Blue ONE brandstof bij TEXACO

Vraag gesteld door Ron van Tol op 03 juli 2017

Ik heb een YAMAHA Diversion uit 1998. Nu tank ik regelmatig bij TEXACO waar ook Blue ONE verkocht wordt. Op de site van blue one hebben ze het alleen maar over auto's. De kenteken check op de site pakt het kenteken van mij motor niet.

Op de site van de ANWB lees ik dat blue ONE overeenkomt met E10 brandstof in Frankrijk. Via E10 checker, kan ik wel mijn kenteken invoeren en zie ik dat mijn motor geschikt is voor deze brandstof. Betekend dit dat ik dan ook zonder problemen de Blue ONE van TEXACO kan tanken?

Met vriendelijke groet,
Ron van Tol

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Diversion komt inderdaad in aanmerking voor E10 dus ook Blue One.

Eerlijk gezegd zou ik bij een carburateur versie zoals van uw Diversion géén E10 of Blue One tanken. Wellicht dat de motor nog weleens 'n poosje ongebruikt wordt gestalt.

De 10 procent ethanol zou op den duur carburateur delen kunnen aantasten, met mogelijke gevolgen als overlopende carburateurs op het moment dat u een ritje wilt maken. In het kader van ''beter voorkomen dan genezen'' is de gewone 95 wat mij betreft een verstandiger keuze. Een 98 octaan of premium brandstof is natuurlijk ook altijd goed.