Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

78 expert vragen

 1. Wil occasion die 2 elektrische fietsen kan vervoeren €10.000, voorkeur Toyota

  Gevraagd op 20 november 2019

  Is er voor 10.000 euro een occasion Toyota die 2 elektrische fietsen op de trekhaak kan hebben? Kmstand onder 80.000 km.

 2. Mistachterlicht op fietsdrager

  Gevraagd op 16 november 2019

  Ik heb een buscamper met een busbiker fietsdrager. Die heeft zijn eigen verlichting die de verlichting van de bus niet in de weg zit. Als ik het goed begrijp mag het mistachterlicht in Nederland op de busbiker samen met het mistachterlicht van de bus branden, maar hoeft het niet. In het buitenland moeten ze allebei branden. Is dit juist?

 3. Gewicht van 2 e-bikes

  Gevraagd op 8 september 2019

  Hoe zwaar mogen 2 e-bikes zijn voor een fietsdrager op vaste trekhaak met een kogeldruk van 60 kg? Ik kom er niet uit. Auto is een opel meriva 1.6 uit 2006. 

 4. Fietsdrager

  Gevraagd op 7 september 2019

  Mijn ANWB Twinny Load II fietsendrager geeft telkens verlichtingsproblemen. Ook melding via systeem van de auto! Al diverse keren in de garage geweest hiervoor. Steeds is er kortsluiting in de verlichtingsunits. Deze zijn van een slechte kwaliteit. Elke trilling os schok geeft weer kortsluiting. Heb ik een inferieur produkt of komt dit bij alle Twinny Load II voor en regent het bij u klachten? De drager staat als ik hem niet gebruik bij mij in de berging. Bij elke keer dat ik hem gebruik moet ik de verlichting laten "repareren".

 5. Fietsendrager elektrische fiets

  Gevraagd op 23 augustus 2019

  Wij zijn van plan om een andere auto te kopen waarop een fietsendrager kan voor 2 elektrische fietsen.  De kogeldruk van deze auto is 55 kg. Nu zijn we bij een zaak geweest die deze fietsen dragers verkoopt. Het gewicht van de fietsen drager is 13 kg (of zijn er nog lichtere fietsendragers). Twee elektrische fietsen wegen zonder accu 24 kg.

 6. Fietsdrager camper 50 kg

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Kunnen twee e-bikes van 25 op deze fietsendrager. Zit er een marge in of is een fietsdrager van 60 kg geschikter. Hij zal op dezelfde manier bevestigd zijn lijkt mij.

 7. Fietsdrager

  Gevraagd op 18 augustus 2019

  Ik heb enkele jaren geleden n.a.v advies van de ANWB een Multa fietsdrager gekocht. Is deze nog geschikt voor 2 elektrische fietsen?

 8. Fietsendrager

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Ik wil graag advies over een fietsendrager. Ik zoek de geschikte fietsendrager voor op de trekhaak voor twee fietsen va maximaal 20kg. Deze draag dient bevestigd te kunnen worden op een Renault megane.

 9. NL sticker op fietsendrager

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik ga met een fietsendrager naar het buitenland, en moet dus een NL sticker aanbrengen. Nu lees ik dat een blauwe sticker op de kentekenplaat verboden is, maar verder is er nergens ruimte op een fietsendrager om zo'n sticker aan te brengen, want naast de kentekenplaat zit alleen de verlichting. Hoe en waar moet dan een NL sticker aangebracht worden?

 10. Trekhaak met fietsenrek

  Gevraagd op 5 augustus 2019

  Ik heb een fietsendrager achter op de auto. Dat er speling in hoort is mij duidelijk. Echter mijn drager is draaibaar van links naar rechts. Vaak staan de fietsen aan de linkerkant bijna tegen de auto aan en de rechterkant er ver van af. Is ook met simpele duw weer recht.