Bekeuring in Luxemburg. Heb foto opgevraagd maar krijg die niet. Kan in Bertrange foto komen bekijken. Is dit rechtsgeldig?

Vraag gesteld door Winger11 op 16 oktober 2016

Mag ook iemand machtigen om namens mij de foto in Bertrange te gaan bekijken maar ik wil hier niemand mee lastig vallen. Is dit een normale gang van zaken? Ik zou die foto toch thuisgestuurd moeten krijgen of zie ik dat verkeerd?

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete ontvangen uit Luxemburg. De foto wordt niet opgestuurd, maar u zou deze enkel in Luxemburg kunnen bekijken.

Ik kan niet zeggen of dit de normale gang van zaken in Luxemburg is, wij hebben hierover nog niet eerder een bericht over ontvangen. Ik kan dus ook niet zeggen of het mogelijk is hiervoor iemand te machtigen.

U heeft de mogelijkheid in bezwaar te gaan, de autoriteiten in Luxemburg moeten namelijk bewijzen dat u de overtreding heeft begaan en daarvoor kunnen ze de foto gebruiken. Wellicht dat deze wanneer u bezwaar maakt wel in het dossier wordt gevoegd.

Om wat voor boete gaat het in deze precies?***

Reactie van Winger11:

Het betreft een snelheidsboete, 97km gereden waar 90km is toegestaan. Na correctie (3km) blijft er 4km over en en de sanctie is €49,00. Ik wil weten of mijn motor alleen op de foto staat of dat er meerdere motoren op de foto te zien zijn. Dan is het namelijk twijfelachtig welke motor te snel gereden heeft. Zonder foto kan ik dit niet weten.***

Reactie van David Sjoer:

U kunt in bezwaar gaan en de autoriteiten zullen de foto in een verdere procedure openbaar moeten maken. Ik kan alleen niet zeggen wat de kans van slagen is.