Juiste benzines

Vraag gesteld door loekal op 26 mei 2017

Ik heb mijn auto laten tunen en de technicus die dat deed zag meteen dat ik goedkope benzine had getankt want de gasklep was aangetast en hij adviseerde mij alleen Esso, BP of Shell te tanken want dat zijn de betere benzines. Hij adviseerde mij ook om Optimum reinigingsvloeistof in de tank te doen als mijn tank bijna leeg is en dan aangevuld met BP ongelood 98 want dat is een van de weinige benzines waar geen ethanol in zit. Klopt dit allemaal?

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over benzine. De premium-brandstoffen die u noemt zijn voorzien van toevoegingen met reinigende eigenschappen. Als uw motor last heeft van interne vervuiling, dan kàn het tanken van deze brandstoffen helpen, afhankelijk van de oorzaak. Is de vervuiling ernstig, dan is professioneel reinigen een betere oplossing.

Een toevoeging is ook los verkrijgbaar. Let bij gebruik van dergelijke middelen goed op de juiste dosering. Als u deze gebruikt in combinatie met premium-brandstof, dan is het dubbel-op, wat ik niet kan aanbevelen.

Van BP Ultimate weten we (van BP) dat die brandstof geen bio-ethanol bevat. Van de andere merken is ons dat niet bekend.