Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

54 expert vragen

 1. Aanrijding in de wasstraat

  Gevraagd op 30 december 2019

  Op vrijdag 16 december 2019 hebben we in de auto van mijn vader een rondritje gemaakt Ik heb gereden en hij was de passagier. Hij wilde de auto graag gewassen hebben en zijn naar de wasstraat gereden. De auto is een VW up automaat.

 2. Aanrijding bij stilstaan op parkeer plaats

  Gevraagd op 3 december 2019

  Ik heb een aanrijding gehad. Ik was achteruit een parkeerplaats gereden en stond stil. Ik stond stil om te controleren de plek van de naast parkerende auto's. Op dat moment werd ik door iemand anders aangereden die achteruit een parkeerplaats tegen mij uitreed

 3. Aanrijding

  Gevraagd op 25 november 2019

  Vandaag heb ik een aanrijding met mijn scooter gehad. Een meisje van 12 stak plotseling over tussen geparkeerde auto's. De scooter voor mij reed haar daarom aan en ging onderuit. Ik kon flink aan de remmen trekken maar kon de scooter niet ontwijken en botste tegen de scooter op waardoor ik ook onderuit ging. Links op de weg reed een lange rij auto's en rechts van het afgebakende fietspad staan auto's geparkeerd. Het meisje bood direct excuses aan en zei dat het haar schuld is. Er is geen letsel, wel schade aan scooters en kleding. De ouders van het meisje hebben aangegeven de schade te willen verhalen. Politie is nog aanwezig geweest en hebben gegevens genoteerd. Mijn vraag is bij wie ik kan verhalen. Zijn het die ouders of kan het de verzekeraar zijn van degene van de scooter die voor mij reed?

 4. Auto tegen eigen garagedeur aangerold

  Gevraagd op 17 november 2019

  Ik trok de rem niet geheel aan. Daarom reed mijn auto tegen de garagedeur. Is de schade aan auto en garagedeur te verhalen via een WA of inboedelverzekering?

 5. All risk verzekering

  Gevraagd op 11 november 2019

  Ik ben all risk verzekerd. Als iemand anders schade veroorzaakt aan mijn en andere auto's, hoe gaat de verzekering hier dan mee om?

 6. Aanrijding tegen laadklep

  Gevraagd op 29 oktober 2019

  Ik reed onlangs vanuit stilstand tegen de laadklep van een vrachtwagen,mijn auto een Renault Kangoo van 2002 km stand 238.000 is gezien de schade total loss. ik reed in de bebouwde kom en mijn weghelft was geblokkeerd door een vrachtwagen die stond te lossen. Ik wachtte achter de vrachtwagen tot de linker weghelft vrij zou zijn zodat ik kon passeren. De linker weghelft was vrij. ik trok op en zag de geopende laadklep over het hoofd. Gevolg was voor- en re. zijruit kapot en ook de re A stijl ingedeukt en deels gescheurd. De laadklep was geopend op ooghoogte en daardoor minder goed zichtbaar, ook waren er geen vlaggetjes pionnen of dergelijke signalen aanwezig. maak ik kans op vergoeding van de schade?

 7. Schade bij gebrek aan weg gemeente

  Gevraagd op 8 oktober 2019

  Bij uitwijken op onverharde berm gereden op graskanttegels. Hoogteverschil 5 cm en scherpe rand. Banden stuk. Gemeente wijst aansprakelijkh. af. Kan dat?

 8. Kleine aanrijding zelf veroorzaakt

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Wat te doen bij een aanrijding, eigen schuld. 

 9. Bezig met schade bij de tegenpartij verhalen maar ondertussen een aanrijding auto total loss

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Bijna 2 maanden geleden reed iemand terwijl mijn auto geparkeerd stond ertegenaan, het ging via zijn verzekering omdat hij all risk en schuld had. de verzekering nam maar geen contact op en bleek het achteraf na meerdere keren navragen niet in behandeling te hebben genomen.

 10. Even terugkomen op mijn vraag van 12 augustus over aanrijding

  Gevraagd op 16 augustus 2019

  Ik zou graag nog even terugkomen op de vraag die ik op 12 augustus gesteld heb over een aanrijding waarvan de schade via de tegenpartij vergoed wordt. in de mail die ik gekregen heb van die verzekering wordt aangegeven dat ik bij een schadebedrag van onder de 500 euro een gespecificeerde herstelnota kan opsturen boven dat bedrag moeten zij een expert inschakelen.