Zijn er nog meer problemen met de Pirelli Chrono band 185-14 102 R?

Vraag gesteld door C . D op 05 augustus 2016

De Pirelli chrono is bij mij na 400 km gescheurd de wangen en het profiel totaal van elkaar de band nr 2 ging dit jaar op de zelfde manier stuk na 3700 km
Caravan 1500 kg banden druk 4,1 bar .

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Dat is wel heel erg snel.

Ik had zelf de banden nog iets harder opgepompt, want het theoretisch draagvermogen is nu 1570 kg.

Weet u zeker dat de caravan maar 1500 kg woog? Bij de afgelopen grenscontrole-actie moest ik constateren dat overbelading nog vaak voorkomt.***

Reactie van C . D:

Ik weet zeker dat ik nietsen overladen ,ik weeg de caravan regelmatig op de weegbrug we is het dat ik 90kg op mijn trekhaak doe ipv 80 .
Het vreemde is dat de band die ik in Spanje heb laten monteren een nieuwe band is maar in 2013 geproduceerd terwijl de banden die gescheurd zijn uit productie 2016 waren. Natuurlijk heb ik de bijde banden laten vervangen door een ander merk .***

Reactie van Frank Clavaux:

Het is mij een raadsel hoe dit zo snel kan gebeuren. Zelfs van de goedkoopste band met de juiste specificaties kun je meer verwachten.

Maar de band kan natuurlijk ook 'gewoon' lek gegaan zijn met de door u geconstateerde gevolgen.

Waren de ventielen ook vernieuwd en van het juiste type?***

Reactie van C . D:

Het lek rijden is niet gebeurd ,ben tijdens het rijden gewaarschuwd door een familie in een Volvo die speciaal naast mij bleef rijden.(nog bedankt)
Ook de weg was net aangelegd en zo glad als een laken.
De ventielen waren ook vernieuwd het waren nieuwe stalen ventielen de banden waren niet van 2016 maar van 2015 in mei 2015 gemonteerd en band 2013 in juni 2015 in Spanje gemonteerd.
Het zijn de wangen die scheuren ik denk een constructie fout de Franse banden service schudde zijn hoofd en rade de betrfende band ten zeerste af.