu heb ik 1 boete ontvangen van €53,-. Deze kreeg ik eind september. Hoe snel zijn ze tegenwoordig met de boetes voor snelheidsovertredingen in Zwitserland? Ik lees hier oudere berichten dat sommigen na een jaar nog een boete ontvangen. Is dit tegenwoordig nog steeds zo?

 4. Snelheidsovertreding in Zwitserland

  Gevraagd op 10 oktober 2019

  Ik reed in Zwiterland op een weg waar de toegestane snelheid héél vaak afwisselde tussen 60 en 80 km. We waren alert daarop, maar misten toch één keer een bord. Gezien dat we werden geflitst. Dat was in bebouwde kom kennelijk. Het voorval vond plaats op 20 juni vorig jaar.

 5. Rijden in een Nederlandse auto

  Gevraagd op 7 oktober 2019

  Goedendag, ik ben woonachtig in Zwitserland en wil voor een weekend naar Nederland. Ik kan dan de auto van mijn ouders lenen. Mag ik hier mee rijden?

 6. Autobahnvignet Zwitserland

  Gevraagd op 7 oktober 2019

  Ik ga vanuit NL naar Zürich, Zwitserland en dan naar Duitsland. Mag ik op provinciale wegen rijden en zo de aanschaf van een vignet vermijden?

 7. Mag ik als Nederlander met NL rijbewijs in NL rijden in een auto met buitenlands kenteken?

  Gevraagd op 26 september 2019

  Mijn vriend uit Zwitersland heeft een auto met zwitsers kenteken. Mag ik als Nederlander met NL rijbewijs in NL in zijn auto rijden als hij niet in de auto zit?

 8. Zonder vignet door Zwitserland gereden

  Gevraagd op 25 september 2019

  Ik ben zonder vignet door Zwitserland gereden, de planning was door Oostenrijk terug te rijden alleen heb op het laatste moment besloten toch door Zwitserland te rijden zonder er bij stil te staan dat ik hier ook een vignet nodig heb. (Het is me in Italië ook niet opgevallen dat het aangegeven wordt.) Nu ben ik niet staande gehouden of dergelijke, kan ik nog een boete op de mat verwachten voor het doorkruisen van Zwitserland zonder vignet?

 9. Vignet Zwitserland

  Gevraagd op 1 september 2019

  Ik heb een vraag wat betreft de plek van het vignet voor Zwitserland in de auto. Wij hebben de vignet naast de milieusticker voor Duitsland geplakt aan de rechterkant onderin(bijrijderskant). Nu lees ik alleen overal dat die geplakt moet zijn linksonder, linksboven of bij die achteruitkijkspiegel. Riskeren wij een boete als we de sticker rechtsonder laten zitten?

 10. Advies plaats van vignet Zwitserland voor aanhanger

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Voorafgaand aan onze vakantie hebben wij 2 vignetten voor Zwitserland gehaald bij de ANWB. Eén vignet ging op de disselbak van de vouwwagen. Deze is er , zo bleek bij de grens van Zwitserland, afgehaald op een eerder tijdstip op een parkeerplaats.(zo geen leuke start van de vakantie) Aan de grens moesten wij een nieuwe vignet aanschaffen, ook nadat we het bonnetje van de ANWB hadden laten zien!