Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Liquimoly benzine additief om CO2 voor APK bij KwikFitte verlagen?

  Gevraagd op 31 december 2019

  Bij een recente APK moest er volgens KwikFit Amstelveen Liquimoly (à 26 euro) worden aan de benzine worden toegevoegd om door het CO2 deel van de APK te komen. De CO2 waarde zou nl. te hoog zijn. Ik vind dit nogal merkwaardig omdat ik zou denken dat dit met de afstelling van de carburateur of inspuiting te maken heeft. Als de tank benzine met Liquimoly toevoeging leeg is neemt de CO2 toch weer toe? Waarom lost KwikFit een te hoge CO2 waarde op met een Liquimoly benzine additief i.p.v. de afstellingen van de carburateur of inspuiting aan te passen om tot de juiste CO2 waarde voor de APK te komen?

 2. Sneeuwkettingen en 4 aangedreven achterwielen

  Gevraagd op 31 december 2019

  Ik kom er niet goed achter welke regels gelden voor mijn Carthago camper op IVECO  max 6000 Kg met aangedreven achteras waarop 4 wielen zitten. Moet ik 2 of 4 kettingen gebruiken?

 3. Moet ik boete uit Italië betalen?

  Gevraagd op 31 december 2019

  Overtreding begaan in 2016. Geen bekeuring gekregen van Italiaanse overheid. Call2collect zegt geen bewijs te kunnen overleggen van aangetekende brief en reduceert daarom tot oorspronkelijk bedrag. M.I. is de boete verjaard.nl meer dan 360 dagen na vaststelling Bovendien is de tenaamstelling niet correct (er staat geen voorvoegsel: van voor mijn naam. Moet ik toch (met bezwaar) betalen ?

 4. Kosten verhalen na inruil

  Gevraagd op 31 december 2019

  Op 11-12-2019 heb een autodealer bezocht en een proefrit gemaakt in een auto. Op 20-12-2019 heb ik via een mailwisseling (verder) onderhandeld over de aankoop van deze auto uit 2019 incl. inruil van mijn oude auto uit 2004. De verkoper is akkoord gegaan met mijn voorstel. De koop is dus per mail bevestigd. Er is vervolgens afgesproken dat ik op vrijdag 27-12-2019 de nieuwe auto kon ophalen.

 5. Prijsverschil EV's Nederland/België

  Gevraagd op 31 december 2019

  Waar komen de grote prijsverschillen vandaan tussen elektrische auto's in Nederland en België/Duitsland. Bij de 208 e zit er bijna 5000 euro verschil bij exact dezelfde auto. (GT) BPM zit er niet op dus daar kan het verschil niet in zitten. Hoe zit het met garantie en onderhoud als ik zo'n auto bijvoorbeeld in België aanschaf maar hier in Nederland wil laten onderhouden?

 6. Auto importeren vanuit Italië?

  Gevraagd op 31 december 2019

  Kan ik een auto kopen in Italie en hiermee naar huis rijden en een nieuw NL-kenteken aanvragen? Zo ja, wat zijn de kosten hiervan en waar moet ik rekening houden?

 7. Trilling in Mercedes Benz A200

  Gevraagd op 30 december 2019

  Mijn nieuwe Mercedes-Benz A200 7G-DCT (1332cc / 88 kW) trilt bij constante snelheid in het toerengebied van 1400 - 1800 TPM (in meerdere versnellingen). Volgens de dealer, die de trilling tijdens een rit ook heeft geconstateerd, komt dit vanuit de motor en aandrijflijn en is dit een gevolg van de zuinige afstelling van de motor. Dit om te kunnen voldoen aan aan bepaalde emissie-eisen. Mijn vragen: klopt deze uitleg van de dealer? Als dit het geval is moet ieder motor met bovenstaande specificaties hier toch last van hebben? Zo niet, wat is volgens u de oorzaak?

 8. Aanrijding in de wasstraat

  Gevraagd op 30 december 2019

  Op vrijdag 16 december 2019 hebben we in de auto van mijn vader een rondritje gemaakt Ik heb gereden en hij was de passagier. Hij wilde de auto graag gewassen hebben en zijn naar de wasstraat gereden. De auto is een VW up automaat.

 9. Nieuwe E95

  Gevraagd op 30 december 2019

  niet alleen ik maar ik hoor het van meer mensen maar met de nieuwe E95 is mijn brandstofverbruik met gemiddeld 15% tot 20 gestegen. Hierdoor moet ik dus vaker tanken, mijn vraag is het dan niet lood om oud ijzer. ik vervuil dus wel minder per tankbeurt maar moet vaker tanken.

 10. Motorstoring

  Gevraagd op 30 december 2019

  Vanochtend tijdens het rijden viel me auto stil hij haperde heel eventjes voor die stil kwam te staan. Er begon een oranje lampje te branden in mijn dashboard waarschijnlijk van mijn motor. Daarnaast kreeg ik de melding: Storing in de motor neem contact op met uw dealer. Heb tot twee keer toe me auto opnieuw geprobeerd te starten bij de 2e poging kon ik weer rijden de auto had wel moeite om op gang te komen vanaf dat moment. Het lampje blijft nog steeds branden en de melding wordt nog steeds weer gegeven. Het gaat om een Nissan micra uit 2005. Ik wil het risico niet nemen om verder te rijden met deze auto voor het geval ik straks weer ergens midden op de weg stil kom te staan. Mijn vraag wat kan ik nu het beste doen en wat zou er eventueel aan de hand kunnen zijn en is dit nog te repareren?