Twee keer verplaatsen binnen 1 herstructurering?

Vraag gesteld door EvdB op 07 augustus 2018

Zes jaar geleden is een herstructurering gestart om van onze camping grotendeels een bungalowpark te maken. Wij hebben een nieuwe plek op de camping gekregen en tegelijkertijd van de park eigenaar een tweedehands chalet gekocht, onze stacaravan ingeruild. Het is een groot park en de herstructurering is nog steeds in uitvoering en nu wil de parkeigenaar onze "nieuwe" plek ook voor vakantiewoningen gaan gebruiken en ons wederom verplaatsen. In het originele herstructureringsplan (wat volgens ons nog steeds geldig is) lag onze plek binnen het recreatieve deel, dus niet vakantiewoningen. Kan en mag de parkeigenaar ons nu een tweede keer verplaatsen (binnen, volgens ons, hetzelfde plan) ?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Uw vraag is in behandeling genomen.***

Reactie van Michiel Claesen:

Zes jaar na de vorige herstructurering van de camping, heeft u te verstaan gekregen dat uw huidige jaarplaats ook komt te vervallen vanwege herstructurering. U vermoedt dat de recent aangekondigde herstructurering onderdeel is van het herstructureringsplan van zes jaar geleden. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Uitgaande van de RECRON-voorwaarden (vaste plaatsen) zou een ondernemer na verloop van zes jaar een nieuwe herstructurering mogen doorvoeren.

Mocht blijken dat de recente aanzegging van de herstructurering deel uitmaken van het herstructureringsplan van zes jaar geleden, vrees ik met grote vrees dat u uiteindelijk aan het kortste eind zal trekken. De ondernemer kan immers na afronding van het herstructureringsplan, op den duur wederom kunnen overgaan tot herstructurering van het park.

Indien de camping RECRON-lid is, kunt u middels een procedure bij de Geschillencommissie Recreatie laten toetsen of dit wel geoorloofd is, en of de ondernemer niet schadeplichtig is, indien zou blijken dat u hierdoor schade heeft geleden of zal lijden.