Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

10 expert vragen

 1. Keuken laat los van zijwand caravan

  Ik heb een caravan van 4 jaar oud en heb 5 jaar garantie. Kreeg net te horen dat de keuken los is gekomen van de zijwand. Er wordt nu door de dealer gezegd dat ik contact moet opnemen met mijn verzekeraar maar vraag mij af of het ook niet onder garantie valt.

 2. Verkeerde winterband, moeten we die betalen?

 3. Roetfilter

  Ik heb een BMW 325d van bouwjaar 2006 en eerste toelating maart 2007. Vanwege problemen met het roetfilter heb ik het roetfilter weg laten halen en weg laten schrijven in de software. Emissie code 4. Mijn vraag is of ik problemen krijg tijdens mijn APK.

 4. Wanneer wordt het tijd voor een jongere auto financieel gezien?

  Momenteel rijden we een Opel Zafira van 15 jaar oud (01-PZ-LN) op benzine. Per jaar zijn we tussen de € 500.00 en € 1000.00 per jaar kwijt aan onderhoud en APK. Verder rijden we tussen de 5000, en 7500 km per jaar. Concreet is mijn vraag: Wanneer is het financieel gezien aantrekkelijker om over te stappen op een jongere, en kleinere auto. De kleinere auto moet 5 persoons zijn, max 10 jaar oud zijn, max 150000 km gelopen hebben, en max 1050 kg wegen. Ik zit te denken aan een Japanse, of Koreaanse auto. Omdat ik een trekhaak nodig heb zal het benzine moeten worden denk ik? Alvast bedankt voor het advies.

 5. Voorwiellager

  Onlangs heeft de garage, bij een APK/onderhoud, na een wielwisseling rechtsvoor vergeten de bouten vast te zetten. Doordat ik tijdens het rijden mijn voorwiel hoorde bonken, ben ik een dag later naar de garage terug gegaan, hebben zij excuus gemaakt en mijn wiel alsnog vastgedraaid. Nu blijkt na een aantal ritjes mijn wiellager rechtsvoor speling te hebben.

 6. Oplaadpunt voor elektrische auto in eigen tuin

  Ik overweeg een elektrische auto aan te schaffen. ik heb zonnepanelen en zou graag  in mijn voortuin een oplaadpunt laten installeren. (op eigen kosten) ik moet dan wel voor de deur, op openbare weg kunnen parkeren, om 's nachts op te kunnen laden. Parkeren in de tuin is niet mogelijk .

 7. All Terrain banden ipv winterbanden?

 8. Bestelbus dubbele cabine importeren uit België

  Ik wil een dubbele cabine bestelbus uit 2015 importeren uit België en de bestelbus op grijs kenteken krijgen. Moet ik ik bpm in Nederland betalen en btw aan de verkoper in België. Kan ik deze makkelijk terug krijgen van de belastingdienst.

 9. Airco in auto

  Heb Toyota Yaris 1.5 Hybride Active automaat uit 2018 als occasion gekocht. Km stand 15.500. Airco deed het ineens niet meer, gemerkt na 5 mnd gebruik. Bij garage onder Bovag garantie gevuld. ​​​​​​​Is dit mogelijk na 2 jr. en die km stand. Of kan er meer aan de hand zijn en moet ik hier melding van maken?

 10. Autogebruik belastingtechnisch en verzekeringstechnisch

  Mijn partner heeft geen rijbewijs en gaat naar zijn werk met mijn auto. Hij krijgt van zijn baas reiskostenvergoeding 0.19 cent. Eist de belastingdienst dat mijn partner wegenbelasting en verzekering betaalt om in aanmerking te komen voor 0,19 cent belastingvrij. We zijn niet geregistreerd als partners en hebben niet hetzelfde adres. De collega van mijn partner is de chauffeur van de auto om naar het werk te rijden. Volgens mij ben ik aansprakelijk want ik betaal belasting en verzekering. Hoe kan ik dit beter regelen?